Profile icon Profiel News icon Posts (75)
Blog image
  • moederschap
  • socialeangst
  • hobby
  • lezen
  • Haken,

"Een half jaar geleden ging bij mij de knop om..."

Ik haalde capriolen uit om ervoor te zorgen dat mensen mij leuk vonden

Heel soms heb je ineens zo'n writersblock en is het ineens ruim 2 jaar geleden dat je je laatste blog schreef. Ik ging net even spieken bij mijn laatste post en dat was het moment dat onze oudste dame net aan school begon en haar zusje nog onze lieve kleine peuter van 2 jaar was. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • kleuter
  • basisschool
  • mijlpaal

Hallo hele grote nieuwe mijlpaal

En zo gaat ze ineens naar school

Het is zo ver! Ook ik moet er aan gaan geloven. Of nouja onze dochter dan vooral. Een ENORME mijlpaal, wellicht wel 1 van de grootste. Al kan ik dat ook zo ervaren omdat ze ook nooit naar een opvang is gegaan. Maar goed, de tijd van rennen/vliegen vallen en weer opstaan is ook hier aangebroken. De ochtenstress van op tijd de deur uit kunnen. De koffie die ondertussen ijskoffie is geworden. De kleuter die zich meer tijd neemt dan dat er is. Het peuterzusje die nog even dwars gaat doen. Jaaaa ik zie het al voor mij hoor. De 'rustig opstarten'- ochtenden zijn nu voorgoed voorbij. Doordeweeks dan he. 😁 En mijn god wat ben ik benieuwd naar dat hele schoolpleingebeuren waar ik vanaf morgen als echte newbie schoolpleinmama waarschijnlijk enorm op zal vallen. Van alle kanten uitstralend dat ik geen idee heb hoe of wat. Oh mèn! Maar voor het zover is...

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • peuter
  • vermaken

Ze is zoooooo toe aan school

Lieve mama's (en papa's, want jullie zitten hier ook natuurlijk) I need some help. Of advies. Of tips. Wat dan ook. Onze oudste dame, Abby, is nu bijna 4 jaar. In oktober mag ze dus naar school en daar heeft ze enorm veel zin in. Ze is er, hoe cliché, enorm aan toe. En dat begin ik steeds vaker te merken. Nou loop ik al enkele maanden ergens tegenaan en omdat het mij steeds meer begint te frustreren dacht ik...weet je wat? Ik gooi het even in de groep. Wie weet is het herkenbaar. En vanaf oktober zal het allemaal een stuk beter gaan maar het is nog geen oktober. Er zit nog een hele zomer tussen. Dus vandaar toch maar dit blogje. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • peuter
  • Uitdagen
  • Uitproberen

Dat 'tel tot 10'-momentje

Wat is dit nou weer voor fase? 😅

Laat ik beginnen met het feit dat ik 2 vrij makkelijke en relaxte meisjes heb. Onze oudste die in oktober 4 word heeft nog nooit, nee echt nooit, een driftbui gehad. Een dramaqueen is ze dan heel soms weer wel maar keihard huilen en stennis schoppen op een parkerplaats, winkelvloer of in keidrukke winkelstraat? Ik heb werkelijk waar geen idee hoe dat is. Dus toen ik zwanger raakte van nummer 2 waren de waarschuwingen overduidelijk ;-) Heel veel mensen om ons heen riepen gekscherend 'wacht maar, die 2e ga je je handen vol aan krijgen!' En stiekem ging ik daar zelf ook wel vanuit uiteindelijk. En ja ze is een wildebras. Met haar bijna 2 jaar ondertussen kan ik wel stellen dat er meer pit in zit dan in haar grote zus. Ik noem haar dan ook niet voor niets onze kleine worstelaar. Want als ze even de kans krijgt zit ze bovenop haar zus. Ze is echt een kleine rouwdouwer. Gelukkig vind Abby dat wel oké en is het op een enkele kopstoot na altijd dikke lol. Maar het is een ruwe tante hoor die Meagan. Maar ze zijn vooral heel makkelijk in het sociale wereldje en in de omgang. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • peuter
  • familie
  • hobby

Help mijn peuter heeft een hobby ;-)

Omdat haar vader een passie heeft

Zo, het word wel weer eens tijd voor een nieuwe blog. It's been a while. En niet zonder reden. Er gebeurd namelijk niet heel erg veel hier. Niet noemenswaardig in ieder geval. Zoals zoveel mensen zitten wij al sinds half maart voornamelijk thuis. En nouja, niet dat we niks meemaken met 2 jonge kindjes maar het boeit vast niet veel mensen als ik ga schrijven wat onze dreumes allemaal zegt en wat voor streken die peuter des huizes uithaalt. Want het zal elders niet heel anders zijn gok ik. Maar we hebben allemaal natuurlijk niet stil gezeten de afgelopen 2 maanden. Aan het begin van deze corona crisis werkte mijn man een stuk minder. Er was nou eenmaal bijna geen werk. Hij is automonteur en veel klanten bleven thuis. Dus ook minder auto's die gebracht werden en veel afspraken die geannuleerd werden. Er werd dus een noodrooster gemaakt en hij zat meerdere dagen per week thuis. Hierdoor had hij ineens wel meer tijd voor zijn passie. Zijn carina uit 1983 waar hij een mooi project van heeft kunnen maken. Ik heb natuurlijk van al die termen en auto onderdelen geen kaas gegeten maar ik heb door de jaren heen wel steeds meer geleerd en ik vind het ook echt heel interessant. En zodoende kan ik niet anders dan helemaal achter hem staan wanneer hij met zijn auto aan de slag gaat. Al voordat onze meisjes geboren waren had hij deze auto dus hij staat al heel wat jaren op onze oprit (en parkeerplaats, toen we nog in een appartement woonden). De carina betekent zoveel voor hem en ik vind het prachtig om dat te zien. En anno 2020 ben ik niet meer de enige die daar zo over denkt. Onze Abby is, als ze de kans krijgt, niet weg te slaan bij de auto. De monteur in haar, want die zit er dus echt al, staat te popelen om papa te helpen. Bij het zien van alle schroevendraaiers, moersleutels en schroefjes, bouten en weet ik veel wat nog meer allemaal, gaan haar oogjes twinkelen. Ze wil ook graag sleutelen. Nou gebeurd dit natuurlijk niet echt. Ten eerste omdat veel gereedschap niet geschikt is voor een bijna 4 jarige en ten tweede is mijn man wel goed maar niet gek. ;-) Het is uiteraard niet de bedoeling dat ze per ongeluk iets kapot maakt. Maar ze is snel tevreden en met handschoenen aan en een moersleutel kan ze zich prima vermaken. En als papa haar vraagt om iets aan te geven (de veilige materialen dus) dan glundert ze van oor tot oor. Verder zit ze vooral 80% van de tijd in de auto en zingt ze of speelt ze met haar eigen speelgoed. Als ze er maar bij mag zitten.Na maanden lang werken aan de auto is hij eindelijk rijklaar. Cosmetisch gezien heeft mijn man er nog wel werk aan maar dat kan allemaal later. Het grote werk is gedaan en ik weet serieus niet wie hier enthousiaster over is. Mijn man of onze oudste dochter. ;-) Of misschien ik wel?

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • dreumes
  • moederschap
  • koffie
  • liefde
  • nacht

Nachtdienst met liefde

Lief klein meisje van ons. Lieve kleine Meagan. Daar was je dan alweer om 03:30 vanochtend. Hard huilend liet je aan ons weten dat je wakker was. Heel stilletjes vloek ik in mijzelf. Maar ik begrijp je liefje! Ik vloek niet omdat ik boos ben. Ik ben alleen moe. En jij kan er niks aan doen dat jij je ellendig voelt.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • verandering
  • angsten
  • eenzaamheid

Leven met een sociale angst en add

Onder het mom van gedeeld leed...wellicht dat ik iemand kan bereiken met hetzelfde probleem. Of gedeeltelijk. Of dat er nog tips zijn die niet vallen onder het kopje 'dan ga je toch gewoon...' Hierbij mijn verhaal...het gewoon even kwijt zijn is al fijn.

Oke, ik ga gewoon heel eerlijk zijn in deze blog. Met de spreekwoordelijke billen bloot. Want mijn eerste blog hier op mamaplaats is alweer meer dan 3 jaar geleden en daar schreef ik heel open en oprecht over mijn sociale angst. En hoe die angst zich in mijn leven manoeuvreert en in zekere zin invloed heeft op alle keuzes die ik in het leven maak. Want niks gaat vanzelf, alles wat er door mijn hoofd gaat word over-geanalyseerd door mijzelf. Waar een ander 'even' de deur uitgaat krabbel ik door mijn vele hersenspinsels meestal alweer terug voordat ik ook maar 1 voet over de drempel heb gezet. Dat mijn grote vriend add zich er vaak ook nog mee komt bemoeien helpt dan ook niet echt. Kan het nog zo stil om mij heen zijn, in mijn hoofd is het een drukte van belang. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen