Terug
Blog header image

Van voorweeën tot bevalling; wat is jullie ervaring?

Wanneer diende jou bevalling zich aan en met welke voortekenen? De nesteldrang is hier vol op begonnen en ben benieuwd naar jullie ervaring.
nijn81
6 jaar geleden

Mijn oudste diende zich heel erg onverwachts al aan met 37 weken precies. Terwijl ik dacht dat ik over de uitgerekende datum zou gaan, omdat dat 'in de familie' zit. Haha. Het begon met lichte weeën die zich in sterkte opbouwden. Het duurde even voordat ik zelf door had dat het begonnen was. Ik had nog geen voorweeën gehad en dacht dat dit voorweeën waren! Nee dus. Madam werd die zelfde middag geboren. Toen ik van de tweede zwanger was, merkte ik dat ik, net als jij, ook stiekem er een beetje van uit ging (of hóópte) dat deze ook wel al voor de uitgerekende datum zou komen dan. Het passeren van de 37 weken, terwijl er niks gebeurde, was dus wel even een gek gevoel. Ik passeerde ook de 38 weken. En ondanks dat ik donders goed wist dat ik de 40 weken aan moest houden als datum waar ik me op moest focussen, had ik toch dat gevoel al 'overtijd' te lopen....! Ik kon er niks aan doen. Eindelijk werd ze dan met 38,4 weken geboren. RUIM voor de uitgerekende datum. Maar toch 11 dagen later dan mijn oudste schatje....! Deze bevalling begon overigens niet met weeën, maar met het breken van de vliezen. De weeën kwamen pas een uur later op gang. En nog geen drie uurtjes later was ze er. Twee snelle bevallingen gehad, zonder voortekenen.

Anoniem
6 jaar geleden

Hier bij de eerste een spontane vroeggeboorte met 35 weken door het breken van de vliezen. Bij de tweede vanaf 34 weken serieuze voorweeen gehad die vanaf week 36 met sterkte en regelmaat toenamen.. Uiteindelijk met 38 weken geholpen door de vliezen te breken. Meneer was een sterrekijker en drukte niet genoeg op de baarmoedermond om zelf verdere ontsluiting te krijgen.. na breken van de vliezen was hij er binnen 3 uur :-) misschien toch een gelukje geweest dat hij niet helemaal goed lag anders was hij waarschijnlijk ook (te) vroeg gekomen maar jeetje wat duren de dagen/weken lang als je stiekem hoopt dat het niet zo lang meer duurt... succes met de laatste loodjes!

mamablogster
6 jaar geleden

Ik heb een stortbevalling gehad. Ik heb geen voorweeen gehad. Om 9.30 kreeg ik de eerste weeën met het breken mijn vliezen en om 10.15 werd de navelstreng doorgeknipt. Geen voortekenen en daarna razendsnel bevallen

Chiara
6 jaar geleden

Ik heb eigenlijk niet de kans gekregen voorweeën te krijgen. Ik had wel wat last van harde buiken met 40 weken en 4 dagen, maar niets wat er echt op duidde dat het ging beginnen. Totdat ineens m'n water brak! Jeetje, ik dacht dat het zoals in films ging en het maar even zou duren, maar 24 uur (en voor mijn gevoel liters water) later ben ik doorgestuurd naar het ziekenhuis omdat dat volgens de regels moet en hebben we me weeënopwekkers gegeven. En toen ging het ineens van niets naar een golf aan weeën! om twee uur 's nachts kwamen we aan in het ziekenhuis en om 12.34 ben ik van mijn zoon bevallen.

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn eerste kwam 1dag voor de uitgerekende datum had smiddags wat last maar dacht er verder niet bij naar snachts begon het en heeft in totaal 24 uur geduurd 1ellende was dat verder geen voor weeen of iets nu 8 weken geleden bevallen van me 2de dat was totaal andere koek bij deze heb ik echt 2 maanden voor hij kwam last van erge voor weeeen gehad en harde buiken wel elke dag maar deze meneer kwam vergeleken met de eerste meneer wel snel te wereld 7 dagen voor de uitgerekende datum zaterdags was ik over verhuist en die zondag is hij gekomen binnEn 6 uurtjes

Anoniem
6 jaar geleden

De eerste kwam binnen 6 uur met 37+5 en de 2e met 38+4, aardig wat harde buiken gehad en die dag ervoor even laten kijken door de verloskundige, die zei, het zal niet veel zin hebben want je baarmoederhals is al helemaal zacht en je zit al op 2cm maar ik zal even strippen. Die nacht wakker geworden met rugpijn en even bijgehouden met de weeën app en na 3 kwartier wist ik het zeker! Rugweeën, net als de eerste! Binnen 4 uur lag nr 2 in mijn armen ????

Anoniem
6 jaar geleden

Hier een week voor uitgerekende datum. 's morgens 'wat ellendig' opgestaan, voor de rest geen vuiltje aan de lucht. Zeteldagje. Om 15u wat krampen in onderbuik, lichte voortekenen voor bevalling een van de ... Klein beetje vochtverlies, maar nog geen flauw vermoeden. 15u30 naar partner gebeld of die bijna thuis was van werk, weeën volop bezig. Even in douche gaan zitten met sproeier op buik om pijn wat te verlichten. In ziekenhuis geleerd om de weeën te timen. Ik dacht dat gaan we zo even proberen. Weeën kwamen toen al om de 2 minuten. 16u partner thuis van werk, valiezen in koffer, en vertrokken naar ziekenhuis. In ziekenhuis aangekomen om 16u15 met 10cm opening, geen epidurale, geen arbeidskamer gezien, rechtstreeks naar verloskamer. Onze flinke kapoen Viktor werd geboren om 16u50. Wat een snelle bevalling voor een eerste .... Achteraf toch ook eventjes van bekomen !

Lindsy83
6 jaar geleden

Ervaringen zul je genoeg kunnen krijgen ;) Maar het antwoord op hoe het dit keer bij jou zal gaan weet alleen de tijd... Bij mij braken mijn vliezen met 35.2 weken en met 36 weken besloot ons zoontje eruit te komen. Geen voorweeen gehad. Om 19:00 begonnen mijn weeen aardig heftig, dit bouwde in rap tempo op, waardoor ik rond 22:00 alweer in het zieknhuis was en om 23:43 is hij geboren :D

Anoniem
6 jaar geleden

3 dagen voor mijn uitgerekende verloor ik 's ochtends een beetje vocht. Ik dacht; dat gaat nog uren duren. Maar niets bleek minder weer. Binnen een half uur begon een weeënstom. Vreselijk...! Verloskundige snel gebeld en ik had al 6cm ontsluiting. Vlug naar het ziekenhuis en na 1,5 uur was de kleine man er al. Van begin tot einde heeft het in totaal 3,5 uur geduurd. Heftig maar heerlijk snel.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben 3 weken geleden bevallen van onze 2e zoon. Ik had heel veel voorweeen die met 36 weken begonnen uiteindelijk bevallen met 41.1 en zn broer was met 41.2. En verder geen echte signalen, sterker nog ik ben die middag om 13:00 weggaan bij de verloskundige na een 4e strip poging en daadwerkelijk een poging want ze kon niks meer strippen en 3uur en 45 min later was de kleine er terwijl er totaal geen aanwijzing was dat ik zou gaan bevallen, zelfs al een datum gepland voor inleiden. Dus het kan maar zo gebeuren maar als je er op gaat zitten wachten en het vergelijkt met de eerste kan het wel heel lang duren Succes met de laatste loodjes

vlindertje85
6 jaar geleden

Bij de eerste braken de vliezen en toen begon het. De tweede was heel anders. Ik heb drie weken gelopen met constant voorweeen. Ik had vaak het gevoel van oh het gaat beginnen, maar niks zette door. Ik werd er erg onzeker door. Ik liep blijkbaar ook al even met twee a drie cm ontsluiting. Uiteindelijk met 39.6 gestript en weeen volgende al snel.

Anoniem
6 jaar geleden

Bij de oudste helemaal geen voortekenen. Ik zat lekker op de bank toen ik ineens iets voelde knappen van binnen. Gevolg een stortvloed aan vruchtwater. VK gebeld, omdat ik nog geen weeen had vroeg ze of we daarheen konden komen (had nog spreekuur). Uur later net voor we wilde vertrekken begon een weeenstorm. Bij vk aangekomen bleek ik al 7 cm ontsluiting te hebben. Hele dag dus al weeen gehad waar ik helemaal niets van gemerkt heb. Om 18.10 uur in het ziekenhuis en om 18.37 uur is hij geboren. Bij de 2e de hele dag voorweeen gehad. Op een gegeven moment gaan douche en toen een paar flinke weeen gehad en daarna op bed gaan liggen. Oma gebeld zodat ze de oudste kon komen ophalen en de VK gebeld. Die kwam er meteen aan (omdat de vorige bevalling zo snel ging). Om 20.40 uur was ze bij ons. "De weeen zakken weer af." Nou ik had deze zin nog niet uitgesproken of ik kreeg ze in alle hevigheid terug. Bleek al 8 cm ontsluiting te hebben en om 21.12 uur hielde we ons zoontje vast.

Anoniem
6 jaar geleden

Bij de eerste totaal geen voortekenen en met 40 weken bevallen. Bij de tweede dacht ik dat mijn vliezen gebroken waren (40.3 weken) dus op naar het ziekenhuis voor een check (ik was medisch dus geen vk). In het ziekenhuis gecheckt en geen vliezen gebroken. Om 13:15 naar huis gestuurd met de mededeling dat de kleine man nog wel prima zat en echt niet dat weekend geboren zou gaan worden. Thuis aangekomen direct heftige weeen en meteen terug naar het ziekenhuis met in de auto persdrang en om 14:45 is de kleine man geboren. Het verschilt dus echt per zwangerschap/bevalling!

Anoniem
6 jaar geleden

De eerste kwam met 38 weken, geheel onverwachts braken mijn vliezen en ik was super blij dat ik eindelijk mocht bevallen ( naar een hel zwangerschap) verder geen voortekenen gehad dat het zou kunnen starten. Bij nummer 2 al vanaf 28 weken voor weeën die met 36 weken heel heftig en regelmatig werden. Uiteindelijk pas met 40.4 bevallen. Dus Helaas kan ik je niet vertellen dat het iets betekende die voor weeën:)

rianniepannie
6 jaar geleden

1e 39 wkn pcies, gebroken vliezen om half 7 savonds.. en rond 0 uur de eerste weeen.. nooit voortekenen.. bij 2e 39+5.. werd wakker met om de 3 min weeen... alleen indalingsweeen gehad verder niets 3e.. 40+1 k werd wakker met verschrikkelijke bekkenpijn en een rare druk van onder.. kon me amper bewegen.. en op gegeven moment begon ik krampen in mn bekken te krijgen... ook alleen indalingsween gehad bij de 4e wel oefenweeen gehad.. met 33 wkn harde buiken die niet ophielden en met 36 wkn 1e x met vals alarm naar zkh.. zelfs vk dacht dat t begonnen was.. maar toch niet.. daarna met 39+6 geboren.. allemaal bevallingen van 4 uur behalve de eerste die 6 uur...

Blog header image

Nieuw ziekenhuis

Nieuwe start

Na een serieuze teleurstelling in het ziekenhuis waar we ons traject hadden opgestart, waren we ons vertrouwen toch wel helemaal verloren daar. 


Lang verhaal kort: we hadden na een zeer succesvolle pick up, 10 bevruchte eitjes waarvan 8 van goede kwaliteit. Maar het ziekenhuis heeft fouten gemaakt bij het willen afnemen van DNA om Pre-genetische testen te kunnen doen.... Alles was voor niets geweest, geen enkel embryo was nog bruikbaar... 


We zijn dus naar een ander ziekenhuis gestapt, in de hoop dat het hier anders ging zijn.

Vertrouwen is er sowieso wel in dit ander ziekenhuis, ze stellen ons zeer gerust en zij werken op een andere manier. Dus laat ons hopen! 


Het enige jammere aan een traject in een ander ziekenhuis, je begint weer helemaal vanaf 0... 

Alle onderzoeken wil dit nieuw ziekenhuis opnieuw doen. 

Na 8 maanden hebben we eindelijk terug wat vooruitgang. Start van ons nieuwe traject is eind december! 


Met een dubbel gevoel, toch een beetje bang voor wat er weer gaat komen. En bang voor een nieuwe pick up, aangezien ik hier de vorige keer toch heel hard van heb afgezien. 


Hopelijk kan het nieuwe jaar ook mooi beginnen met veel goed nieuws! 


Altijd blijven hopen!