Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Selfies! Voor wie doe je het eigenlijk?

Selfie en duck fase een volkomen onverklaarbaar fenomeen voor mij. Ben ik nou echt de enigste die er zo over denkt?

Als je in mijn oude fotoalbums kijkt, dan zie je daar heel veel, soms nog best schattige, foto’s van mij als kind. Op het moment toen bij mij de puberteit begon, verschijnt er opeens een lacune in de fotoalbums. Zodra er, tijdens mijn puberteit, een fotocamera in zicht kwam, schoot ik ergens onder of achter. Echt niet, dat je mij zover kreeg, dat ik ging poseren voor de camera. Nog steeds duik ik het liefst weg, zodra er een foto wordt genomen. Als ik dan wel op een foto sta, lach ik als een boer met kiespijn. Niet zo maar kiespijn, maar iets met een dubbele wortelkanaalbehandeling zonder verdoving.

De komst van de selfies begrijp ik dan ook helemaal niet. Pubers (en ook volwassenen) die uit eigen vrije wil een foto van zichzelf maken en deze vervolgens vol trots het wereldwijde internet op gooien. Ik snap werkelijk niet waar deze trend vandaan komt en vooral niet wat de lol er van is. Ik kan mij zwaar verbazen over hele volksstammen die met een selfiestick rondlopen. Een stok voor je mobiel, zodat je van jezelf op afstand foto’s kunt maken. Bizar!

De selfie is voor mij al niet te begrijpen, maar dat vervolgens alle meiden ook nog op dezelfde manier op de foto gaan, namelijk met een duck face, is voor mij helemaal onvoorstelbaar. Bij het begrip duck face denk ik aan een eendenbek. In de praktijk zit ik er nog niet eens zo ver naast. De duck face is een pose waarbij je je lippen iets naar voren doet, waardoor een klein pruilmondje ontstaat. Daarnaast doe je je mond een klein beetje open. De bedoeling is dat je door deze pose er verleidelijk en sexy uit ziet.

De theorie klinkt mooi, maar in de praktijk ziet het er vaak anders uit. De lippen worden vaak flink naar voren gestoken, waardoor het lijkt of ze zijn opgespoten. Daarnaast zorgt de geopende mond ervoor alsof je eruitziet als een zeer dom blondje, al dan niet met blond haar. Met verleidelijk of sexy heeft het totaalplaatje uiteindelijk helemaal niets te maken.

De duck face is op dit moment alweer achterhaald. De fish gape is de nieuwste trend. Ik weet niet wat ik nou meer sexy is hoor; een eend of een vis. Maar goed, bij de fish gape zuig je je wangen een beetje naar binnen en open je je mond. Door deze blik schijn je slanker te lijken.

Ik heb het geprobeerd voor de spiegel, maar dit vergt nog best oefening. Zuig je wangen maar eens naar binnen met je mond open. Niet te doen dit!

Ik ben in ieder geval benieuwd of ik binnenkort mijn dochter als vis op facebook zie staan in plaats van als eend. Ik blijf voorlopig maar gewoon bij mijn camerafobie. Wel zo veilig voor alle betrokkenen. 

Loes van der Leer's avatar
7 jaar geleden

Ik vind selfies af en toe wel leuk! Vooral nu ik al een paar jaar mama ben, dan zie je je vrienden niet meer elke dag. MAAR, ik hoef niet om een dag een nieuwe selfie te zien en al helemaal niet met duckface!! Fishgape, hahahaha, nog nooit van gehoord!! Hahaha! Zelf maak ik ongeveer om de 2-3 maand een selfie, voor een nieuwe Facebook profiel foto :). Uiterraard zonder duckface, hahaha! Ik vind ze OK but I will choose baby picture over selfie ANY day!! X

aend1975's avatar
7 jaar geleden

Het is verschrikkelijk en het liefst 20 op een dag.

aend1975's avatar
7 jaar geleden

Ik sta gelukkig wel op enkele foto's. Idd wel leuk om terug te zien, maar het liefst maak ik de foto's. Sta ik aan de goede kant van de camera zeg maar ;-).

's avatar
7 jaar geleden

Haha mooi verwoord. Je hebt helemaal gelijk. T ziet er niet uit. En dan maar denken dat ze mooi zijn

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij aend1975?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.