Profile icon Profiel News icon Posts (13)
Blog image
  • Kind
  • post

begrip vs moederleeuwin

wil graag iemand zijn die begrijpend reageert op kinderen met afwijkend gedrag. Totdat mijn eigen kind wordt geplaagd...

Mijn dochter. 5 jaar, erg erg klein voor haar leeftijd, erg braaf. Zal nooit een ander kind slaan of duwen, en is in de veronderstelling dat 'stop hou op'' toverwoorden zijn. Een klein nuffig meisje, zeer kieskeurig met wie ze omgaat, en een grote voorkeur voor rustige kinderen.

Artikel lezen
11 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • post

digitale vriendschappen

Internet heeft mij vele waardevolle contacten opgeleverd. Zijn dat vriendinnen?

Het begon een jaar of tien geleden. Op een forum van een tijdschrift kwam ik terecht in een pittig en divers groepje meiden. Anoniem, met een bijnaam, postten we lief en leed, maakten we fiks ruzies, hadden sommigen van ons een enorme klik. Na een tijdje bleek dat een groepje van deze meiden weleens in real life met elkaar afsprak. Ik wist niet zo goed wat ik daarmee aan moest en vond het vaak te ver weg. Wel heb ik een keer1 op 1 met iemand afgesproken, ik mocht toen fungeren als personal shopper. Dit was een ínvloedrijk' type binnen het groepje en ik was binnen. Het forum werd opgeheven en het pruttelde wat door met Hyves. Nu heb ik met een van deze meiden (degene met wie ik toen het minste contact had) nog een facebookvriendschap. Ik kan dit nog niet zo goed verbreken, vanwege de leuke tijd die ik elke dag toch wel op het forum had.

Artikel lezen
19 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Nieuws
  • post

Ze gaan toch thuiszitten

Rechter Jerzy Luiten vindt dat arbeidsongeschikte Turkse vrouwen recht hebben op minder arbeidsongeschiktheidsuitkering omdat ze toch vanaf hun 26e thuis gaan zitten...

"De rechtbank acht het redelijk te veronderstellen dat [C], als vrouw in Nederland en gegeven haar culturele achtergrond en persoonlijke omstandigheden, een partner zou hebben gevonden en rond haar 26e levensjaar (in het jaar 2019) kinderen zou hebben gekregen. Gezien de huidige en te verwachten economische situatie, ook in de kinderopvang, is het redelijk te veronderstellen dat [C] in verband met de geboorte van haar kinderen gedurende 10 jaar niet zou hebben gewerkt en vervolgens vanaf haar 36e levensjaar tot haar 67e levensjaar, conform de door Reaal (de verzekeraar, red.) voorgestelde 50% ofwel 20 uur per week werkzaam zou geweest."

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen
  • post

Een goede bevaller zeiden ze!

Ik schijn goed te kunnen bevallen. Heb twee supersnelle bevallingen gehad en was fysiek zo weer op de been. Chique en stijlvol of zen was het echter niet te noemen.

Ach. Bevallen. Ik ben door verschillende verloskundigen een 'goede bevaller' genoemd. Ik ben tijdens mijn zwangerschap afgevallen en zie er op netna-de-bevalling-foto's prachtig uit. Stralende huid, lang dik haar, slanker dan ooit.

Artikel lezen
20 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • post

oohohoo, mijn dochter is een HEBBERD:-)

na deze opmerking wist ik even niet meer wat ik moest zeggen...

Mijn dochter van 5 jaar is dol op feestjes. Ze maakt er geen geheim van waarom: dan krijgt ze kadootjes. Ze verheugde zich op de geboorte van haar broertje dit jaar. Jajaja, een nieuw leven, allemaal leuk en aardig. Het allerbelangrijkste: in een vlaag van idioterie (zwanger...) had ik toegezegd dat als haar broertje van de kraamvisite een kadootje zou krijgen, zij het zou mogen lenen totdat hij oud genoeg was om ermee te spelen. Nou, wat werd iedereen hartelijk ontvangen.

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • post

Je krijgt er zoveel voor terug :-)

een kneepje hier, een onvrijwillig ontblote borst daar...om over de kritische opmerkingen over mijn uiterlijk maar te zwijgen. bestaat er een meldpunt voor ongewenste intimiteiten voor moeders?

Haar grootste hobby is het ontbloten van mijn borsten. Ik heb al eens in een volle tram mijn shirt omhoog getrokken, men had een prachtig zicht op mijn (niet al te florrissante want praktische) bh. Het is ook haar favoriete gespreksonderwerp. Ze vindt het heel normaal mijn borstomvang, en verder hoe ik mijn kleding opvul, eens even ter sprake te brengen in gezelschap.

Artikel lezen
4 Reacties tonen