Profile icon Profiel News icon Posts (4)
Blog image
  • Zwanger
  • ervarenenbeleven

De mooiste verassing ooit.

Blijkbaar ken ik mijn lichaam erg goed, want bij mijn beide zwangerschappen wist ik diep van binnen al voor de testen dat ik in verwachting was. Het is een gevoel wat ik niet kan omschrijven. Los staand van de normale zwangerschap symptomen zoals zere borsten en misselijk zijn, schreeuwde vooral bij de zwangerschap van Seffe mijn gevoel uit dat ik zwanger was. Aangezien mijn eerste zwangerschap al snel eindigde in een miskraam was ik niet echt bekend met hoe een gezonde zwangerschap zou zijn. Helaas had ik dit ontzettend voor mezelf geromantiseerd. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een redelijk fijne en rustige zwangerschap gehad.. Maar echt makkelijk vond ik het niet. Zo wist ik bijvoorbeeld wel dat je flink misselijk kon zijn in het eerste trimester, maar little did i really know.. Vanaf week 6 begon ik bijvoorbeeld bijna standaard mijn dag met een bezoekje aan het toilet, helaas niet voor de gewoonlijke zaken maar om over te geven.. Als ik de wc überhaupt haalde.

Vanaf week 6 was het dus iedere dag wel een aantal keer feest. Zodra ik opstond als ik wakker werd, als ik een keukenkastje open maakte ( laten we niet beginnen over die koelkast..), zodra ik in de auto zat en zodra ik koffie rook. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Miskraam
  • Verlies
  • verwerking
  • regenboogkindje

Mijn miskraam.

Mijn miskraam en het verdriet daaromheen. Voor mij is het even graven in het mapje ' miskraam' in mijn hoofd, want het is een onderwerp waar ik de eerste maand erna erg open over ben geweest, maar daarna steeds meer een onderwerp is geworden waar ik het liever niet over heb. Want mijn miskraam en het verdriet daarom heen had veel meer impact op me dan ik had verwacht. Tot 3 jaar geleden had ik eerlijk gezegd niet echt liefde voor kinderen. Het hele idee van kinderen krijgen stond me totaal niet aan, de verantwoordelijkheid, het niet meer vrij kunnen zijn : doen wat je wilt, wanneer je dat wilt. Nee, daar was ik nog totaal niet mee bezig. Toen ik mijn partner leerde kennen was ik dan ook nog maar 17, dus wat verwacht je. Toen ik ging samen wonen en mijn grote zus zwanger werd van haar eerste kindje begon ik het toch wel een bijzonder iets te vinden, dat zwanger zijn. Wat mooi dat de natuur dat zo regelt en wat het vrouwelijke lichaam allemaal kan.

En toen ik mijn hand op mijn zus haar groeiende buik neerlegde en mijn neefje zijn schopjes voelde durfde ik langzaam toe te geven aan het gevoel dat ik misschien toch ooit wel zwanger wilde worden, als ik een jaar of 30 ben dan..

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen
  • Bevallingsverhaal
  • traumatischebevalling
  • goedeafloop

Het genot dat bevallen heet. 2/2

Eindelijk was het zo ver, donderdag ochtend 20/08. De inleiding zou beginnen met tabletten, maar toen ik aangaf sinds 0300 al kramp te hebben besloten zij toch eerst te proberen om een ballonetje te plaatsen. Dat is toch beter dan tabletten. En godzijdank lukte het in een keer om het ballonetje te plaatsen, mijn baarmoedermond was die nacht verstreken. Het ballonetje is geplaats en vanaf moment 1 word ik overvallen met een ontzettend pijnlijke kramp. Ik vraag aan de gynaecoloog of het normaal is dat het gelijk begint, ja hoor dat kan. Ik probeer op te staan om me weer aan te kleden maar de wee is gelijk zo hevig dat ik alleen maar stil kan staan, ik vergeet even dat er 2 verpleegkundige en een gynaecoloog naast me staan en door de pijn begin ik te vloeken, oeps. Mijn partner kon er wel om lachen, de rest niet. Waar ze wel om konden lachen is dat ik een string en de meest strakke zwangerschap legging ooit aan had.. En ik kan je vertellen dat dat niet lekker zit met een ballon..

Doordat de weeën gelijk zo hevig zijn word ik meegenomen naar de kraam suite in een rolstoel. Eenmaal terug op de kraam suite ga ik op bed liggen en probeer de weeën op te vangen, ze komen alleen zo dicht op elkaar dat het me niet lukt om te ontspannen, ook niet met een warme kruik. Ik ga een poosje in bad liggen, maar ook daar kan ik niet ontspannen. Ik ijsbeer een tijdje van bed naar douche heen en weer. Wanneer de verloskundige weer komt kijken hoe het er voor staat, lukt het om het ballonnetje eruit te trekken, gelukkig denk ik nog.. Er zit vooruitgang in! 3 cm zegt de verloskundige, tijd om je vliezen te breken.. Ik besef me opeens dat ik voor dit moment bang was, want wat als hij in het vruchtwater heeft gepoept? De verloskundige breekt mijn vliezen en ik zie aan haar gezicht dat het niet klopt. Is het vruchtwater schoon? Vraag ik. Ze schud haar hoofd, nee zegt ze.. Hij heeft in het vruchtwater gepoept. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen
  • Bevallingsverhaal
  • traumatischebevalling

Het genot dat bevallen heet. 1/2

Als eerste wil ik even beginnen met het punt dat iedere bevalling anders is. Mijn bevallingsverhaal is helaas geen roze wolk bevalling, maar dat betekent niet dat alle bevallingen verschrikkelijk zijn. Ik ken namelijk meer prachtige en bijzondere bevallingsverhalen dan verhalen zoals die van mij, misschien dat ik ook daarom nooit verwacht had dat ik een traumatische bevalling zou krijgen. Een traumatische bevalling, helaas heb ik dat gehad. Laten we bij het begin beginnen.. In het algemeen heb ik een prima zwangerschap gehad, daar zal ik in een volgende blog meer over vertellen.. Vanaf 28 weken begonnen de voorweeën en harde buiken, dus vanaf toen ben ik rustig aan gaan doen. Tot 36 weken was mijn zwangerschap nog goed te doen, maar na die 36 weken werd het met de dag zwaarder. Helaas kon ik bijna iedere kwaal afvinken die bij het laatste trimester horen, daarbij hielp het niet dat het steeds warmer werd. Bij iedere verloskundige controle gaf ik aan dat ik op begon te raken.

De pijn begon me uit te putten, de benauwdheid werd maar niet minder. Dat was achteraf niet gek, want Seffe bleek 56 cm te zijn en zat dus constant op mijn longen te drukken, ondanks dat hij al volledig was ingedaald.

Artikel lezen
0 Reacties tonen