Profile icon Profiel News icon Posts (52)
Blog image
  • Zwanger

Peuterzaal, van 11 naar 33 uur per week

Onze dochter heeft nu 11 uur opvang verdeeld over 4 dagen. Vanaf maandag heeft ze 33 uur opvang verdeeld over 3 dagen!!! Woah

Ik heb al eerder geschreven over uitbreiding uren peuterspeelzaal (hierna psz) voor mij dochter. De kinderpyscholoog, kinderarts, en psz kwamen hiermee vanwege het slaapgedrag van onze dochter. Alleen zelf betalen is geen optie. Wij hebben namelijk 0 euro aan officieel inkomen en mijn inkomen is 0, en mijn man heeft alleen studiefinanciering. Dus 8.16 per uur betalen, nee dankje! Dus het ziekenhuis en de psz heeft een aanvraag ingediend bij de gemeente. Zoiets duurt normaal gezien 6 tot 8 weken voor goedkeuring of afkeuring dus als het goed gekeurd zou worden dan beginnen we eind februari met de proef van 6 weken. Kijken of het werkt. 

Artikel lezen
8 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Speelgoed, teveel en waar laat je het??

Speelgoed, we gooien/geven elke maand dingen weg maar toch we lijken er niet vanaf te komen.

Allemaal leuk en aardig, speelgoed kopen en krijgen maar op gegeven moment verzuip je er in en wat moet je er dan mee....wij geven regelmatig speelgoed weg en denken dan "zo dat is eruit, wat fijn" maar dag later lijkt het alsof er meer ligt dan tevoren!! Aaaahhh denk ik dan. Waar laat ik het?

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Mamaplaats 1 euro-1 blog. Idee 10cent-1 reactie.

Mamaplaats doneert dus 1 euro per blog, alleen ik ga 10 cent per reactie op mijn blogs doneren, dus kom maar op,

Zoals je al hebt kunnen lezen en hebt gehoord doneert mamaplaats per geschreven blog 1 euro. Ik vind dit natuurlijk een fantastisch initiatief en doe hier aan mee. Vandaar dus ook de blog maar ook omdat ik blogs schrijven leuk vind. En aangezien ik niks aan het doen ben met een longontsteking heb ik genoeg tijd om blogs te schrijven. Ik dacht dus net - om mee te doen en niet arm te raken ga ik 10 cent per reactie doneren. 10 cent kan ik wel missen en verwacht geen duizenden reacties maar mocht dat wel zo zijn dan is dat zo. Na vandaag zijn er nog 5 dagen dat mamaplaats deze actie heeft dus ik doe hier aan mee. Inclusief vanavond en de komende 5 dagen hou ik alle reacties bij op mijn blogs en na deze tijd doneer ik het totale bedrag. Ik nodig ook iedereen uit die dit wilt maar ook vooral kan om mee te doen. Ik hou mamaplaats in de gaten en reageer op elke blog die ik tevoorschijn zie komen. Ik heb er onwijs veel zin in! 

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Kennen jullie deze al?? Nieuwste let it go versie

Kwam deze vandaag tegen. Helemaal tegek, wel in het engels maar klopt precies met mijn dagelijks leven....

Geen idee of het gelukt is maar ik heb een leuk filmpje toegevoegd. Ik kwam het vandaag tegen en moest meteen lachen. Inderdaad. Zo gaat het ook in mijn leven. Bij jullie ook?? Ik vind parodys altijd wel leuk op bepaalde versies van liedjes, het geeft een beeld dat je complete andere songtekst kan hebben op hetzelfde muziekgeluid. Nadeel, als je tevaak het originele hoort en de parody ga ik het mengen, wat dan ook wel een leuke twist eraan geeft. Dagelijks, elk moment van de dag loop ik achter dochterlief en man lief aan, glas terug jn de keuken, niet alle dozen speelgoed hele tijd open. Eet nu met je vork....niet knoeien, tanden gepoetst, heb je je haren gekamt, moet je nieuwe luier, schat heb je alles?? Huiswerk af en ga maar door. Dus toe. Ik dit filmpje bekeek paste het precies bij mij, voelde me er helemaal in thuis. Het filmpje is wel in het engels maar bekijk het filmpje en en laat mij weten wat je er van vond, en voor nu, just let it go! Haha. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Schreeuwen en normaal praten.

Voor een of andere reden kan mijn dochter niet meer normaal praten, maar moet ze constant schreeuwen!

"MAMA help mij nou!! Hallo ik ROEP jou" Zo begint mijn dag al snel. Mijn reactie is dan ook. Emma-Elisabeth jij mag NIET schreeuwen, als je wilt dat ik je help dan vraag je dat normaal of je komt mij halen. Maar je mag NIET schreeuwen. Dit werkt dan voor een paar minuten en hoppa ze schreeuwt weer. Emma Elisabeth als jij schreeuwt dan ga jij naar de time out op de gang he.....is ons dreigement wat werkt. Al snel zegt ze sorry en kalmeert ze, probeert ze het opnieuw. En wanneer ze niet kalmeert dan hoppa op de gang. Ze is nu 3 dus 3 minuten is de regel. Als ze eerder kalmeert mag ze terug komen maar ze moet altijd uitleggen waarom ze op de gang moest staan. Wanneer wij haar op der donder geven leggen wij het ook uit. Ik kan er niet tegen als je een kind op de gang zet zonder de reden er bij te vertellen, dit is voor mij moeilijk te begrijpen maar voor een kind helemaal. Wil niet dat ze stout is, dan ineens lief maar alsnog op de gang word gezet voor het stoute gedrag. Dan legt zij de verbinding fout neer. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

Mama en Ziek zijn moet verboden worden!

Poll : Mama en Ziek zijn moet verboden worden OF Mama en Ziek zijn moet altijd kunnen??? Ik stem voor het verboden gedeelte

Zo hee, waarom mag dit nu nog gebeuren. Ik kan niet mama zijn en ziek zijn. Dat lukt me gewoon niet. Deze griep of wat het ook is vloert je vanaf moment 1 volledig. Ben nu al ziek sinds vorige week donderdag en het duurt me toch echt te lang. Had wel verwacht dat ik de volgende dag me beter ging voelen maar nee hoor, elke dag word zwaarder. Gelukkig heb ik een lieve man die dochterlief bezig houdt maar het huishouden rust toch op mij. Net even een momentje gehad dat ik me goed voelde (voel me nu dus niet meer goed) en heb even de afwas gedaan en speelgoed opgeruimd........ja ziek zijn en een rotzooi gaan ook niet samen. 

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

En opeens zat onze dochter op de trap

In bed gelegd, en opeens zat ze op de trap, Hi mama, waar was jij? ehm ehm ehm

Oke, dus onze dochter is erg vermoeid, en normaal gezien gaat ze ook slapen wanneer ze in bedje ligt. Wij dus haar in bed gelegd, papa beneden op de bank huiswerk maken, ik even naar de winkel. Kom ik thuis, deur dicht en hoor ik "hi mama, waar was jij?"ehm hoezo waar was ik, wat doe jij hier op de trap. In jouw slaapzak nog wel!! Ze heeft een peuterbed met nog een reling aan beide kanten. Ze is dus met der dikke winterslaapzak uit bed gekropen, in het donker naar de deur, deur open, deur dicht, en 4 treden (van de 7) naar beneden gegaan en daar gaan zitten. Het was ene hele verrassing voor ons. Nog maar even op de bank gezeten, nog wat gegeten en toen terug naar bedje. En deze keer bleef ze wel in haar kamer. Zal dit nu stap 1 zijn om minder te slapen? Om een "normaal" kindje te zijn? Om papa en mama te verrassen?? Ik zou het wel leuk vinden hoor. Waarschijnlijk piep ik wel anders als ze dit weken doet. Ik maak me meer zorgen als ze dit snachts doet, naar boven loopt (splitlevel) of als ze beneden op de bank gaat liggen. Ben benieuwd waar we haar morgen vinden! 

Artikel lezen
1 Reacties tonen