Snap

Boos over bekendmaking van mijn nieuws.

Ik ben zwanger, ik vertel het nieuws aan een klein groepje over wat het wordt en wie zet dit nieuws voordat ik het kan doen online?

Maandag had ik mijn 20-weken echo. Na afloop hadden we onze ouders, broers en zussen uitgenodigd om het nieuws te vertellen. Ook appte ik het leuke nieuws naar vrienden. 'S avonds lag ik in bed en wilde ik het op fb plaatsen, maar wat zie ik? Mijn schoonmoeder heeft ons nieuws al op fb gezet. Wat was ik boos, waarom doet ze dit? Ik heb nog niet eens de tijd gehad om dit zelf te doen of zij heeft het een uur geleden al gedaan. 

Dit deed me terug denken aan mijn vorige zwangerschap, eigenlijk meer mijn bevalling. In de middag was mijn kleine man geboren en hebben we hem daarna thuis met elkaar bewonderd. Ik was nog helemaal overdonderd van het feit dat ik net een kindje heb gekregen. Dat is niet niks. Daar moest ik van bijkomen, van genieten. Ik zat helemaal in mijn eigen wereld en had het nog niet tegen mijn vrienden vertelt. Nu wist ik het niet zeker, maar ik heb het net even terug gezocht. Mijn schoonmoeder was degene die de avond van de geboorte al foto's en het nieuws (waarin ik getagt was) op fb plaatste. Ten eerste heb ik daar niet om gevraagd, ten tweede is dit nieuws wat mijn vriend en ik zelf naar buiten willen brengen. En ten derde horen mijn fb vrienden het van mij te horen en niet via mijn schoonmoeder. En ten vierde... Hoe durft ze dit zo te doen? Ik zat in mijn kraamwereld waardoor ik de moeite niet nam hier iets mee te doen, maar nu ze weer hetzelfde doet ben ik echt boos. Ik heb het er met mijn vriend over gehad en hem interesseert het niet. Hij heeft geen fb en geeft er niet om, dus ik moet haar zelf hierop aanspreken. Het liefst doe ik het zo snel mogelijk omdat het me echt dwars zit, maar ik heb er geen tijd voor. Daarnaast vind ik het wel lastig om dit aan te kaarten. Ik had gehoopt dat dit niet hoefde, dat mensen dit niet zouden doen.. Maar blijkbaar is het niet zo vanzelfsprekend dat mensen dit aan het gezin overlaten i.p.v het zelf te delen.

Ik wil iedereen die zwanger is aanraden om toch iedereen van te voren op de hoogte te brengen dat dit niet kan. Ik ga mijn best doen om dit aan haar duidelijk te maken.

 

7 jaar geleden

Blijkbaar heb jij geen beeld van jouw schoonmoeder en geef je onvoldoende jouw ongenoegen en grenzen aan. Mijn naasten halen het niet in hun hoofd om zoiets te doen. Simpel door t feit dat ik aangeef wat ik wel en niet wilt.

7 jaar geleden

Misschien is het goed om alvast maatregelen te nemen bij je privacy instelling op fb. Ik moet altijd goedkeuren dat het op fb komt, wil sowieso niet maar alles daar op zeker geen foto's van mijn kinderen. En wat betreft je schoonmoeder, ik heb er ook zo een en heb heel duidelijk gezegd, er mag niets op fb tot wij dat doen/de kaartjes zijn gestuurd. Daar heeft ze zich aan gehouden al was het moeilijk haha. Maar ze weet ook dat het oorlog was geworden anders. Misschien dat ik zelfs iets te streng was want iedereen zat in de wachtkamer en m'n oudste zwager en schoonzus vroegen over de app hoe het ging, zaten onwijs in de stress omdat ze maar niks hoorden en kregen pas 8 uur later het nieuws. Wij hadden dit niet door maar was wel erg sneu. Dus ze kunnen ook te weinig verklappen ;) ook nu hebben we weer duidelijk onze wens kenbaar gemaakt. Probeer er over te praten wees duidelijk en laat het daarna los. Dan kan je de komende tijd nog even genieten.

7 jaar geleden

Zo dat had iemand moeten flikken zeg denk nee weet zeker dat wij beiden mega boos zouden zijn???? ik snap niet eens dat je zulke dingen moet zeggen om te voorkomen dan andere jou privé berichten plaatsen voordat je dat zelf hebt kunnen doen???? bij sommige dringt dat gewoon weg niet door???? ik vind als je zulke dingen plaatst over een ander wacht je netjes totdat de ouders t zelf hebben kunnen plaatsen???? zelfde met foto's van Kids van een ander eerst overleggen voordat je ze online plaats,vind dat je respect moet hebben voor mensen die dat beslist niet willen!! Ik vraag altijd aan ouders eerst of ik foto's van hun Kids op Facebook mag zetten tot nog toe geen nee gehad maar mocht ik dat ooit wel krijgen dan doen ik t niet en respecteer ik hun wensen!! Is hun kind niet t mijne???? me schoonmoeder had ooit bij me schoonzus eerder op Facebook gezet dat de tweede geboren was voordat me schoonzus daar zelf de kans voor kreeg???? zo dan en daar was ik al boos over en hebben ook expres tegen iedereen van de familie gezegd toen ik zwanger was dat t aan ons was dat te plaatsen voordat andere dat deden???? gelukkig waren ik en me man t eens en zouden en vooral ik siedend zijn als iemand dat zou doen en ook echt de wind van alle wind richtingen hebben gekregen haha t gaat er niet om wie t eerder online zet dan ons maar t feit dat t gebeurd wel!! Gelukkig bij geslacht bekendmaking en geboorte drong de boodschap van de zwangerschap goed door want niemand plaatste iets voordat k dat zelf had kunnen doen haha ben ook in alle rust bevallen en wilde ook beslist niet dat ook maar iemand t wist wanneer ik bezig was haha dat is mijn moment met mijn man en de artsen etc en niemand anders???? erna hebben we ook eerst nog anderhalf uur rustig gezeten met ons kleine man dat was echt even ons moment voordat we familie gingen inlichten ????

7 jaar geleden

Heel herkenbaar. Mijn vriend en ik hebben gelijk ook afspraken gemaakt hierover. Niemand mag zomaar iets over onze zoon op Facebook zetten of als we leuk nieuws te vertellen hebben mag niemand dit zonder onze toestemming plaatsen. Toen mijn zoon geboren werd is mijn schoonvader ook bijna over de schreef gegaan gelukkig zag mijn moeder dat hij op Facebook een bericht postte en kon hem stoppen was anders echt pist geworden. Ik zou dit zeker met haar aankaarten. Waarschijnlijk weet ze niet eens wat dit met jou doet en wat ze te weeg brengt. Als ze zich er niet van bewust is dat jij dit niet wilt dan zal ze het blijven doen. Praat er rustig met haar over of ze voortaan pas iets op Facebook wil plaatsen als jij dat zelf al hebt gedaan.