Profile icon Profiel News icon Posts (13)
Blog image
  • Nieuws
  • Zwanger

Boos over bekendmaking van mijn nieuws.

Ik ben zwanger, ik vertel het nieuws aan een klein groepje over wat het wordt en wie zet dit nieuws voordat ik het kan doen online?

Maandag had ik mijn 20-weken echo. Na afloop hadden we onze ouders, broers en zussen uitgenodigd om het nieuws te vertellen. Ook appte ik het leuke nieuws naar vrienden. 'S avonds lag ik in bed en wilde ik het op fb plaatsen, maar wat zie ik? Mijn schoonmoeder heeft ons nieuws al op fb gezet. Wat was ik boos, waarom doet ze dit? Ik heb nog niet eens de tijd gehad om dit zelf te doen of zij heeft het een uur geleden al gedaan. 

Artikel lezen
48 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond

De eerste stap naar meer energie: van me af schrijven.

Druk met van alles om me heen, zwanger van de tweede en geen energie meer... Ik moet het even kwijt.

Zwanger van mijn tweede kindje. Ik ben erg blij hiermee. Met al een kleine om me heen die van het leven geniet is het vooral de eerste weken erg zwaar, lees vermoeiend, geweest. Nu ik eindelijk wat meer energie krijg stort ik weer in vanwege andere dingen die lopen. Op mijn werk is het druk en is er veel aan de hand, we hebben een dakopbouw gekregen en zijn nu druk bezig om ons huis verkoop klaar te maken. Daarna komen natuurlijk de bezichtigingen van nieuwe huizen en moeten we iets vinden om te kopen, verhuizen en waarschijnlijk ook opknappen. Ik doe niet veel, maar merk dat alles wat ik doe al veel energie kost. Gister zat ik in de auto en moest ik opeens huilen. Geen idee waarom, denk de vermoeidheid, maar verder was er totaal geen aanleiding voor. Ik ben nu nog even aan het zoeken hoe ik mezelf het beste kan oplappen om weer goed in mijn vel te zitten en om meer energie te hebben. Komt goed, heb al een aantal ideeen en dit van me afschrijven en delen was de eerste. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Heimwee en gemis naar mezelf.

ik mis mezelf, verlies mezelf soms in het moeder zijn. Dit geeft een verloren gevoel.

Er knaagt iets, een gevoel die ik niet omschrijven kan maar die me soms heel verdrietig maakt. Een verloren gevoel die me leeg doet voelen. Ik mis iets, heimwee? Is dit nu het dertigers dilemma waar mensen het soms over hebben of komt dit gevoel door mijn moeder zijn? Er veranderd vanalles om me heen, leuke en minder leuke dingen. Dingen waar ik grip op heb en dingen waar ik geen grip op heb. Ook dingen die ik bewust laat varen, maar die ik voor mijn gevoel nodig heb. Sorry voor mijn filosofische gedachten. Ik zal proberen het goed te omschrijven. Ik zit de laatste tijd niet lekker in mijn vel. Ik heb een schat van een zoon en een super lieve vriend. Een aantal goede vriendinnen, helaas zonder kinderen en sommigen helaas zonder vriend. Ik heb een leuke baan, die mij veel vrijheid geeft.Eigenlijk heb ik alles wel wat ik nodig heb. Maar soms mis ik iets van mezelf. Het gek doen, spontaan naar iemand toe gaan, dansen, uitgaan, gek doen. Waar zijn al die persoonlijkheden van mij gebleven? Ze zitten er nog wel, maar als ik uit ga blijft het in mijn hoofd spoken dat ik de volgende dag vroeg wakker moet worden voor mijn zoon, waardoor ik minder geniet. Ik merk dat ik door dit soort dingen minder te doen, mezelf verlies. Ik wil het moeder zijn niet de schuld ervan geven en ik zou het echt niet anders gedaan willen hebben, qua een kind krijgen en opvoeden. Nee ik moet op zoek naar een balans tussen een moeder zijn en mezelf blijven met al mijn doen en laten. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

een dagje voor mezelf

geen vriend in de buurt, geen kind om me heen, alleen ik, ok... en de kat dan...

Wat heerlijk om met jullie te kunnen delen dat ik vandaag een dagje voor mezelf heb. Omdat we vrijdag iets leuks gaan doen met onze zoon heb ik de creche omgewisseld van vrijdag naar woensdag. Vandaag dus een dag voor mezelf zonder mijn zoontje. Geen schaamte, geen schuldgevoel, nee ik voel me heerlijk. Ookal lig ik nu al een tijdje op de bank mijn series te kijken. Straks ga ik lekker winkelen, bh kopen want dat gaat niet met een kind erbij, lunchen en nog even voor een korte afspraak naar mijn werk. Heerlijk hoor, alles kunnen doen in je eentje.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Nieuws

Mijn persoonlijkheid (door de ogen van onbekenden)

Sinds ik moeder ben geworden ben ik veel liefdevoller geworden tegen de mensen om me heen... of denken mensen dat alleen maar?

Sinds ik moeder ben geworden ben ik liever, aardiger, heb ik behoefte om met iedereen te praten, ben in extroverter en een geliefder persoon geworden. Altans dat vinden andere mensen, onbekende mensen voor mij. Het is gewoon gek, maar als ik met mijn kinderwagen op straat loop zeggen veel meer mensen me gedag dan voorheen en maken meer mensen een praatje met me. Ook als ik op mijn 'mamafiets' rond fiets, laten meer mensen me voor gaan. Zelfs als mijn zoontje niet in het stoeltje voorop zit. Niet alleen ik ben geliefder geworden na het krijgen van een kindje, maar mijn vriend ook. Het is gewoon raar dat mensen je opeens zien staan en de behoefte hebben om gedag te zeggen. Alsof ik door moeder te worden opeens iemand anders ben dan voorheen. En daarnaast is het apart om te merken hoe mensen kijken naar mensen met en zonder kinderen. Ach ja, zo nu en dan vind ik het wel gezellig al die aanspraak.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Gezond

Met z'n drieen in bed.

Heerlijk hoor, met zijn drieen slapen in het grote bed, en lekker dromen :) ;)

Laatst lagen we lekker met zijn drieen in het grote bed te slapen. Ik, mijn vriend en mijn zoon tussen ons in. Ik schrok opeens wakker, want mijn zoon lag op zijn buik te slapen en stikte in het kussen. Op zo'n moment voel je opeens je hart stil komen te staan en het zweet op je voorhoofd. Ik trok snel met mijn hand zijn lichaam omhoog zodat zijn hoofd uit het kussen getrokken werd.

Artikel lezen
3 Reacties tonen