Profiel Posts (118)
Blog image

Mijn dreumes wijst me af!

Een ontroostbare dreumes, maar door mama getroost worden. ECHT NIET! Hij duwt me weg en gaat in een hoekje zitten.

We hebben een mannetje met pit op deze aarde gezet. Dat wisten we al, maar nu zijn we bij een nieuwe fase aangekomen. De fase van het afwijzen. Het ‘ik moet jou niet mama’ ik loop/kruip/worstel me van je weg en ik word zo mogelijk nog bozer als je mij probeert te troosten of te vertellen wat er aan de hand is. De fase is zichtbaar in vele varianten, de meest lastige toch wel de ‘in bed’ variant.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Met de kids om hypotheekadvies

Daar gaan we, naar de hypotheker, met twee jonge kinderen. Lees mee en huiver hoe -hilarisch- dat verliep.

Ineens was ons droomhuis daar, grote keuken, tuin, ruimte! We deden een bod, kregen een tegenbod en deden een laatste bod. Het verlossende telefoontje volgde al snel. We hadden een huis! Zonder hulp van een makelaar, gefixt door mijn man van alles. Helaas hadden we het geboden bedrag niet op onze bankrekening staan. Dus daar gingen we, naar de Hypotheker, met een dreumes en een peuter in onze kielzog. Want ja, de afspraak was gemaakt en de oppas niet beschikbaar.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

Droomhuis gezocht! Op jacht met de kids

Ons stulpje was eindelijk verkocht. Tijd voor iets nieuws. Daar gingen we, op huizenjacht. Met een peuter en een dreumes.

Na maanden van speuren op Funda en elkaar elke keer vertellen dat het verstandiger zou zijn ons appartement eerst te verkopen, konden we nu eindelijk op pad. De lijst met favorieten op Funda was ellenlang. De leukste woningen eruit gepikt en afspraken gemaakt voor bezichtigingen. Toen ontstond een dilemma. Hoe doe je dat, huizenjacht met twee kleintjes?! Neem je ze mee? Laat je ze bij een oppas? En welke oppas? Met de hoeveelheid huizen op onze lijst en de spreiding van de afspraken -de markt trekt weer aan zeggen ze, de makelaars zijn superdruk- werd het op z’n zachtst gezegd een uitdaging. Opsleeptouw -het merendeel van de tijd- werd het dus. Een greep uit de favoriete momenten:

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image

‘Ook als ik mama word, blijf ik al dit leuks ondernemen

Ooit, in een grijs verleden, besloot ik mee te blijven doen, ook als mama. Vandaag maak ik de balans op.

Afgelopen weekend was het zover, de confrontatie met het onvermijdelijke. Het moment dat duidelijk werd dat ik niet meer overal aan mee kan doen, of wil doen. Ooit dacht ik echt oprecht dat kinderen krijgen mijn leven niet zo heel erg hoefde te veranderen. Natuurlijk, een kind op de wereld zetten is een life event, maar ook een life event is maar een momentopname. Op een gegeven moment ga je weer gewoon door waar je ooit was, toch?!

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image

Bent u met de politie in aanraking geweest? Check!

Ik kan naar eer en geweten zeggen dat ik een brave burger ben, maar daar begon ik toen de wijkagent aanbelde toch wel even aan te twijfelen.

Al mijn hele leven ben ik doorgaans saai, burgerlijk en netjes. Laatst liet ik mij een wat minder vriendelijke term ontvallen in de aanwezigheid van een kennis die daardoor oprecht geschokt was. Daar is niks mis mee, elke brave burger heeft zijn scherpe kantjes. Maar nu… nu mag ik een bezoekje van de wijkagent in mijn ‘wat ik in dit leven bereikt heb’ boekje bijschrijven.

Artikel lezen
6 Reacties tonen