Profile icon Profiel News icon Posts (10)
Blog image
  • Mama

Mama worden? Ik denk het niet

Over het gevoel van mama worden/ zijn. Het verschil tussen 10 jaar geleden en nu. En wat het verschil nu veroorzaakt heetft

Als je mij tien jaar geleden had gezegd, dat ik moeder zou zijn van drie kinderen, had ik je niet gelooft. 25 was ik toen. Ik woonde samen met mijn vriend in een huurhuisje, een portiekwoning met twee kleine slaapkamers. Ik werkte fulltime. Nadat ik op 21 jarige leeftijd klaar was met mijn opleiding technische natuurkunde en geen werk kon vinden, ben ik weer wat anders gaan doen. Ik kon niet niet werken. Ik moest weer aan de slag. Ik deed de inservice opleiding tot röntgen laborant. Ik was daar net klaar mee op mijn 25ste. Ik had lol in mijn werk en was met aan het specialiseren in MRI's.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Knuffelkont, afleren of zo houden?

Wouter is een enorme knuffelkont. Heerlijk voor mama, papa, opa en oma. En ook Ilse en Lucas, vinden het fijn. Maar wat bij onbekenden?

Wouter is een echte jongen! Wild en druk, maar dan ineens komt hij bij je en kan zo heerlijk met je komen knuffelen. Brengt me weer helemaal terug in de tijd. De uren die ik met hem doorbracht toen hij nog zo vreselijk klein was. Zijn broer en zus waren al uit het ziekenhuis en hij moest achterblijven. Drinken en ademhalen tegelijk was te moeilijk voor hem. Vaak was ik dan een aantal uren bij Wouter in het ziekenhuis en lag hij lekker op mijn borstkas.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • post_short

Poepzindelijk

Mijn drie kinderen zijn overdag plaszindelijk. Hoe zijn jullie ervaringen met poepzindelijk?

Lucas, Wouter en Ilse zijn plaszindelijk overdag. Poepen gaat nu nog in de onderbroek bij de jongens. Ilse vraagt om een luier als ze moet poepen. Dan doet ze een poep en de luier gaat weer af. Hoe ging het bij jullie met poepzindelijk? Ik weet dat het komt als ze er klaar voor zijn. Ik hoef geen tips, maar wilde gewoon weten hoe het bij jullie kindjes ging.

Artikel lezen
9 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • post

Uit logeren; dubbel gevoel

Ilse gaat twee nachtjes logeren. Feest voor haar en ook goed om even de aandacht alleen te hebben, maar wat mist mama haar nu al.

Ilse is vandaag  uit logeren. Vanochtend met papa en haar broers met de trein vertrokken naar Amersfoort om daar met opa en oma verder te reizen naar Drenthe. Heerlijk voor haar om eens niet de aandacht en speelgoed te hoeven delen met Lucas en Wouter. Ilse is een heel makkelijk kind, wat heerlijk zelf kan spelen en daardoor niet altijd de aandacht krijgt die ze verdiend. Wouter is nogal dominant en ook al komt Ilse goed voor zichzelf op, het is toch fijn om eens een keer met iets te spelen dat niet door Wouter wordt afgepakt. Om echt eens rustig een boekje te lezen zonder dat Lucas er tussen komt. Daarom hebben we besloten dat ze maar even bij opa en oma moet gaan logeren. Mijn zwager woont ook nog thuis, dus ze zal zeker geen aandacht te kort komen. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • post

Luierperikelen

Bij mijn jongens heb ik regelmatig dat ze hun luier niet aan willen en die laat ik dan ook lekker uit ( tenzij ze naar bed gaan of we weggaan). Ze doen al lekker wat op het potje of wc. Mijn dochter daar heb ik weer andere perikelen mee... Daar krijg ik de luiere niet uit.

Ilse is een vrolijk en rustig meisje, dat als ze iets niet wilt wel erg goed laat blijken. Nu vooral tijdens de luierwisseling en het badje.

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond
  • post

Drielingzwangerschap

Verhaal over mijn zwangerschap en de bevalling.

Inmiddels drie jaar geleden, hield ik een positieve zwangerschapstest in mijn hand. Verrast omdat het al zo snel na het verwijderen van mijn spiraaltje was. Meteen in de eerste ronde. Mijn vriend was niet overtuigd van het lichte streepje, dus twee dagen later weer een test. Bij deze was geen twijfel mogelijk. Ik was zwanger. Ongelooflijk! Een jaar eerder had ik nog gedacht dat ik nooit moeder wilde worden, maar ineens was het tochbij mij gaan kriebelen en toen zwanger Wow.

Artikel lezen
6 Reacties tonen