Profile icon Profiel News icon Posts (7)
Blog image

Complete wonderoortjes!

5 augustus was daar eindelijk die grote dag. De 2e en voorlopig laatste operatie van Jackie. Als het aan mij lag zou het niet doorgaan, gingen er wel 20 dingen mis in mijn hoofd. De arts kreeg corona, een loopneus, koorts, of was vast bij iemand in de buurt geweest die corona heeft, of wacht... misschien de audioloog wel en daar is natuurlijk ook niet zomaar vervanging voor. Maar gelukkig, ik had het mis. Het ging door! En wauw... wat ging het GOED! 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image

Update: Van enorme onzekerheid naar HOOP!

Het is alweer eventjes geleden dat ik jullie vertelde over de Auditieve neuropathie bij Jackie. Inmiddels heeft ze haar CI en zitten we middenin het proces. Ik krijg ontzettend veel de vraag hoe het met Jackie gaat, vandaar deze blog voor jullie!

Het is donderdag 7 mei wanneer de telefoon gaat. Ik wist dat ik die dag gebeld kon worden door het AMC. En eindelijk zag ik 020 op mijn scherm voorbij komen. Ik nam enthousiast en gespannen de telefoon op en de arts vertelde direct dat Jackie geopereerd kan worden! "Komende dinsdag gaat het gebeuren" PARDON? Wat zegt u? We waren erop voorbereid dat het snel kon gebeuren, maar zo snel? Oké! "Komende zondag moeten jullie naar het AMC om Jackie te laten testen op COVID-19 en de dag daarna moeten jullie je melden voor opname". Het was veel om te verwerken. Maar eindelijk was het zover. 7 weken lang werd het uitgesteld i.v.m. corona, maar nu was het dan zover! Jackie stond bovenaan de lijst en mag geïmplanteerd worden!!

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image

Back to Basic op een betoverend eiland!

Ja, zo konden we onze mini vakantie wel noemen. We mochten een weekend lang vertoeven, samen met onze meiden en hond op Boerenbed glamping de Zeekraal, en wat was het leuk! We gingen letterlijk back to basic. Geen stroom en gas, en dus niet zomaar je telefoon even opladen, je haartjes fohnen en bovenal niet zomaar even de waterkoker aanzetten of een maaltijd in elkaar flansen. Nee, Jacco begon al vroeg met het houtkacheltje opstoken. En daarna was het wachten tot het warm genoeg was om water te koken, melk op te warmen voor de meiden of pannenkoeken bakken. Maar ultiem vakantiegevoel, absoluut!

Vrijdag de 19e kwamen we aan met de boot op Terschelling. Dat is al een hele belevenis op zich. 2 uur op de boot met een mondkapje op. Leuk met een tweeling van anderhalf die dat rot ding de hele tijd van je gezicht aftrekt. Maar anyway, alles voor de veiligheid! De 2 uur durende bootreis hadden we overleefd, jammer alleen van de kindersalon die ik in de laatste 10 minuten ontdekte. Leuk voor de terugreis dan maar! We kwamen aan op Terschelling en reden door alle dorpjes heen tot we belandde in Oosterend. Daar lag onze eindbestemming. Wat een betoverend eiland! 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Van de Teletubbies naar kindergebaren met Lotte & Max.

Wanneer Jackie 9 maanden is weten we het zeker. Er klopt iets niet. We gaan naar de huisarts. Alles ziet er goed uit en dus worden we doorgestuurd naar het ziekenhuis. Ook de KNO zag niks geks en we kwamen terecht bij de logopedist. Na 2 onderzoeken worden we weer doorgestuurd. Dit keer naar het audiologisch centrum. Er wordt een BERA onderzoek gedaan. De uitslag komt hard binnen. Jackie hoort nagenoeg niks! Ze heeft auditieve neuropathie.

Het viel ons al een poosje op dat Jackie slecht reageerde op ons. Ze is 1 van een tweeling en daardoor vergelijk je simpelweg gewoon heel snel. Misschien niet altijd slim, maar dit is automatisme. Ik denk dat elke tweelingmoeder dit zal beamen. Bij het consultatie werd bij de 9 maanden check gevraagd of ze al brabbelen. Zonder er bij na te denken gaf ik aan dat Charlie zeker brabbelt, maar dat Jackie eigenlijk maar 1 klank laat horen. Een hoge, eentonige klank. 's Avonds zaten Jacco en ik op de bank en riepen we haar naam. Ze reageerde weer niet en ineens viel alles op zijn plek. Er klopte iets echt niet! Het consultatiebureau zal niet zomaar zo'n vraag stellen toch?! Ik vertelde mezelf dat een baby bij 9 maanden toch wel zou moeten brabbelen. Of het nou wel of niet zo hoort, ik wist dat er iets niet klopte. Op het moment dat ik dat dacht, zei Jacco: 'Volgens mij is Jackie slechthorend'. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image

De toegevoegde waarde van een geboortefotograaf!

Een fotograaf bij je bevalling? Whut?! Veel mensen denken er waarschijnlijk heel vies over, maar ik wil die mensen echt uit hun droom helpen. Want laten we eerlijk zijn.. de mooiste dag uit je leven moet toch vastgelegd worden? Waarom je trouwdag wel en de dag dat je eindelijk je kindje(s) in je armen mag sluiten niet? Precies! Het is dat ik misschien zelf fotograaf ben en ik hier geen twijfels over had, maar iedereen zou een fotograaf naast haar bed moeten hebben.

1 oktober 2018 was die ene, belangrijke dag. De dag waar we zo lang naar uit hebben gekeken. De dag dat we onze meisjes in onze armen mochten sluiten. om 14.00 uur mochten we ons melden bij de receptie voor de keizersnede. De meiden lagen in stuit vanwege mijn 2 hoornige baarmoeder (lees hier meer over in mijn vorige blog) en dus werd het een keizersnede. Om 14.00 uur kwam ook Gerjanne. Gerjanne is een collega/vriendin en mijn rechterhand tijdens mijn zwangerschap. Ze is naast bruidsfotograaf ook werkzaam bij de stichting Geboortefotografen.com. Een paar dagen voordat ik eindelijk zwanger raakte zei ze tegen mij: 'Eef, als je ooit zwanger mag raken, fotograaf ik jouw bevalling'. En 4 weken later had ik een positieve test in handen. Weer 7 maanden later stonden we in dezelfde kamer waar ik werd klaargemaakt voor dat ene, grote moment. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image

Ik bleek een 2-hoornige baarmoeder te hebben.

Het was voorjaar 2017. We hadden een grote kinderwens maar ik bleek geen 'eigen' cyclus te hebben. We kwamen terecht in het ziekenhuis. Daar kreeg ik al snel een aantal inwendige echo's. Op een dag vroeg de gynaecoloog of ik over 3 dagen terug wilde komen. Ik begreep niet waarom. Na 3 dagen vertelde ze dat haar was opgevallen dat ik een 2 hoornige baarmoeder zou hebben. Een Bicornis Uterus. Op die 3e dag bevestigde ze dat.

En nu??? Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen. Wat houdt het in? Wat betekent dit voor ons toekomstige kindje? Kunnen we überhaupt wel zwanger worden? Gelukkig kwam ze direct met goed nieuws. Zwanger raken is geen probleem. Alleen de zwangerschap zelf brengt wel risico's met zich mee. Zo is er een grote kans op vroeggeboorte en stuitligging. Er werd een MRI gemaakt en die bevestigde alles. Ik had inderdaad een Bicornis Uterus.

Artikel lezen
6 Reacties tonen