Snap
  • Mama

Droomhuis verkocht-droomhuis gezocht

Onze avonturen in huizenjachtland, met twee jonge kinderen.

Een aantal maanden geleden schreef ik een blog over mijn zorgen over het verkopen van ons huis. Met name het vormgeven daarvan met twee jonge kinderen. Te beginnen met de verkoopfoto’s. Inmiddels zijn we een aantal maanden -en avonturen- op de huizenmarkt verder. Tijd voor een update!

De foto’s zijn gemaakt, met heel veel geschuif van meubels en speelgoed. Een grote uitdaging die overwonnen werd, met dank aan een bevriende fotograaf en zijn broer. Voor de mooie foto’s én het gesleep met spullen. Toen we de foto’s zagen, sloeg de twijfel even toe. Wat een mooi huis hebben we toch. Wat een thuis is het. Zo anders dan toen we het bijna zes jaar geleden kochten!

De vraag hoe we ons huis in de markt wilden zetten diende zich aan. Met de feestdagen -jep, zo lang is het al geleden- in het vooruitzicht besloten we eerst een poging via ons netwerk te doen. Daar gingen onze foto’s, facebook op. Met een mooie omschrijving en een uitnodiging om te komen kijken.
Dat leverde een aantal reacties op. Eén gezin kwam kijken. De gevreesde dag was daar. De dag dat het huis helemaal netjes moest, én de kinderen -samen met mama- even uit het zicht moesten. Jammer genoeg leverde dit niks op.

De zoektocht naar een makelaar was al begonnen -want ja, als we een makelaar in de hand namen, moest dat zo goedkoop mogelijk- toen uit ons netwerk wéér een vraag kwam naar ons huis.
Gelukkig hadden we de makelaar nog niet in de hand genomen, want dit bleek de uiteindelijke koper van ons huis te zijn! Heel veel ellende bleef ons bespaard, geen dozijnen bezichtigingen -waar ik bang voor was, geen makelaarskosten-. Gewoon een snelle verkoop, met een voor ons heel goede prijs.

Een nieuw seizoen brak aan. Van afscheid nemen van dit appartement wat zo lang ons thuis was. Van nadenken over wat we eigenlijk willen. Van huizen bezichtigen met twee kinderen -dat is wel een blog waard-. Van wensenlijstjes en dromen.

 

7 jaar geleden

Ik ben wel benieuwd naar je bezichtigingen blog haha. Gefeliciteerd met de verkoop!

7 jaar geleden

Wat fijn dat de verkoop zo goed is gegaan! Ik ben wel heel benieuwd of jullie inmiddels al een nieuw paleisje hebben gevonden!

7 jaar geleden

Wat fijn zeg! Ons huis heeft 3 jaar te koop gestaan en toen besloten we hem maar te verbouwen. Succes met het zoeken!

7 jaar geleden

Wat goed dat jullie huis zo snel is verkocht! En nu?? Druk op zoek naar iets anders?