Terug
Blog header image

Boos over bekendmaking van mijn nieuws.

Ik ben zwanger, ik vertel het nieuws aan een klein groepje over wat het wordt en wie zet dit nieuws voordat ik het kan doen online?

Maandag had ik mijn 20-weken echo. Na afloop hadden we onze ouders, broers en zussen uitgenodigd om het nieuws te vertellen. Ook appte ik het leuke nieuws naar vrienden. 'S avonds lag ik in bed en wilde ik het op fb plaatsen, maar wat zie ik? Mijn schoonmoeder heeft ons nieuws al op fb gezet. Wat was ik boos, waarom doet ze dit? Ik heb nog niet eens de tijd gehad om dit zelf te doen of zij heeft het een uur geleden al gedaan. 

Dit deed me terug denken aan mijn vorige zwangerschap, eigenlijk meer mijn bevalling. In de middag was mijn kleine man geboren en hebben we hem daarna thuis met elkaar bewonderd. Ik was nog helemaal overdonderd van het feit dat ik net een kindje heb gekregen. Dat is niet niks. Daar moest ik van bijkomen, van genieten. Ik zat helemaal in mijn eigen wereld en had het nog niet tegen mijn vrienden vertelt. Nu wist ik het niet zeker, maar ik heb het net even terug gezocht. Mijn schoonmoeder was degene die de avond van de geboorte al foto's en het nieuws (waarin ik getagt was) op fb plaatste. Ten eerste heb ik daar niet om gevraagd, ten tweede is dit nieuws wat mijn vriend en ik zelf naar buiten willen brengen. En ten derde horen mijn fb vrienden het van mij te horen en niet via mijn schoonmoeder. En ten vierde... Hoe durft ze dit zo te doen? Ik zat in mijn kraamwereld waardoor ik de moeite niet nam hier iets mee te doen, maar nu ze weer hetzelfde doet ben ik echt boos. Ik heb het er met mijn vriend over gehad en hem interesseert het niet. Hij heeft geen fb en geeft er niet om, dus ik moet haar zelf hierop aanspreken. Het liefst doe ik het zo snel mogelijk omdat het me echt dwars zit, maar ik heb er geen tijd voor. Daarnaast vind ik het wel lastig om dit aan te kaarten. Ik had gehoopt dat dit niet hoefde, dat mensen dit niet zouden doen.. Maar blijkbaar is het niet zo vanzelfsprekend dat mensen dit aan het gezin overlaten i.p.v het zelf te delen.

Ik wil iedereen die zwanger is aanraden om toch iedereen van te voren op de hoogte te brengen dat dit niet kan. Ik ga mijn best doen om dit aan haar duidelijk te maken.

 

Momo
6 jaar geleden

Balen zeg. Wij hebben het er echt bij gezegt hou het nog even stil. Een vriendin ging de fout in en feliciteerde ons en hebben haar gelijk geappt of ze het weg kon halen dat we het de volgende dag het zelf zouden neer zetten op fb. Dit deed ze gelukkig snapte het ook helemaal. Gooi het op de hormonen en dat ze leuk nieuws kreeg niet lang na het overlijden van haar moeder. Ze voelde zich best schuldig heb het haar vergeven.

GDSJ
6 jaar geleden

Dat is echt niet leuk. Wij hebben tegen iedereen gezegd dat het aan ons is om zoiets op fb te zetten. Want het is ons nieuws. Ik denk dat je t t beste eerlijk kan zeggen. Dan kunnen daar geen misverstanden meer over ontstaan. Snap wel dat t lastig is om t aan te kaarten.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Super stom zeg!! Ik heb iedereen en vooral mijn moeder en schoonmoeder gezegt dat IK degene ben die als eerst foto's of belangrijk nieuws op FB zou zetten. Daarna mochten ze posten wat ze zelf wilde. Heb je het ooit aangekaart bij haar? Mischien snapt ze niet dat dit een no-go is? (wat me sterk lijkt). Maar zeker besprekken!! Hoe sneller, hoe beter!

LVC
6 jaar geleden

Oh ik zou het hier zeker met haar over hebben. Gewoon rustig vragen, misschien is ze zich van geen kwaad bewust. Dan zit je er in ieder geval niet meer mee en je voorkomt dat zoiets niet nog eens gebeurt!

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik zou van mijn schoonmoeder balen, maar toch ook wel van mijn vriend. Lekker makkelijk, maar het is wel zijn moeder die jouw wensen niet respecteerd... Succes met het aankaarten hiervan. Ik hoop dat je tot haar door weet te dringen!

Anoniem
6 jaar geleden

Helaas ook gehad bij mijn oudste.. op fb door iemand geplaatst en nog de verkeerde naam geschreven. Dus iedereen nam dat over. Bij m'n 2e dit meteen aangegeven dat wij degene zijn die als eerste een bericht plaatsen. Gelukkig is hier ook naar geluisterd.

Chiara
6 jaar geleden

Wat vervelend! Ik zou dat zelf ook echt totaal niet kunnen waarderen! Gelukkig hebben mijn ouders en ex-schoonouders netjes gewacht tot ik het via social media bekendmaakte.. Dit had ik van tevoren ook al met ze besproken en ze begrepen het gelukkig wel. Misschien toch bespreekbaar maken, en op een zo min mogelijk aanvallende manier uitleggen waarom je dit zelf wilt doen...

kusjesvanmamma
6 jaar geleden

Zo herkenbaar! Zo hebben mijn eigen zusjes via facebook gelezen dat onze dochter was geboren!! Wat was ik toen verschrikkelijk boos (ik ben er eerlijk gezegt nogsteeds boos over terwijl onze dochter ondertussen al 2 is.) Ik was net bevallen en onze 2 oudste kinderen waren bij mijn schoonzusje. Logischerwijs hebben wij haar als eerst gebeld om de kinderen te vertellen dat hun zusje geboren was. Daarna hebben we eerst nog een half uurtje van ons 3en genoten. Ik hoorde al wel allemaal berichten op mijn telefoon binnen komen maar daar had ik op dat moment geen erg in. Totdat ik heb wou pakken om de rest van de familie in te lichten (ouders van beide kanten, mijn man zijn andere zus en mijn zusjes en broertje) toen bleek dus dat mijn schoonzusje het al groot op Facebook had gezet en ons erin had getagd. Dus mijn zussen hadden het al gelezen op Facebook!

mamablogster
6 jaar geleden

Ik vind dat zo smerig. Toen mijn schoonzusje zwanger was heb ik gewacht met mijn blijdschap te delen. En toen mijn neefje geboren werd heb ik gewacht tot zij het wereldkundig maakte ook heb ik mijn broer een appje gestuurd als mensen hem feliciteerde met de geboorte van zijn zoon. Uiteindelijk hebben ze 3 dagen ermee gewacht en das hun goed recht. Ik heb het eigenlijk ongeveer 20min na de geboorte zelf al op Facebook gezet, maar dat kwam ook wel omdat ik heel snel bevalen ben. Bij de oudste had ik geen Facebook haha, dus viel er ook weinig op Facebook te zetten

Anoniem
6 jaar geleden

Bij ons was dit net na de bevalling van onze derde ook gebeurd. Een nichtje feliciteerde ons via een berichtje op mijn tijdlijn en kon iedereen lezen voordat we het nieuws zelf konden verkondigen. Eerste foto hadden we gespot naar de familie. Deze stond ook in no time op fb door mijn schoonvader. Wat was ik boos. Mijn man heeft daarna direct gebeld en aangegeven dat wij zelf bepalen welke Prive foto's er gedeeld mogen worden. Zeker als wij ze alleen in familie delen en anders moeten ze het even vragen. Boodschap was daarna duidelijk maar ik denk wel na voordat ik foto's app.

Anoniem
6 jaar geleden

Ohhh Zoo herkenbaar, bijna identiek verhaal! Bij onze eerste dochter hadden we vrienden heel snel een berichtje gestuurd met het goede nieuws .aar Facebook dat zou van latere orde zijn. Mijn schoonmoeder dacht daar anders over en had al alles bekend gemaakt incl foto's waarbij onze dochter ook nog eens naakt te zien was.... Hoe kan je het bedenken? Gelukkig was mijn man nog bozer dan ik en ja net als jij had ik er na de bevalling geen tijd en energie voor om er wat van te zeggen. Twee goede vriendinnen bleken later al direct mijn schoonmoeder benaderd te hebben en gezegd te hebben dat dit echt iets is voor de ouders. Enigzins gepikeerd haalde ze de foto eraf, maar begreep het achteraf wel zeker nadat mijn man haar er nog eens op aansprak. Wat denk je, afgelopen november is onze tweede dochter geboren en doet ze hetzelfde! Dit keer geen foto maar wel de voltallige naam... Nu was ik wel heel boos, hoe kan je dit nou twee keer doen? Mevr was boos toen ze er weer op aangesproken werd, ze had toch het recht als trotse oma blij te zijn? Sommige hebben echt een bord voor de kop.. In ieder geval vond ik het vreselijk, het nieuws wilde ik bekend maken, maar heel veel mensen wisten het al. Sterkte, zeker als je hier ook nog eens alleen in staat!

Anoniem
6 jaar geleden

Heel vervelend zulke situaties. Als ik jou was zou ik er zeker over in gesprek gaan met schoonmoeder. Inderdaad niet meteen aanvallend, maar leg je teleurstelling wel eerlijk op tafel, want die eerlijkheid is uiteindelijk voor alle partijen het beste. Je komt alleen zelf met het 'excuus' er geen tijd voor te hebben om er over te praten met haar. Misschien moet je jezelf afvragen of dit daadwerkelijk zo is of dat je er vooral tegenop ziet/geen zin in hebt? Ik denk dan maar: zolang je tijd hebt er een blog aan te wijden, kun je vast wel een momentje vinden om je schoonmoeder hierover te spreken. Ik denk persoonlijk dat het ook in het belang van/ en uit liefde voor je vriend en je kind(eren) is om te zorgen dat de verstandhouding met hun moeder/oma zo goed mogelijk is ;-)

Anoniem
6 jaar geleden

Poezelig verwoorden helpt hier niet meer, het is NIET aan haar om dit nieuws als 1e wereldkundig te maken. Ik vind dat je haar best op haar plek mag zetten, het was toen de geboorte nu weer een zwangerschap...van jou! Niet van haar!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou het ook zeker zeggen! Dit is jullie nieuws! Ik snap überhaupt niet waarom mensen zoiets doen?! Als je het gesprek aangaat, houdt t positief en ga ervan uit dat ze dit deed omdat ze heel blij is en niet per se om het gras voor jou voeten weg te maaien. Zeg dat je snapt dat ze blij is en het graag met iedereen wil delen, maar zeg erbij dat jij ook heel blij bent en dit graag zelf naar buiten wil brengen. Ik vind t overigens raar dat jouw vriend niks zegt. Ik snap dat t hem niets interesseert maar het doet jou pijn dus zou het hem wel degelijk moeten interesseren en kan hij gewoon zijn moeder aanspreken op dit punt.

Yv83
6 jaar geleden

Helemaal herkenbaar, super vervelend en in mijn ogen ongepast. Een uur na de bevalling kwam mijn schoonmoeder binnen met telefoon en bleef maar foto's maken. Daarna zei ze 'ik ga het op fb plaatsen'. Ik gaf aan dat niet te willen, en zonder dat ze mij of vriend gefeliciteerd had draaide ze zich boos om. Het is inmiddels twee jaar geleden maar nooit meer helemaal vergeten. Jammer dat je vriend het niets uitmaakt, het zijn toch zijn ouders.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind wel dat je samen een team bent, ookal vindt je vriend het niet zo belangrijk, hij zou wel achter of nog beter náást jou moeten staan. Zeker in het geval van een zwangerschap/bevalling en al helemaal omdat het zijn moeder is. Ik vind dat je nog een gesprek met hem aan moet gaan, zeggen dat je het prettig vindt als jullie met zn drieën even hierover kunnen hebben; dat je haar enthousiasme zeker begrijpt, maar dat je graag zelf dit intieme en persoonlijke nieuws met jouw omgeving wil delen, juist omdat het zo persoonlijk is. En je vriend hoeft dan niet het woord te doen -dat doe jij, want jij zit er mee en kan het wrs beter verwoorden dan hij ;) - maar hij kan dan jouw woorden beamen! Zo voel jij je gesteund, respecteert hij jou gevoelens (ook al ervaart hij het anders) en snapt zijn moeder ook dat dit echt iets van JULLIE is. Zelf heb ik dit ook gedaan, maar toen ging het om het feit dat zijn ouders mij altijd maar buiten schot hielden met dingen. Geen interesse in mij toonde, ik deed er niet toe (er zijn zelfs dingen gezegt als 'oh als jullie een ongeluk krijgen met die onveilige auto overkomt L. (kleinzoon) en jij (zoon) in ieder geval niets, alleen M. (ik) dus dat scheelt!' :O :O :O Mijn vriend viel dit niet zo op, maar ik zat er echt mee - heeeeel lang al. Ik heb letterlijk gezegd dat ik wilde dat we als één front en een stérk front naar voren kwamen en ik niet wilde dat mensen zoals zij tussen ons in konden gaan staan. Dat zijn ze echt niet waard. Mijn vriend is toen in een Skype gesprek echt flink voor me opgekomen en hun hierop aangesproken. Ik was daar heel blij mee. Zijn ouders zeiden uiteraard dat het niet zo was, hebben daarna enkele weken iets meer hun best gedaan, maar daarna verslonsde het weer. Maar wij hebben de grootste troef in handen; hun kleinzoon, dus ze kunnen maar beter ook het contact met ons (als team) goed houden, anders (niet eens bewust) maar wordt automatisch het contact met hun kleinkind ook minimaal... maar ook al doen ze vaak nog steeds alsof ik lucht ben, mijn partner ziet het nú ook tenminste en ik voel me goed wetende dat hij mij steunt hierin en wij een team zijn! SUCCES!! Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt.. Laat je nog weten hoe het is verlopen?

SuuuuZ
6 jaar geleden

Het klinkt altijd zo makkelijk, je schoonouders aanspreken. Vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wel iets wat gedaan moet worden, want het delen van het nieuws is iets wat op jou tempo, met jou uitgekozen foto's en op jou manier zou moeten kunnen. Balen dat je vriend het niet interesseert, dat is niet echt helpend, het blijft wel zijn moeder... Maar zou zeker het gesprek aangaan voor ze het straks bij de geboorte van jullie kleine meid -superleuk en gefeliciteerd met het koningskoppel overigens!!- weer doet en je weer wordt overvallen hierdoor. Alet, succes met het gesprek. Je staat helemaal in je gelijk en je kunt het!

Anoniem
6 jaar geleden

Hier hetzelfde. Ik was nog aan het bijkomen van de geboorte even lekker slapen enzo. toen ik rond 12 uur denk ik voor het eerst op facebook ging om het wereldkundig te maken wat mijn startpagina al opgeblazen met felicitaties. Ook mijn schoonmoeder en schoonzus die het er al neer hadden gezet. Verdrietige momenten zijn dat.

Anoniem
6 jaar geleden

Echt balen inde4daad. Bij d3 zwangerschap heb ik heel duidelijk gezegd dat wij het zelf als eerste op FB wilden zetten dus dat niemand iets mocht schrijven. Na de geboorte was ik zelf nog helemaal in de watten. Mijn schoonzusje (toen 16 jaar) was aan het werk en kon niet meteen komen, maar zij was wel de eerste die op FB zette: hoera ik ben tante geworden van (naam en 2e naam) inclusief tag naar mij. Shit. Maar het was al niet meer tegen te houden. 's avonds laat zelf n foto en bericht geplaatst en het maar los gelaten. Er was een vriendin eerst boos dat ze het op FB las voor ik haar had gecontact, maar toen ze zag dat ik t niet zelf had geplaatst en ik uitleg gaf, was t oké. Ik heb t verder maar losgelaten maar zorg bij n volgende zwangerschap ook weer dat ik ook voor de geboorte heeeeel duidelijk ben.

Anoniem
6 jaar geleden

Echt rot zeg. Sommige mensen denken gewoon niet na. Te blij ofzo. Ik had het in de zwangerschap al vaak duidelijk aangegeven dat ik het niet hebben wilde. En toch presteerde mijn vader het om het bijna op fb te gooien. Mijn moeder zag het hem op de telefoon typen en kon hem nog net tegen houden. Hij was het alweer vergeten dat ik het niet hebben wou. Ik vind het niet kunnen. Net als feliciteren met naam ( maar ook zonder naam) voordat de ouders iets op fb hebben gezet.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat jammer dat het nodig is dat je haar op zoiets aanspreekt. En moeilijk ook... Ik vind het zo vanzelfsprekend dat de ouders zoiets zelf naar buiten brengen... Helaas heeft mijn schoonmoeder ook de neiging anderen te informeren over zaken die niet aan haar zijn. Bij onze eerste zwangerschap hadden we het nieuws net aan haar (en mijn schoonvader) verteld door een slabbetje te geven met de tekst dat ze oma werd. En wat doet ze? Op het moment dat mijn schoonzus met aanhang aanbelt (het was met kerst, dus iedereen kwam) doet ze de deur open met die slab om haar nek. En bij de tweede zwangerschap (bij de verjaardag van onze oudste hebben we dat bekendgemaakt) feliciteert ze mijn broer nog voor we kans hadden hem iets te vertellen... Zo jammer zulke dingen...

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb fb. Maar mijn kindje 16mnd. Heeft het nooit gehaald om op mijn pagina te komen. Ik sta er zelf ook niet met mijn hoofd op. Iedereen weet dat ik dat echt niet wil en ik heb het iedereen in mijn tempo persoonlijk kunnen vertellen. Heel fijn. Nu las is pas dat een van mijn beste vriendinnen bevallen was van nr. 2. Ik vond het niet zo leuk dat ik het niet net als bij nr1 persoonlijk te horen had gekregen. Ik hoor dan de emoties in haar stem en zij die van mij. Dat hoort er gewoon bij! Later bleek nadat haar man de eerste gebeld had het gelijk op haar pagina geknald te zijn. Ze lag in het ziekenhuis met een baby nog op haar buik toen haar telefoon ontplofte! Het ergste nog is dat haar kindje vernoemd is naar een overleden familie lid en haar hele familie zowel de geboorte als de vernoeming op fb hebben gelezen. Mijn dochter is vernoemd (in de vrouwelijke vorm) naar mijn vader (die gelukkig nog leeft), mijn opa, zijn vader enz. Toen ik haar naam aan mijn vader vertelde! Wouw die emotie! Dat had hij natuurlijk nooit verwacht! Zo mooi. Ik ben echt verdrietig voor mijn vriendin dat dit en een rustige kraamtijd haar ontnomen is. Boosheid en verdriet ipv optimaal genieten. Je kan het nooit meer over doen... Ga het gesprek niet uit de weg. Anders staat straks eerste pasjes, zwem diploma, eerste tandje er uit enz allemaal bij een ander op fb...

Anoniem
6 jaar geleden

Jammer genoeg is jouw verhaal zó herkenbaar. Wij hadden het leuke nieuws verteld aan ouders, broers en zussen en expliciet gevraagd het stil te houden. Helaas konden mijn broer en schoonzus dit niet voor zich houden. Mijn ouders werden al gefeliciteerd door haar ouders net nadat we het bekend hadden gemaakt. Daarnaast maakte ze dezelfde "fout" als je schoonmoeder, ze postte een berichtje op Facebook. Daar waren we enorm boos op en teleurgesteld over. Toen we haar daarop aanspraken snapte ze onze reactie niet eens, ongelooflijk!! Uiteindelijk heeft ze na ons aandringen het bericht alsnog verwijderd. Dit is aan de aanstaande ouders om dit aan iedereen te kunnen vertellen. Helaas werd ons die kans ook ontnomen.....

Elisewoudenberg
6 jaar geleden

Ik kan hier zo boos om worden. Het is mij gelukkig niet overkomen, bij geen van mijn beide dochters, maar ik kan me jouw gevoel helemaal voorstellen. Ik vind het ronduit fatsoenloos. Jij hebt toch alle moeite moeten doen om jullie kindje op de wereld te brengen? Dan ben jij (met jouw vriend samen natuurlijk) ook degene die dit wereldkundig mag maken. Zo ook met het geslacht en niemand anders heeft dit recht. Ze had op zijn minst mogen vragen of jullie het oké hadden gevonden. Natuurlijk is het verstandig om dit zo rustig mogelijk te brengen, maar het is jouw goed recht om boos te zijn. En als iemand dat niet kan begrijpen vind ik dat heel kortzichtig. Heel veel succes en ik hoop dat je bij de geboorte van jullie kleintje het zelf aan iedereen kan meedelen.

Inolino
6 jaar geleden

Hier heb ik het ook gehad, mijn nichtje feliciteerde ons al met de geboorte van onze zoon. Nu had ik Facebook zo afgeschermd dat niemand iets op mijn tijdlijn kon zetten. Dat kan ik iedereen aanbevelen. Zo komen er geen irritaties. Maar eigenlijk is het van de zotte dat mensen dat niet begrijpen dat de ouders dat zelf willen doen.

Anoniem
6 jaar geleden

Jeetje, snap je gevoel! Mijn schoonzusje is laatst bevallen en ondanks dat ik het van daken wilde schreeuwen, vertelde ik het pas aan anderen nadat zij het goed vinden. Idem op FB. Pas gedeeld toen zij het gedeeld had. Zelf ben ik nu ook 20 weken zwanger en heb mijn moeder van te voren moeten zeggen dat ze pas dingen over mijn zwangerschap bekend mag maken, zodra ik het zelf gepost heb. Ik snap haar enthousiasme, maar dit is jullie moment. Zou het er binnenkort wel met haar over hebben anders blijft heb zo sudderen.

Anoniem
6 jaar geleden

Hallo dit komt mij heel erg bekent voor mijn schoonmoeder zou het ook voor elkaar gekregen hebben toen we zwanger waren en ook toen ik bevallen was alleen we heben heel duidelijk met de familie afgesproken toen van jullie mogen pas iets erop zetten naar dat wij dat hebben gedaan want ja midden in de nacht ga je niks op Facebook zetten vond ik dus wij hebben het ook pas erop gezet toen we smiddags thuis waren en gelukkig is het allemaal goed gegaan en hebben ze wel geluisterd naar ons.

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook zo'n schoonmoeder die denkt dat haar gevoel van trotse oma minstens zo belangrijk is als die van mij als nieuwbakken moeder. In mijn geval niet via social media, maar mevrouw meent dat ik haar een 'trauma' heb bezorgd door haar niet hartelijk genoeg te ontvangen aan mijn kraambed (lees: zoonlief en ik deden een dutje, zij kwam ongevraagd binnen). Volgens haar heb ik de start van haar band met haar kleinzoon ernstig verstoord. Ohja, dit vertelde ze me vier jaar later, nu ik hoogzwanger ben van de tweede en ze graag nog zo'n trauma wil voorkomen. Mijn verhaal heeft misschien niets met fb etc te maken, maar wel met de vreemde kronkels die (schoon)ouders er op na houden in hun trots als oma's en opa's. Bizar.

MommyDC90
6 jaar geleden

Hier ook 2 keer meegemaakt. Eerste keer bij onze verloving. Mijn zusje wist al dat ik gevraagd zou worden, want zij is mee gegaan de ring uitzoeken en was dus heel blij dat het hoge woord eruit was, maar wij wilde het eerst de familie vertellen voordat het op Facebook stond dus meteen haar een appje gestuurd en toen heeft zij het er af gehaald. En de tweede keer was bij de geboorte van ons zoontje en dat was m'n schoonzusje. Dus ook meteen een appje gestuurd, maar dat was al te laat mensen hadden het al gelezen en feliciteerde ons al...... Ze had het nog wel weggehaald.

mamablogster
6 jaar geleden

Ja ik zou zoiets nooit done. Maar ik kon op dat moment niks meer als mijn broer een seintje geven dat ze hem felciiteerden met iets wat hij zelf nog niet bekend had gemaakt.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou op je tijdlijn zetten sorry vrienden dat ik helaas weer niet zelf het nieuws kon brengen van deze bijzondere gebeurtenis maar er zijn altijd mensen die zo enthousiast zijn en het al voor mij op fb plaatsen (en dan je schoonmoeder taggen in het bericht) met nog de mededeling erbij hopelijk kan ik dalijk zelf het nieuws van de geboorte wel zelf op fb plaatsen en dan alles met een knipoog want misschien heb je haar nog wel eens nodig...

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Mijn man had een eerste (niet zo flaterende) foto doorgestuurd naar mijn schoonvader. Hij heeft deze ook op facebook gezet. Ik vind het ook nog altijd niet fijn, maar op het moment zelf hebben we er niet op gereageerd. Ik had wel andere dingen aan m'n hoofd. Mijn broer en schoonzus hadden ook al iets op facebook geplaatst waardoor we het ook meteen aan iedereen moesten melden. Als ik ooit nog eens zwanger zou zijn, dan zeg ik duidelijk dat ik dit niet meer wil. Dit is iets wat de ouders moeten doen, niemand anders.

Anoniem
6 jaar geleden

Herkenbaar... van mijn eigen moeder. Mijn eerste zwangerschap dan. De tweede heeft ze het gelukkig uit haar hoofd gelaten omdat ik echt boos ben geworden op haar. Maar je schoonmoeder benader je toch anders he.. Rotsituatie :(

MirBemy
6 jaar geleden

Ik zou ook koken, want ik ben tegen plaatsen van foto's van mijn kinderen op FB. Als iemand anders dat dan ongevraagd doet zou ik echt boos zijn en dit laten merken ook. Maar gelukkig weten de meeste familieleden en vrienden mijn standpunt hierover. Ik snap niet dat je daar mensen op moet aanspreken, dit is toch normaal dat als je iets wil bekendmaken of delen dat je dit aan (toekomstige) ouders laat of op zijn minst vraagt aan ouders of je mag posten?

Anoniem
6 jaar geleden

Oh dit heb ik ook gehad, door schoonfamilie geplaatst en de naam verkeerd geschreven. Ik baalde daar zo van! Mocht er ooit nog een tweede komen, dan geef ik ze een social media verbod :).

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb hetzelfde meegemaakt, mijn tante postte een openbaar Facebook bericht toen ze had gehoord dat ik zwanger was. Ik had het mijn vriendinnen nog niet eens verteld! Woest was ik en dat heeft ze geweten. Ze heeft me voor altijd dit moment ontnomen en dat vergeef ik haar nooit. Men zou niet voor een ander mogen bepalen wat er op internet / Facebook komt te staan of niet. Ondanks dat het lastig is, zou ik de confrontatie wel aan gaan anders leert/ weet ze het nooit.

Anoniem
6 jaar geleden

Herkenbaar. Toen wij onze 2e zwangerschap bekend hadden gemaakt aan mijn kant van de familie (mijn schoonfamilie wist het toen al), vond mijn broer het nodig om op Fb te zetten. Gelukkig zag ik het in een flits en heb hem dringend verzocht het bericht te verwijderen aangezien mijn collega's nog van niks wisten en ik vond dat zij het van mij dienen te horen en niet via een bericht op Fb van iemand anders! Oftewel: Echt wel bespreekbaar maken!

Anoniem
6 jaar geleden

Waarom doen ze dit eigenlijk met name de schoonmoeders. Snappen ze niet dat t niet kan. Dat ze niet het recht hebben dit te doen. Heb dit ook meegemaakt en je leest/hoor t vaak en ben ook na 2jr nog steeds boos. Mijn schoonmoeder had ook nog's de betekenis van de naam van mijn dochtertje googled en was niet eens 6maanden zwanger. De ellende begon al met me zwangerschap. Ze belde en stuurde via WhatsApp berichtjes elke dag,elk uur volgens mij elk seconde om te vragen of het niet zo ver was, zelfs half uur (23.00u)voor me bevalling belde ze(lag te slapen en werd wakker van, had gelukkig geen ontsluitings weeën maar de pers weeën waren er plotseling begonnen) steeds foto's van me op fb plaatsen,vond niet leuk . Heb geen fb van dus vertelde me zusje het. Heb wel een geheime fb met ander naam maar alleen voor vb prenatal, Wij, hippe beebjes etc,no familie and friends. Dit is precies waarom. Succes met het aankaarten hiervan. Is natuurlijk niet leuk om zo'n gesprek te voeren, je krijgt niet fijn gevoel bij maar moet.

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn schoonmoeder heeft dit 2 X gedaan. Ben er nog steeds boos over! Bij de eerste had zij al tegen iedereen verteld + op FB gezet dat het een meisje werd. Witheet was ik. Maar toen ik zwanger was van de tweede heeft ze zelfs voordat we het zelf verteld hadden tegen de halve familie al verteld + op FB gezet dat ik zwanger was. Ondanks dat we nadrukkelijk hadden gevraagd dit niet te doen. Zelfs mijn schoonvader zei er wat van, dat dat niet kon. Toch heeft ze het gedaan en sindsdien is de band met mijn schoonmoeder niet meer zo goed....

Anoniem
6 jaar geleden

Mooi dat je schoonmoeder er blijkbaar zo blij mee is, maar toch hoort zij het niet wereldkundig te maken, maar jullie. Ze had het op z'n minst eerst kunnen vragen of jullie dit op prijs stellen, voor hetzelfde geld staat er idd ineens een niet al te flateuze bevallingsfoto bij of een blote baby dus en weet jij veel in hoeverre anderen hun profiel goed afgeschermd hebben? Hier iets soortgelijks, zij het minder erg, met de buurvrouw, die graag non-nieuws post (bijvoorbeeld over wat ze gaan eten... lekker belangrijk...). Stond ik op oudjaarsdag oliebollen te bakken in de tuin, staat het even later op haar FB... Heb ik totaal niet om gevraagd. Heeft onze zoon daar gegeten, en ja hoor, staat alweer op facebook... Wel een soortgelijke ervaring met mijn zwangerschap toen FB nog niet bestond: Ik was zwanger van de jongste zoon en woonde op een dorp. Ik was nogal moe en had tegen mijn oudere kinderen verteld dat mama wat moe was omdat ze weer een kindje in haar buik had. Kleuterzoon had dat verteld in de kring op school. En wat denk je? De volgende dag komt er een schoonzus naar me toe om te vragen of ik weer zwanger was. De juf van mijn kleuterzoon had het namelijk verteld aan een schoonzus die daar ook als juf op school werkzaam was (!) en die had het op haar beurt weer doorverteld aan een andere schoonzus. Die was dan zo aardig om het even bij mij zelf te verifiëren, maar ik was niet blij. Heb gereageerd in de trant van: Goh, wat leuk dat de juf het nodig vindt om de familie in te lichten, blijkbaar vond ze dat haar taak en niet de onze... Beroepsgeheim hebben ze niet, daar in het onderwijs... Heb wel meer van dat soort voorvallen meegemaakt van verstrengeling tussen privé en werk daar (o.a. schoonzus die juf was -niet de juf van mijn kinderen- had me tijdens een verjaardagsfeestje eens een homeopaat aangeraden voor mijn zoontje en twee weken later vroeg de kleuterjuf tijdens het 10-minutengesprek of ik ook wat met dat advies van mijn schoonzus had gedaan....), maar heb het er toen bij laten zitten omdat we gingen verhuizen.

mamablogster
6 jaar geleden

Waarom denk je dat ik mijn broer ingelicht heb? Ik zou zoiets nooit doen

Anoniem
6 jaar geleden

O wat herkenbaar en zo frustrerend! Bij mij was het mijn bevalling, geboorte en naam van ons kindje wat al de ronde deed in de familieapp toen ik nog in het ziekenhuis lag. Wat was ik toen pissig, ik begrijp dus heel goed wat jij gevoeld moet hebben, misschien is dit nog wel wat erger zelfs, mijn familie wist al wel dat ik zwanger was namelijk. Heel veel sterkte met het accepteren van jou doorgelekte nieuws, helaas niks meer aan te doen. Het heeft mij wel erg geholpen desbetreffende persoon een hele vervelende mail te sturen zodat ik het een beetje van mij af kon schrijven. Sterkte..

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb tegen de tijd van de bevalling een bericht geplaatst met het zéér dringende verzoek dat níemand iets op Facebook zou plaatsen, ook niet op een eigen tijdlijn. Dat wij het nieuws zelf naar buiten wilde brengen. Wat is je schoonmoeder in haar enthousiasme ontzettend onbeschoft bezig zeg. Zelf ziet ze het niet blijkbaar. Enorm jammer!

Anoniem
6 jaar geleden

Herkenbaar helaas. Mijn schoonzusje deed dit ook en schreef er gelijk bij Hoe mijn bevalling was verlopen. Ik heb gelijk duidelijk gemaakt hoe boos en verdrietig ik was. Ze heeft twee weken niets van zich laten horen en nu snapt ze dat het toch eigenlijk verkeerd was wat ze had gedaan. Gelukkig heeft ze wel gelijk het bericht van Facebook afgehaald.

Anoniem
6 jaar geleden

Heel herkenbaar. Mijn vriend en ik hebben gelijk ook afspraken gemaakt hierover. Niemand mag zomaar iets over onze zoon op Facebook zetten of als we leuk nieuws te vertellen hebben mag niemand dit zonder onze toestemming plaatsen. Toen mijn zoon geboren werd is mijn schoonvader ook bijna over de schreef gegaan gelukkig zag mijn moeder dat hij op Facebook een bericht postte en kon hem stoppen was anders echt pist geworden. Ik zou dit zeker met haar aankaarten. Waarschijnlijk weet ze niet eens wat dit met jou doet en wat ze te weeg brengt. Als ze zich er niet van bewust is dat jij dit niet wilt dan zal ze het blijven doen. Praat er rustig met haar over of ze voortaan pas iets op Facebook wil plaatsen als jij dat zelf al hebt gedaan.

Anoniem
6 jaar geleden

Zo dat had iemand moeten flikken zeg denk nee weet zeker dat wij beiden mega boos zouden zijn???? ik snap niet eens dat je zulke dingen moet zeggen om te voorkomen dan andere jou privé berichten plaatsen voordat je dat zelf hebt kunnen doen???? bij sommige dringt dat gewoon weg niet door???? ik vind als je zulke dingen plaatst over een ander wacht je netjes totdat de ouders t zelf hebben kunnen plaatsen???? zelfde met foto's van Kids van een ander eerst overleggen voordat je ze online plaats,vind dat je respect moet hebben voor mensen die dat beslist niet willen!! Ik vraag altijd aan ouders eerst of ik foto's van hun Kids op Facebook mag zetten tot nog toe geen nee gehad maar mocht ik dat ooit wel krijgen dan doen ik t niet en respecteer ik hun wensen!! Is hun kind niet t mijne???? me schoonmoeder had ooit bij me schoonzus eerder op Facebook gezet dat de tweede geboren was voordat me schoonzus daar zelf de kans voor kreeg???? zo dan en daar was ik al boos over en hebben ook expres tegen iedereen van de familie gezegd toen ik zwanger was dat t aan ons was dat te plaatsen voordat andere dat deden???? gelukkig waren ik en me man t eens en zouden en vooral ik siedend zijn als iemand dat zou doen en ook echt de wind van alle wind richtingen hebben gekregen haha t gaat er niet om wie t eerder online zet dan ons maar t feit dat t gebeurd wel!! Gelukkig bij geslacht bekendmaking en geboorte drong de boodschap van de zwangerschap goed door want niemand plaatste iets voordat k dat zelf had kunnen doen haha ben ook in alle rust bevallen en wilde ook beslist niet dat ook maar iemand t wist wanneer ik bezig was haha dat is mijn moment met mijn man en de artsen etc en niemand anders???? erna hebben we ook eerst nog anderhalf uur rustig gezeten met ons kleine man dat was echt even ons moment voordat we familie gingen inlichten ????

Anoniem
6 jaar geleden

Misschien is het goed om alvast maatregelen te nemen bij je privacy instelling op fb. Ik moet altijd goedkeuren dat het op fb komt, wil sowieso niet maar alles daar op zeker geen foto's van mijn kinderen. En wat betreft je schoonmoeder, ik heb er ook zo een en heb heel duidelijk gezegd, er mag niets op fb tot wij dat doen/de kaartjes zijn gestuurd. Daar heeft ze zich aan gehouden al was het moeilijk haha. Maar ze weet ook dat het oorlog was geworden anders. Misschien dat ik zelfs iets te streng was want iedereen zat in de wachtkamer en m'n oudste zwager en schoonzus vroegen over de app hoe het ging, zaten onwijs in de stress omdat ze maar niks hoorden en kregen pas 8 uur later het nieuws. Wij hadden dit niet door maar was wel erg sneu. Dus ze kunnen ook te weinig verklappen ;) ook nu hebben we weer duidelijk onze wens kenbaar gemaakt. Probeer er over te praten wees duidelijk en laat het daarna los. Dan kan je de komende tijd nog even genieten.

Anoniem
6 jaar geleden

Blijkbaar heb jij geen beeld van jouw schoonmoeder en geef je onvoldoende jouw ongenoegen en grenzen aan. Mijn naasten halen het niet in hun hoofd om zoiets te doen. Simpel door t feit dat ik aangeef wat ik wel en niet wilt.

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
10 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
21 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
20 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
17 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
15 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
8 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!