Profile icon Profiel News icon Posts (4)
Blog image
  • Kind

Vakantie, wat en wie neem je mee?

Wij gaan op vakantie en nemen mee: opa en oma, vier kinderen, twee honden, een cavia en een kat...

We gaan op vakantie en nemen mee: vier kinderen, opa en oma, twee honden, een kat en een cavia. Ik weet het, absurd. Maar ik kan het verklaren. Wij zijn een samengesteld gezin en samen hebben mijn partner en ik vier kinderen, twee jongens en twee meisjes. De leeftijden variëren tussen de 15 en 7 jaar. Twee kinderen zijn in biologisch opzicht van mij en een kind is in biologisch opzicht van mijn partner. De vierde is van ons samen.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Babyspullen

Selfies! Voor wie doe je het eigenlijk?

Selfie en duck fase een volkomen onverklaarbaar fenomeen voor mij. Ben ik nou echt de enigste die er zo over denkt?

Als je in mijn oude fotoalbums kijkt, dan zie je daar heel veel, soms nog best schattige, foto’s van mij als kind. Op het moment toen bij mij de puberteit begon, verschijnt er opeens een lacune in de fotoalbums. Zodra er, tijdens mijn puberteit, een fotocamera in zicht kwam, schoot ik ergens onder of achter. Echt niet, dat je mij zover kreeg, dat ik ging poseren voor de camera. Nog steeds duik ik het liefst weg, zodra er een foto wordt genomen. Als ik dan wel op een foto sta, lach ik als een boer met kiespijn. Niet zo maar kiespijn, maar iets met een dubbele wortelkanaalbehandeling zonder verdoving.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Babyspullen

Make-up en beauty vloggers

Als je dochter de leeftijd krijgt om te gaan experimenteren met make-up en jij vervolgens te horen krijgt wat je allemaal fout doet.

Toen ik als puber begon te experimenteren met make-up deed ik dat gewoon thuis voor de spiegel met make-up van mijn moeder. Soms alleen en soms samen met vriendinnen. Het experimenteren ging regelmatig mis, waardoor het er vaker uit zag als iets dat was ontsnapt uit een horrormovie in plaats van de verleidelijke look die ik probeerde te creëren.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Help! De puberteit begint.

En dan veranderd je lieve, mooie en vooral makkelijke dochter in eens in een puberduiveltje.

Het ene moment ben je moeder van een prachtige dochter voor wie je mooie roze jurkjes met frutseltjes en strikjes mag kopen. Die het prachtig vindt om met prinsessenkroontjes op te lopen, het liefst met jouw hoge hakken aan haar kleine voetjes. Die je de allerliefste moeder vindt en voor altijd bij je wil blijven. En het volgende moment heb je een puberdochter in huis.

Artikel lezen
0 Reacties tonen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.