Profile icon Profiel News icon Posts (4)
Blog image
  • Baby

Yerugblik: Een bewogen jaar

Het afgelopen jaar hebben vooral in het teken gestaan van trotse momenten en onzekerheden.

Vlak na de geboorte van mijn dochtertje ontdekte ik mamaplaats. Ik heb enkele blogs geschreven aan het begin van het moederschap. Al enkele malen nam ik mijzelf toe om nog een blog te schrijven, bijvoorbeeld over het combineren van moederschap met werken, de onzekerheden die je als newborn ouder hebt, de supertrotse momenten als je kleintje wéér iets nieuws leert en de momenten waarop je nadenkt over gezinsuitbreiding. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Hoe overleef ik sprongen van mijn kindje?

Op vaste momenten in de ontwikkeling, maakt een baby een mentaal sprongetje. Voordeel: nieuwe vaardigheden, nadeel: huilen en hangerigheid.

En dan ben je ineens moeder. Tuurlijk wist ik, mede door mijn vroegere bijbaantjes (au pair en kinderopvang) en mijn huidige werk (kinderpsycholoog), het nodige af van de ontwikkeling van kinderen en de do's en don'ts, maar (hoe cliché ook) met mijn eigen kindje is dat toch allemaal anders. Ook voor mijn man waren een aantal zaken niet vanzelfsprekend. Omdat we graag goed voorbereid aan het ouderschap wilde beginnen, kochten we het boek "Oei ik groei". In het begin vond ik het nogal overbodig, immers ik had hier toch voor gestudeerd?!

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Vertrouw vooral op jezelf!

Eenmaal moeder stonden er zat mensen klaar met goedbedoelde adviezen. Vaak hoorde ik "vertrouw op jezelf, maar hoe doe je dat?

Sinds 2,5 maand ben ik de trotse moeder van een lief dochtertje. Samen met mijn man hebben we ons erg goed voorbereid op deze nieuwe fase in ons leven. We hebben veel gelezen en samen gepraat over hoe we het ouderschap voor ons zien. Bovendien ben ik kinderpsycholoog van beroep en neem ik de nodige theoretische kennis mee. Wij waren er dus klaar voor!

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen

Op een roze wolk na je bevalling?

Vaak hoor je dat na de geboorte van je kindje je direct op een roze wolk (hoort te) zit(ten). Waarom bij ons dan niet?

Begin januari 2014 hadden wij een positieve zwangerschapstest. Wij konden ons geluk niet op! Sinds enkele maanden probeerden wij zwanger te raken en dat was gelukt! Hiervoor hadden wij nog een miskraam gehad, dus de eerste weken waren spannend voor ons. Bij de echo's waren wij direct verliefd op ons kindje en helemaal blij waren wij toen we met 20 weken hoorden dat het een meisje zou worden! De 9 maanden zwangerschap verliepen eigenlijk vlekkeloos. Ik had geen gekke klachten en ons kindje groeide goed. Gaandeweg gingen wij steeds meer fantaseren hoe het zou zijn als ons meisje er is. Haar kamertje richtte we in en de woonkamer veranderde steeds meer klaar voor een baby'tje. Wij waren er klaar voor.

Artikel lezen
9 Reacties tonen