Snap

Heerlijk om mensen te bekijken!

Wat is het toch heerlijk om ongegeneerd mensen te beoordelen, tot ze je doorhebben...

Ik vind het heerlijk om mensen te kijken. Alleen of samen met een vriendin ongegeneerd beoordelen wat we zien. Kleding, lichaam, kapsel, make-up. We zouden een hele goede modepolitie zijn. De plus en minpunten kunnen we altijd erg goed zien bij mensen.

Nu ik weer bevallen ben van de tweede, merk ik dat ik vaker naar mensen met een kinderwagen kijk. Vooral de jonge ouders die er achter lopen. Ik kijk dan even of ze er goed uitzien. Niet in de zin van knap/lelijk, ik kijk ook niet naar de kleding of de lichaamsbouw, want dat maakt helemaal niet uit, maar ik kijk naar hoe 'fris' ze eruit zien. Ik heb medelijden met de moeë ogen, want die hebben waarschijnlijk een zware nachtrust achter de rug en voel me trots op de ouders die echt stralend, niet verborgen achter kleding en make-up, eruit zien. Zij hebben of een 'makkelijk' kind of hebben even een goede slaap kunnen doen of hebben weer een lastigere periode overleefd. Tja, dat hebben ze weer mooi gedaan. Ik hoop dat ze uit de 'goede' periode voldoening halen om er straks weer tegenaan te gaan. 

Vanmorgen zag ik toen ik bij een kruispunt aan het wachten was weer een moeder achter de kinderwagen. De moeder erachter zag er goed uit. Stralend. Ze draaide haar hoofd en keek me aan. Oeps.. dus ik keek snel weg. Toen drong het tot me door dat het Bracha van Doesburg was. Ik weet dat ze bij me in de buurt woont en ik weet ook dat haar kinderen naar een van de twee crèches daar gaat, via via hoor, ben geen stalker:). Maar ze zou wel gedacht hebben: heb je weer zo'n iemand die me staat aan te gapen omdat ik een bn-er ben...

Valt reuze mee hoor! Ik ben je in gedachten aan het complimenteren over hoe je eruit zien als moeder van een jong meisje (en een tweeling). Mocht je dit lezen: Goed gedaan!

Voortaan moet ik dus iets voorzichtiger naar mensen kijken.

7 jaar geleden

Of gewoon hoi zeggen als ze je aankijken ;)