12 jaar geleden

Mijn eerste kindje had geen kracht om uit de borst te drinken. Heb toen 6 weken gekolfd. Er kwam steeds minder melk, dus uiteindelijk ben ik overgegaan op melkpoeder. Mijn tweede werd bijna 7 weken te vroeg geboren en heeft een tijd een sonde gehad in de couveuse. Ik ben wederom begonnen met kolven, maar kon dit er echt niet bij hebben. Ik lag zelf bij te komen van de keizersnee en had net een doodziek kind gekregen. Het voelde beter als hij kunstmelk zou krijgen. Dan wisten we precies hoeveel hij binnenkreeg. Bij de derde heb ik het ook geprobeerd, maar het deed zo'n pijn dat ik wederom gestopt ben. De jongste en de oudste hebben het prima op kunstmelk gedaan, nooit problemen mee gehad. De middelste, inmiddels 3 jaar, heeft een eetprobleem. Dus ook het drinken ging moeizaam. Dit heeft niets te maken gehad met de kunstmelk ipv borstvoeding. Iedereen moet voor zichzelf beslissen wat het prettigst voelt. Als borstvoeding lukt, hartstikke mooi. Maar als het niet lukt of als iemand het niet wil, vind ik dat ook prima.

12 jaar geleden

Wat een fijn en aanmoedigend berichtje zeg! Ook mijn dochter is prematuur geboren (7 wk. te vroeg) en ook ik heb vanaf dag 1 gekolfd. Na 3 dagen kwam eindelijk dat eerste druppeltje! Wat was ik toen blij. Daarna kwam het redelijk goed op gang. Mijn dochter was vanaf dag 1 erg ziek, maar mocht na 3 weken gelukkig mee naar huis. Helaas heeft ze nooit mijn borst/tepel willen accepteren, en heb ik het volgehouden om 5! maanden non stop te kolven. Voor 25% is dit toentertijd aangevuld met nenatal start. Een hele opgave! Na 5 maanden kon ik het emotioneel en fysiek niet meer opbrengen om door te gaan met kolven. Ik was namelijk de 'hele dag' bezig met 'voeden'. Ik heb me in die periode daarna nog erg schuldig gevoeld omdat het niet was gelukt, en ik niet had volgehouden. Maar nu ik erop terug kijk; Wauw! WAt een prestatie...Dat ik het nog 5 maanden heb volgehouden! En.. mijn meisje is ook groot geworden van de melkpoeder uit de supermarkt...:)

12 jaar geleden

Hoi Monica, Wat een intense periode moet jij hebben beleefd rondom de geboorte van je oudste kindje. Ik heb veel bewondering voor je dat je zoveel hebt gedaan om het beste aan je kindje te geven. Heel begrijpelijk dat je kiest om uiteindelijk op een andere manier te gaan voeden. Mijn informatie is er om (aanstaande) moeders te vertellen dat moedermelk ook bij vroeggeboorte zo belangrijk is en dat je in je zwangerschap daarop al kunt voorbereiden. Wanneer je veel te vroeg bevalt wordt je overladen met zoveel nieuwe indrukken, dat de keuze voor borstvoeding in een heel ander daglicht komt te staan. En het is goed om te weten dat het kan! Petje af voor jou. Hopelijk gaat het goed met je oudste en ook met jou. Dank je voor je reactie. Hartelijke groet, Brun.

12 jaar geleden

Borstvoeding is het beste, lijkt me ook veel intenser. Je staat dan veel dichter bij je kindje.