Profile icon Profiel News icon Posts (4)
Blog image
  • Kind
  • Voeding
  • Gezond

Het is alweer even geleden...

Van poepproblemen naar koemelkeiwitintolerantie. Van lichamelijke problemen bij het kind naar relationele problemen bij de ouders

Toch handig zo'n site waarop je blogs over het moederschap kunt achterlaten. Vooral als je dan na 3 jaar je eigen blogs weer eens terugleest en denkt: "Oh ja, zo was het toen!". Inmiddels heeft Martijn zijn poepdiploma gehaald en ging het een tijdje heel goed met hem. Maar iedere keer als er een spannende gebeurtenis plaatsvond (of zou gaan plaatsvinden), dan kwam het poepprobleem weer de kop opzetten. In zijn betere periodes kon het ook zijn dat hij gerust een aantal dagen niet hoefde te poepen en dan ineens weer wel. We leerden het te herkennen en soms werd het ook zo gewoon, dat we dachten dat dit normaal was. Nu zit onze zoon in groep 3 en in november 2016 begonnen de poepproblemen weer: druk op school, Sinterklaas en Kerstmis....allemaal stressmomenten voor onze jongen. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Poepproblemen, echt niet leuk! Het vervolg...

De vorige keer schreef ik over ons eerste bezoek aan de poep-poli. Nu wil ik jullie vertellen wat er daarna gebeurde.

Eenmaal thuis begonnen we meteen weer met de zakjes Forlax, op advies van de kinderarts. Martijn moest er elke dag 1 in zijn drinken krijgen. Elke ochtend na het ontbijt en elke avond na het eten moesten we Martijn 3 minuten lang op het toilet laten zitten (met kookwekker!). Daarbij moest hij bellen gaan blazen, dit in de hoop dat het zijn sluitspieren zou ontspannen en een drukkende beweging naar beneden zou maken. Geen enkele keer is dit gelukt, het enige wat Martijn deed was een plasje en dat had ie anders ook wel gedaan. Uiteindelijk werd het toilet echt een strijdtoneel, Martijn wilde helemaal geen bellen meer blazen in dat stomme hok. Het enige wat hij deed was huilen.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Poepproblemen, echt niet leuk!

Op bezoek bij de poep-poli, want mijn kind poept niet meer. Wat gaan ze doen en hoe moet het verder?

Mijn zoontje Martijn is pas met 3,5 jaar begonnen met zindelijk worden. Hij plaste al vrij snel goed op zijn potje en hij vond het geweldig om staand in de WC te plassen. Wel zonder afleiding, want anders zat de hele muur onder! Poepen ging echter niet zo goed. Af en toe viel er per ongeluk wat in het potje, maar meestal kwam er geen poep. In januari heeft hij last gehad van obstipatie en daar kreeg hij zakjes Forlax voor. Wij hadden als ouders echter niet het idee dat die zakjes veel effect hadden. Op een gegeven moment kreeg hij juist diarree en zijn we er maar mee gestopt (achteraf hadden we blijkbaar even moeten doorzetten, want dit zou het begin zijn van de 'ontstopping').

Artikel lezen
3 Reacties tonen