Profile icon Profiel News icon Posts (34)
Blog image

Dag kilo's, hallo kilo's?!!

Het ging zo goed met het afvallen, maar daar ineens kwam toch een kink in de kabel. Wat ging er mis?

Het is vrijdag. Nadat ik laat uit bed kom maak ik me gauw klaar om te vertrekken naar de diëtiste. Ik ben een beetje aan de late kant, dus ren zowat het gebouw in waar ik vandaag een weegconsult zal hebben. Wanneer ik boven kom en door de glazen ruiten kijk zie ik vanuit mijn ooghoek de diëtiste staan in haar kamertje. Haar deur staat open en in de wachtkamer zitten nog een aantal mensen. Die zullen vast nog voor moeten gaan, bedenk ik me en gauw zoek ik een stoel uit om plaats op te nemen.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

"... maar gelukkig heb je twee gezonde kinderen."

"Je moet blij zijn dat je twee gezonde jongens hebt." Iets wat ik vaak hoor. Maar wat als je nog een kinderwens hebt die niet wordt vervuld?

De laatste tijd valt het me steeds meer op. Ik loop niet echt te koop met nog een kinderwens, behalve hier dan omdat ik hier lekker van me af kan schrijven, maar als ik hier dan toch over vertel dan krijg ik die standaard reactie: "Ah joh! Gelukkig heb je twee gezonde kinderen. Wees er dankbaar voor." Heel vervelend! Net als wanneer je bij bijvoorbeeld een miskraam standaard te horen krijgt: "Het was waarschijnlijk niet goed dus is het maar beter zo." Reacties waar je heeeelemaal niet op zit te wachten.

Artikel lezen
19 Reacties tonen
Blog image

Afvallen - 10 down! En nu doorrr!

Wanneer ik me thuis weeg zie ik eindelijk dat de eerste 10 kilo er af is. Maar wat zegt de weegschaal bij de diëtiste?

Het is warm. Ik neem plaats in de wachtruimte van de diëtiste. Op het laatste moment heb ik toch nog maar een afspraak gemaakt voor een weegconsult en ik hoop dan ook dat mijn laatste mail wel door haar gelezen is. Het is kwart voor drie, de tijd dat ik mijn afspraak bij haar heb. Naast mij zit een oude vrouw met haar wandelstok in haar hand om zich heen te kijken. Even later komt er nog een vrouw de wachtruimte binnen. Nog maar even later verschijnt daar de diëtiste achter de schermen vandaan. "Mevrouw Bos?" De dame die net de wachtruimte binnen was gewandeld staat op. Ik kijk gauw op mijn klokje. Het is inmiddels al bijna kwart over drie. Vluchtig kijk ik naar de diëtiste die mij kort aankijkt, weg wil lopen en weer omdraait. "Volgens mij ben ik wat vergeten!" Ze kijkt me verschrikt aan en ik zie dat ze druk aan het nadenken is. "Ik ben gewoon jouw afspraak vergeten!" Ik begin te lachen. "Vind je het goed dat ik jou na deze afspraak even meeneem?" Ik knik akkoord. Dan verdwijnt ze samen met haar cliënt achter de schermen.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Zwanger worden - Uitslag van het bloed is binnen!

Ik zit zenuwachtig mijn telefoon te checken. De tijd kan ik wel vooruit kijken! Tussen half vijf en vijf komt het verlossende telefoontje...

"Met Evelien." Aan de andere kant wordt een stem geschraapt. "Goedemiddag Evelien, met dokter Metaal spreekt u van de afdeling Gynaecologie." Ik wens hem vriendelijk een goedemiddag terug. "Uhm... ik zou u vandaag even terug bellen over de uitslag van het bloed." Ik ben ondertussen zo zenuwachtig! Ik weet het haast 100% zeker, nee, 1000% zeker! Hij gaat me vast vertellen dat er niets van mijn hormoonhuishouding klopt, dat ik een één of ander iets heb, weet ik wat en dat we meteen gaan starten met medicijnen. "Uhm... Ik heb eigenlijk positief nieuws voor u en dat houdt in dat uw hormoonspiegel perfect in orde is." Het is aan beide kanten stil. Ik moet me even herpakken. "Pardon? Meent u dit?" "Ja ik meen dit serieus." Weer valt er een stilte. "En nu?" "En nu niets." Dokter Metaal klinkt verontschuldigend. "Ik kan op dit moment niets voor u betekenen. Het spijt me heel erg..." " Maar.... waarom heb ik dan zo'n vreemde cyclus?" De teleurstelling klinkt haast door mijn stem. En eigenlijk is dat nergens voor nodig, want dit is toch goed nieuws? Ja toch? "Ik laat u uiteraard niet zomaar gaan. Het is gewoon zo dat uw lengte en gewichtverhouding ver uit elkaar liggen en dat is dan ook de enige rede die ik kan bedenken voor de verstoring in de loop van uw cyclus." 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Zwanger worden en afvallen - Naar de gynaecoloog

Weer een lange cyclus, weer die onzekerheid. Wanneer zal mijn lichaam weer zelf de boel gaan oppakken?

Negen uur. Ik ben wakker voordat de wekker gaat. Het is stil in huis, want de kinderen zijn aan het logeren bij oma in Den Haag. Ik moet ontzettend nodig naar het toilet en spring dus gauw uit bed. Wanneer ik klaar ben zie ik een kleur op mijn doekje waar ik al zo lang op heb gewacht. "Dit meen je toch niet serieus!" roep ik vanaf het toilet. Geen idee of mijn man me kan horen. Net voor de afspraak die we om kwart voor elf bij de gynaecoloog hebben blijk ik ongesteld te zijn geworden. En dat na 70! dagen wachten. Ik ben dankbaar dat het er is, maar ook verdrietig. Dat zal vandaag wel geen echo worden...

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Zwanger worden en afvallen - Bijna vier maand onderweg

In Maart gestart bij een lifestyle coach. Tot nu toe gaat het gestaag, maar ik kan gelukkig zeggen; Het gewicht gaat gestaag omlaag!

Vanochtend stond ik op de weegschaal. Ik schommel de laatste weken ontzettend erg door het vocht dat ik vast hou, maar gister en vanochtend zag ik dat mijn benen toch wel erg slank waren. De weegschaal was dan ook duidelijk; ik ben negen kilo afgevallen! 

Artikel lezen
11 Reacties tonen