Snap
  • Mama
  • Nieuws

Mijn persoonlijkheid (door de ogen van onbekenden)

Sinds ik moeder ben geworden ben ik veel liefdevoller geworden tegen de mensen om me heen... of denken mensen dat alleen maar?

Sinds ik moeder ben geworden ben ik liever, aardiger, heb ik behoefte om met iedereen te praten, ben in extroverter en een geliefder persoon geworden. Altans dat vinden andere mensen, onbekende mensen voor mij. Het is gewoon gek, maar als ik met mijn kinderwagen op straat loop zeggen veel meer mensen me gedag dan voorheen en maken meer mensen een praatje met me. Ook als ik op mijn 'mamafiets' rond fiets, laten meer mensen me voor gaan. Zelfs als mijn zoontje niet in het stoeltje voorop zit. Niet alleen ik ben geliefder geworden na het krijgen van een kindje, maar mijn vriend ook. Het is gewoon raar dat mensen je opeens zien staan en de behoefte hebben om gedag te zeggen. Alsof ik door moeder te worden opeens iemand anders ben dan voorheen. En daarnaast is het apart om te merken hoe mensen kijken naar mensen met en zonder kinderen. Ach ja, zo nu en dan vind ik het wel gezellig al die aanspraak.

7 jaar geleden

zegt:Zonder een eindoordeel over clichés te hebben wil ik alleen constateren dat er het gevaar bestaat dat ze een kruk voor het dehrsn/ecnkijven worden. Als het gedachteloos uit je pen vloeit is het op zijn minst verdacht. Maar ik zal er verder over na denken. Bedankt voor je reactie.

9 jaar geleden

ik herken het wel ben pas 3 weken mama maar zelfs kinderen glimlachen naar me dat is me nooit gebeurd ze vonden me op de een of andere manier altijd heel eng ofzo en wat dacht je van pubers op een scooter die gewoon voor je wagen aan de kant gaan terwijl ik toen ik nog zwanger was gewoon over de weg mocht hoor denk dat ik een vriendelijker hoofd heb gekregen ofzo XD

9 jaar geleden

Ik herken hier ook wel wat in zelf mijn vriend en mijn dochter zegen dat ik nu nog liever ben dan anders

9 jaar geleden

Ik kan me helemaal vinden in jouw verhaal. Misschien stralen we allemaal vriendelijker nu we een trotse ouder zijn. Een soort trotse-ouder-gloed? Het is in ieder geval wel gezellig :)