Profile icon Profiel News icon Posts (66)
Blog image
  • Mama

Van één naar twee kinderen

En dan opeens heb je twee kinderen. Wat vond ik dat een spannend idee van tevoren. Hoe moet je je daar op voorbereiden?

Er komt een punt dat je weer open staat voor een tweede kind. Dat punt kregen wij toen Quinn één werd. Na een verdrietige miskraam mochten we dan in september weer vol geluk uitkijken naar een broertje of zusje voor Quinn. Een idee wat nog erg abstract blijkt, want ook al heb je al een kindje... Hoe zal het met een tweede erbij zijn? Ik had geen idee..

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen

Van voorweeën tot bevalling; wat is jullie ervaring?

Wanneer diende jou bevalling zich aan en met welke voortekenen? De nesteldrang is hier vol op begonnen en ben benieuwd naar jullie ervaring.

Met 36+6 braken bij mij de vliezen toen ik van Quinn ging bevallen. Niets wachten, geen voortekenen, gewoon pats boem nog tijdens mijn babyshower bleek er geen ontkomen aan. Geheel onverwachts, maar achteraf heerlijk dat ik er geen moment bij stil heb gestaan of op heb moeten wachten. 

Artikel lezen
15 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Kinderen en televisie, iPad of telefoon..

Quinn is er weg van: zelf tekenfilmpjes en liedjes bekijken op YouTube. Als het aan haar ligt dan doet ze dit iets te vaak op een dag.

Het past wel helemaal in de moderne tijd van nu. Overal waar je kijkt zie je mensen op hun mobiel bezig. In de trein, in de wachtkamer, op een feestje. Zelfs in het restaurant worden de mobiels tegenwoordig op tafel gelegd! Quinn is dan nog geen twee, maar krijgt dit zeker al mee. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond

Mijn puzzel genaamd zwangerschapsdiabetes

Drie weken geleden kreeg ik te horen dat ik zwangerschapsdiabetes heb. Na veel afspraken en uitleg moet ik er dan nu mijn weg maar in vinden

In drie weken tijd ben ik bij de gynaecoloog, internist, diabetesverpleegkundige, diëtist en vervolgens weer de gynaecoloog geweest. Wat een gesleep en wat een bom aan informatie. Iedere specialist heeft weer wat nieuws te vertellen. In plaats van eens in de drie weken bij de verloskundige zit ik nu gemiddeld twee keer in een week in het ziekenhuis. Wat een verandering! 

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Leuke uitstapjes met je peuter?

Zwemmen, dierentuin, speeltuin, daar zijn we allemaal al geweest. Wat zijn nou nog meer leuke uitstapjes om met onze bijna peuter te doen?

Ken je dat? Je wil niet de hele dag maar binnen zitten met je kleine. En dat wandelingetje naar de speeltuin of de winkel wordt nu toch ook wel erg afgezaagd. Door de stad struinen en shoppen lijkt mama vooral leuker te vinden dan Quinn. Op een gegeven moment duurt het haar te lang en wil ze uit die buggy. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond

Help, zwangerschapsdiabetes?!

Van een griepje, naar minder leven voelen, naar een ctg en echo met als resultaat mogelijke zwangerschapsdiabetes. Wat een week!

Ik ben nu 31 weken zwanger. Afgelopen week voelde ik me niet goed. Ik was al langer aan het 'kwakkelen', dus ik bracht het onder bij de noemer 'griep'. Even rustig aan doen en dan zal het vast weer snel beter gaan. Dus alles even op een laag pitje, extra slapen en me overgeven aan alle klachten. 

Artikel lezen
21 Reacties tonen