Snap
  • Zwanger

To pil, or not to pil.

De pil gebruiken juist om zwanger te raken. Klinkt als iets heel tegenstrijdig hè? Toch spookt het rond in mijn hoofd...

Dat mijn cyclussen lang en wisselend zijn is niets nieuws onder de zon. Of misschien kan ik beter zeggen 'onder het wolkendek'. Volgens mij is het vandaag voor het eerst herfstig weer! Goed. Mijn cyclus...

Een cyclus van 70 dagen is niet iets wat mij nog erg verbaast. Sinds december heb ik maar één keer een kortere cyclus gehad, de rest was allemaal 70+. Ik was dan ook wel verbaast dat deze week zo ineens mijn cyclus opnieuw begon na 36 dagen! Ik heb een vreugdedansje gedaan, want zal dit betekenen dat mijn cyclus zich aan het herpakken is na een aantal kilo's af te zijn gevallen?

Vorige week was ik in gesprek met een "collega kunstenares". Zij zit zelf in een ivf traject en moet noodgedwongen weer aan de pil. Toen besloot ze mij de vraag eens te stellen; "Waarom ga jij niet een tijdje aan de pil?" Geheel toevallig had ik daar net zelf die week ook aan gedacht. Toen ik vorig jaar bij de huisarts kwam met mijn wisselende cyclus kreeg ik ook als tip om de pil te gaan gebruiken, want een wisselende cyclus was iets hormonaals en de pil kon misschien mijn lichaam wel resetten. Ik vond dat toen zo'n belachelijk idee. Ook de gynaecoloog keurde dat begin dit jaar af. Toch dook de pil weer op in mijn hoofd. 

Na weer een cyclus van 70 dagen te hebben gehad, en nu weer richting de 40 dagen, zag ik de bui al hangen dat ik over een tijdje weer de 70 dagen aan zou tikken. En toen ik daar over na zat te denken besloot ik in mijn gedachte dat het gebruik van de pil mij misschien inderdaad wel zou kunnen helpen. Vooral na het gesprek dat ik vorige week had met die ene dame was ik vastbesloten. Ik vond de pilstrippen terug die ik vorig jaar al eens had besteld en controleerde ze op de houdbaarheidsdatum. Ik wist het zeker. Bij mijn volgende menstruatie zou ik zeker aan de pil gaan.

Maar toen kwam daar ineens mijn menstruatie, en voor mij redelijk op tijd. En daarmee sloeg ook de twijfel toe. Moest ik dit wel doen? Ik bedoel, voor het ontpillen ben ik niet bang wanneer ik weer opnieuw zal stoppen. Ik heb altijd een regelmatige cyclus gehad na het stoppen met de pil, alleen na de miskraam is dit enorm in de war geschopt. Ik ben ook alle drie de keren snel zwanger geraakt na het stoppen dus wellicht kan me dit helpen. Anderzijds zit ik toch ook wel met bepaalde dingen. De pil is er juist om zwangerschap tegen te gaan. En wat als mijn lichaam nu inderdaad weer wat regelmaat krijgt nu ik zo wat aan het afvallen ben? Dan is de pil niet nodig. Daarbij wil ik niet voor eigen God gaan spelen. Dit zijn situaties die je niet in de hand hebt, want hoe je het ook went of keert, het komt toch zoals het komt en anders niet. Dus tja, twijfel twijfel. Wel doen, niet doen....

7 jaar geleden

Niet gek dat je daar aan denkt, je wil toch wat proberen. Toch zou er zelf niet voor kiezen... al die hormonen weer in je lichaam, nee... maar dat is mijn idee er over. Zelf had ik ook een erg onregelmatige cyclus, variërend tussen de 35 en 75 dagen en hier was geen enkele regelmaat of reden in te ontdekken, behalve dat hij steeds langer werd. Ik ben op een gegeven moment naar een therapeut gegaan die voetmassages geeft, voetreflexologie. Ik ging hier ongeveer 1 x in de maand heen en kreeg dan een (heerlijke) voetenmassage en tijdens deze massage werden alle organen gestimuleerd die met de vruchtbaarheid te maken hebben (denk aan je eierstokken / baarmoeder). Mijn cyclus werd steeds korter en na drie kwart jaar was ik zwanger! Wat mij betreft is dit een aanrader! Succes ermee!

7 jaar geleden

Ik snap niet goed, waarom je de pil zou willen gaan gebruiken als je christen bent. Ik ben de vierde keer zwanger en de hebben 2 jonge kinderen. Na de laatste bevalling was mijn cyclus ook in de war. Ik heb teunisbloemolie geprobeerd, Tot aan de eisprong en diezelfde maand was ik zwanger. Dus dat hielp wel om regelmaat erin te krijgen. Komt vanzelf wel goed. Probeer eerst andere alternatieven! Als je je lichaam goed kent hoef je geen voorbehoedsmiddelen te gebruiken.

7 jaar geleden

Van de pil word je cyclus alleen maar regelmatig als je hem blijft gebruiken. Ook ik ben altijd erg onregelmatig en lange cyclussen. Alleen werd dat met de pil echt niet beter. Toen ik er mee stopte werd ik weer net zo onregelmatig helaas.

7 jaar geleden

Lieve, Kijk goed uit met de pil. Het kan misschien daar wel goed voor zijn.. Maar een misschien.. Er zitten zoveel risico's aan de pil die zoveel meer schade kunnen aanrichten en waar de dokter niets over verteld. Dus bedenk goed of je weer aan deze bende wilt beginnen. Als je gaat googlen op de pil lees je allemaal verhalen, meestal gaat het over de Diana pil, maar er is verdomd weinig verschil qua ingrediënten met de mycrogynon. Succes met je keuze