Profile icon Profiel News icon Posts (18)
Blog image
  • Zwanger

Bess slaapt bij ons in bed (bijna altijd...)

Ons meisje is nu ruim 3 jaar oud en sinds een paar maanden is ze bang in de nacht. Oplossing: tussen ons in in bed slapen...

Een tijdje terug begon het, midden in de nacht schrok Bessje wakker en was lastig te troosten. Een makkelijke en snelle oplossing was toen bij ons in bed leggen. Ze werd snel rustig en kroop helemaal tegen mij of Roland aan. Zo had toch iedereen een redelijk goede nachtrust. 

Artikel lezen
12 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Eerste woordje van je kindje?

Jaxx en Bess kunnen beiden al lekker kletsen - beter gezegd: ze kletsen de oren van m'n kop af ;) Hun eerste woordjes weet ik nog goed!

Jaxx' eerste woordje was overduidelijk PAPA. Hoe teleurstellend ik dat ook vond. Hij heeft het nog weken volgehouden, zelfs woorden als BAL, OHOH en HOI kwamen voorbij, maar mama....? Nee dat wilde meneer maar niet zeggen! Maar toen hij het eenmaal kon, is hij niet meer gestopt. Soms denk ik zelfs nog vol verlangen terug aan de tijd dat hij geen mama kon zeggen. Nu hoor ik het ongeveer 1000X per dag, afgewisseld met Mam, Maham en Maaaaamaaaa....

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Het bonken is gestopt - yes!

Terwijl er heel wat onderzoekjes gaande waren stopte Bess met het bonken tegen de muur... Zo snel als het begon, zo is het ook gestopt.

We maakten ons ernstige zorgen, een kindje van 3 moet lekker onbezonnen spelen en niet uitten door middel van haarzelf pijn te doen. Terwijl wij met man en macht aan het ontdekken waren wat het is (diëtist, osteopaat) beseften we ons dat het afnam. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Mijn dochter bonkt tegen de muur deel 2

Mijn dochtertje bonkt tegen de muur met haar hoofdje bij bepaalde situaties. Vaak als ik boos ben of als zijzelf niet lekker in haar vel zit

Vele reacties kreeg ik. Fijn! Daar was ik namelijk naar opzoek. Ook hebben we niet stilgezeten hoor... Samen met mijn man ben ik in gesprek gegaan met Bess. Ze kan met haar 3 jaar al best goed verwoorden wat er in haar omgaat. 

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Relatie

Vinden van de juiste balans...

Papa en mama, Roland en Famke en nog zoveel meer... Naast dat we de intens trotse ouders van Bess en Jaxx zijn, zijn we zoveel meer...

De afgelopen tijd zit ik niet zo lekker in mijn vel. Reden: onzekerheid (denk ik). Zoals in mijn vorige blogs beschreven houd ik enorm veel van mijn gezin, maar mis ik soms het uitgaan. Aan de andere kant, ben ik enorm geschrokken van mijn handelen richting Bess en Jaxx in sommige stressvolle situaties. Ook de reactie van Roland daar weer op laat me onzeker voelen. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen