Snap
  • Bevallingsverhalen

Van voorweeën tot bevalling; wat is jullie ervaring?

Wanneer diende jou bevalling zich aan en met welke voortekenen? De nesteldrang is hier vol op begonnen en ben benieuwd naar jullie ervaring.

Met 36+6 braken bij mij de vliezen toen ik van Quinn ging bevallen. Niets wachten, geen voortekenen, gewoon pats boem nog tijdens mijn babyshower bleek er geen ontkomen aan. Geheel onverwachts, maar achteraf heerlijk dat ik er geen moment bij stil heb gestaan of op heb moeten wachten. 

Nu ben ik weer bijna 36 weken zwanger. Dit keer ook veel meer bezig met de bevalling. Dit om verschillende redenen; onze kleine man loopt ruim 4 weken voor op de groei, ik heb zwangerschapsdiabetes en zal hierom worden ingeleid alleen de precieze week/datum is nog onbekend en dan toch die vraag die door m'n hoofd galmt: zal deze man dan ook weer zo vroeg komen net als zijn zus? 

Ik weet dat het niets hoeft te zeggen, maar ik hou er toch een beetje rekening mee. Ik hoop er stiekem een beetje op, ook vanwege zijn grootte. Maar wat zal het tegenvallen als het dan opeens wel langer duurt :) ik heb nu sinds een paar dagen heuse harde buiken en pijnlijke voorweeën. De nesteldrang is echt volop aanwezig. Allemaal tekenen dat m'n lichaam iets in gang wil zetten, maar alsnog zegt het niets. Op de CTG was een duidelijke harde buik/voorwee te zien om de 5 minuten van een sterkte van rond de 60/70. Alleen eenmaal thuis zwakt het ook rustig weer af. 

Al met al houdt het me goed bezig dit keer. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Hebben jullie veel voortekenen gehad van de bevalling? Hoe lang heb je last gehad van voorweeën? En kwamen je eerste en tweede een beetje rond dezelfde termijn? 

8 jaar geleden

1e 39 wkn pcies, gebroken vliezen om half 7 savonds.. en rond 0 uur de eerste weeen.. nooit voortekenen.. bij 2e 39+5.. werd wakker met om de 3 min weeen... alleen indalingsweeen gehad verder niets 3e.. 40+1 k werd wakker met verschrikkelijke bekkenpijn en een rare druk van onder.. kon me amper bewegen.. en op gegeven moment begon ik krampen in mn bekken te krijgen... ook alleen indalingsween gehad bij de 4e wel oefenweeen gehad.. met 33 wkn harde buiken die niet ophielden en met 36 wkn 1e x met vals alarm naar zkh.. zelfs vk dacht dat t begonnen was.. maar toch niet.. daarna met 39+6 geboren.. allemaal bevallingen van 4 uur behalve de eerste die 6 uur...

8 jaar geleden

De eerste kwam met 38 weken, geheel onverwachts braken mijn vliezen en ik was super blij dat ik eindelijk mocht bevallen ( naar een hel zwangerschap) verder geen voortekenen gehad dat het zou kunnen starten. Bij nummer 2 al vanaf 28 weken voor weeën die met 36 weken heel heftig en regelmatig werden. Uiteindelijk pas met 40.4 bevallen. Dus Helaas kan ik je niet vertellen dat het iets betekende die voor weeën:)

8 jaar geleden

Bij de eerste totaal geen voortekenen en met 40 weken bevallen. Bij de tweede dacht ik dat mijn vliezen gebroken waren (40.3 weken) dus op naar het ziekenhuis voor een check (ik was medisch dus geen vk). In het ziekenhuis gecheckt en geen vliezen gebroken. Om 13:15 naar huis gestuurd met de mededeling dat de kleine man nog wel prima zat en echt niet dat weekend geboren zou gaan worden. Thuis aangekomen direct heftige weeen en meteen terug naar het ziekenhuis met in de auto persdrang en om 14:45 is de kleine man geboren. Het verschilt dus echt per zwangerschap/bevalling!

8 jaar geleden

Bij de oudste helemaal geen voortekenen. Ik zat lekker op de bank toen ik ineens iets voelde knappen van binnen. Gevolg een stortvloed aan vruchtwater. VK gebeld, omdat ik nog geen weeen had vroeg ze of we daarheen konden komen (had nog spreekuur). Uur later net voor we wilde vertrekken begon een weeenstorm. Bij vk aangekomen bleek ik al 7 cm ontsluiting te hebben. Hele dag dus al weeen gehad waar ik helemaal niets van gemerkt heb. Om 18.10 uur in het ziekenhuis en om 18.37 uur is hij geboren. Bij de 2e de hele dag voorweeen gehad. Op een gegeven moment gaan douche en toen een paar flinke weeen gehad en daarna op bed gaan liggen. Oma gebeld zodat ze de oudste kon komen ophalen en de VK gebeld. Die kwam er meteen aan (omdat de vorige bevalling zo snel ging). Om 20.40 uur was ze bij ons. "De weeen zakken weer af." Nou ik had deze zin nog niet uitgesproken of ik kreeg ze in alle hevigheid terug. Bleek al 8 cm ontsluiting te hebben en om 21.12 uur hielde we ons zoontje vast.