Profile icon Profiel News icon Posts (14)
Blog image
  • Kind

Zomervakantie: altijd een dubbel gevoel

Als de zomervakantie eraan komt levert dat vaak een dubbel gevoel op bij Dunya en bij mij.

De laatste week voor de zomervakantie staat in het teken van afsluiten. Afsluiten en afscheid nemen. Tijdelijk afscheid nemen van de juf, de school en de klasgenootjes, definitief afscheid nemen van groep drie, van de stagiaire en de meesters en juffen die niet terugkomen na de zomervakantie. Ik heb zelf nog niet zo stilgestaan bij het afscheid, totdat Dunya op een middag huilend uit school komt. “Wat is er gebeurd?” vraag ik bezorgd. “De kinderen van groep acht gaan weg!” huilt ze. Juist, de kinderen van groep acht. Wie horen daar ook alweer bij? “Ik ga ze zo missen!” snikt Dunya. Ach ja, afscheid nemen doet pijn, dat weten we al. En dat gaat bij achtste groepers altijd gepaard met emoties, die Dunya feilloos oppikt en overneemt. Ook al kent ze ze nauwelijks.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Mam, kun je mij niet bijhouden?

Mijn jongste zoon mocht ook eens op de fiets van zijn zus naar school fietsen. Dat was één groot feest!

Afgelopen week was mijn dochter opeens ziek. Hangerig, moet, hoofdpijn, keelpijn, afijn, ze was echt een zielig klein vogeltje. Vrijdag ging het alweer iets beter maar voor de zekerheid hield ik haar toch thuis. Omdat we normaal altijd op de fiets naar school gaan dacht ik 'dochterlief kan mooi achterop en even zonne-vitamientjes oppikken dan kan zoonlief wel op haar fietsje naar school fietsen. Zo gezegd, zo gedaan.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Moederdag, dus lekker op pad!

Schattige kinderknutsels en een heerlijk dagje uit. Wat mij betreft is Moederdag geslaagd!

Moederdag, ik geloof dat de kinderen zich daar nog meer op verheugen dan ik zelf, want wat is er nou leuker dan met je eigen handen een mooi knutselwerkje te maken? Wat is er nou spannender dan dat cadeautje in je schooltas mee naar huis te smokkelen en, daar aangekomen, als de wind naar boven te vluchten om het in je kamer ergens te verstoppen? Wat is er nou moeilijker dan 2 nachtjes te moeten wachten en het cadeau geheim te houden? voor je eigen moeder nog wel, je moeder die altijd alles lijkt te weten!

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

Help! Sinds kort drinkt mijn dochter ineens erg slecht?

Sinds anderhalve week drinkt mijn dochter erg slecht en het consultatiebureau geeft mij geen duidelijk advies.

Hallo, ik had even een vraag over mijn dochter, want van het consultatiebureau krijg ik geen duidelijk antwoord. Mijn dochter is bijna 4 maand en sinds anderhalve week drinkt ze heel erg slecht. Ze krijgt volledige Hero extra voeding op advies van het consultatiebureau, omdat ze erg slecht sliep. 's Ochtends krijgt ze een fles van 210cc met 2 theelepeltjes Bambix en de rest van de dag 4 keer 180cc en in de laatste fles ook nog Bambix. Eerst dronk ze alles op, maar sinds anderhalve week laat ze ongeveer 80cc per fles staan. Ze krijgt dus eigenlijks maar 100cc per keer wat volgens mij veel te weinig is? Hopelijk kunnen jullie mij helpen, want ik word er een beetje wanhopig van dat ze ineens zo slecht drinkt. Alvast bedankt! Groeten Joyce

Artikel lezen
13 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Nieuws

Het allereerste lied voor kersverse moeders en baby’s

25 april is de single “Er wordt een moeder geboren’’ van Madelijne Kool verschenen. Madelijne (zangeres, songwriter en cabaretière) heeft de primeur met dit allereerste lied dat moeders en baby’s verwelkomt.

Deze bijzondere ode aan het moederschap is geschreven door Madelijne Kool, John Ewbank componeerde de muziek en de productie lag in handen van Holger Schwedt.

Artikel lezen
0 Reacties tonen