Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hij heeft hem gevonden hoor! Aandoenlijk!

​Soms heb je van die ochtenden dat je veschrikt wakker wordt, Ik heb mijn kleine man nog niet gehoord.

Heeft hij wel gehuild of ben ik er heel erg door heen geslapen? Maar waarom hoor ik hen nu nog niet, het is al half 8?

Vorige week donderdag was het bij mij weer zover. Ik had hem nog niet gehoord en het werd toch echt wel tijd om te eten. Zachtjes deed ik de klink van zijn deur naar beneden en betrad ik voetje voor voetje zijn kamer. Daar lag hij hoor, in zijn wiegje heerlijk te duimen. Wat zag het er schattig uit! Hij had voor het eerst zijn duim gevonden en was daarmee rustig zijn zuigbehoefte aan het stillen. 

Een heleboel mensen, zo ook van het consultatiebureau, want dat zag ik aan haar blik ondanks dat ze niets zei, zullen nu zeggen dat we een speentje moeten geven. Maar weet je hoe relax een duim is? Ze hebben het altijd bij de hand. Je hoeft er 's nachts je bed niet voor uit en ze kunnen het zelf vinden. Heerlijk! Alleen op een gegeven moment moet je het afleren, maar dat zien we dan wel weer. Tot nu toe ben ik alleen maar blij hiermee en ziet het er elke keer zo lief uit. Met zijn knuffeltje en zijn duimpje. Echt aandoenlijk!

www.mamaletta.blogspot.nl

9 jaar geleden

Superlief, he!

9 jaar geleden

Lief he is dat! Mijn zoontje is nu 11 weken en sabbelt ook continue op z'n vuistje. Ik geef hem regelmatig z'n speen. Maar 9 van de 10 keer kijkt hij heel vies en spuugt hij hem weer uit en dan gaat gelijk dat vuistje weer naar z'n mond. Dus als hij doorheeft dat z'n duimpje naar buiten moet ipv naar binnen weet ik zeker dat wij ook een duimer hebben. Ik ben het met je eens hoor! Heerlijk als ze zichzelf zo makkelijk kunnen troosten. M'n oudste had een speen en was er gek op en bepaalde periode (die helaas heel lang duurde) 100x per nacht m'n bed uit om die speen terug te doen in z'n mondje. Dus ik zeg ga maar lekker duimen schat. Of je nou een speentje of duimen moet afleren das een probleem voor later! Lekker van genieten het ziet er ook zo ongelofelijk schattig uit!

9 jaar geleden

Ja, inderdaad, heel natuurlijk. Tot 11e duimen, dat is best lang, begrijp dat je dan een beugel moet, maar 5 jaar! Wow. Mijn vriend heeft 5 jaar geduimd en nooit een beugel gehad, tanden staan mooi recht. Geluk?!? Na 2 jaar moet je het wel een beetje afleren, we zullen zien