Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Help! Sinds kort drinkt mijn dochter ineens erg slecht?

Sinds anderhalve week drinkt mijn dochter erg slecht en het consultatiebureau geeft mij geen duidelijk advies.

Hallo, ik had even een vraag over mijn dochter, want van het consultatiebureau krijg ik geen duidelijk antwoord. Mijn dochter is bijna 4 maand en sinds anderhalve week drinkt ze heel erg slecht. Ze krijgt volledige Hero extra voeding op advies van het consultatiebureau, omdat ze erg slecht sliep. 's Ochtends krijgt ze een fles van 210cc met 2 theelepeltjes Bambix en de rest van de dag 4 keer 180cc en in de laatste fles ook nog Bambix. Eerst dronk ze alles op, maar sinds anderhalve week laat ze ongeveer 80cc per fles staan. Ze krijgt dus eigenlijks maar 100cc per keer wat volgens mij veel te weinig is? Hopelijk kunnen jullie mij helpen, want ik word er een beetje wanhopig van dat ze ineens zo slecht drinkt. Alvast bedankt! Groeten Joyce

9 jaar geleden

Mijn kleine man is nu 4,5 mnd een sinds de laatste 2 prikjes ging het bij hem ook in ene veel minder met de fles. Ik dacht het ligt hem aan de prikjes dus maakte me niet veel zorgen. Ook ging hij in ene veel meer slapen. Terwijl men juist zegt dat ze rond deze tijd veel meer wakker zullen zijn slaapt die van mij in ene veel meer. Hij krijgt nu 4 flessen van 180 cc waarvan de 1e en de laatste opgebouwd naar met 2 eetlepels bambix er doorheen. Omdat ik nu ook ben begonnen met groente hapjes heb ik de 3e fles opgesplitst in 2 flessen van 90cc en dan krijgt hij rond onze etenstijd 's avonds ook zijn warme prakje met een half uurtje daarna het 2e deel 90cc. En daar doet hij het nu goed op. Dus probeer gewoon wat en informeer ook eens bij je ouders hoe die dat vroeger deden. Ik heb gelukkig een vaste verpleegkundige bij het CB en dat is eerder een van de oude stempel om het zomaar te zeggen en ik geloof dat ik daar wel blij mee moet zijn. Niks niet volgens die nieuwe regeltjes maar vooral het advies volg je hart. Jij bent de moeder en wij van het cb ondersteunen je daar waar je vragen hebt.

9 jaar geleden

En ik bedoelde mond, niet man ;-)

9 jaar geleden

Volgens mij heb je genoeg tips gekregen. Meestal gaan deze periodes vanzelf weer over. Mocht je je echt druk maken over uitdroging en merken dat de plasluiers minder worden, kun je misschien proberen haar op een nat washandje te laten sabbelen? Water drinken willen ze dan vaak ook niet, maar via iets nats in hun man krijgen ze toch vocht binnen. Kindjes drogen echt niet zo gauw uit, is ons ooit verzekerd op de huisartsenpost.

9 jaar geleden

Mijn zoontje is nu 3,5 maand en sinds enkele dagen drinkt hij ook veel minder goed. Ik herken jouw verhaal dus. Hij huilt meer en slaapt ook meer. Nu zit hij goed op gewicht dus maak ik me niet direct zorgen. Hij dronk sinds enkele weken 4 flessen van 200 à 225 en drinkt nu 5 flessen die heel erg variëren. Soms drinkt hij 200, maar veel vaker 160 of nog minder. Op een dag toch nooit minder dan 650. Ik denk dat hij in een sprongetje zit, want hij maakt zich ook steeds boos als het hem niet lukt om iets te pakken. Misschien is het bij jouw dochtertje ook zoiets? Ik zou wel de plas-pampers in de gaten houden, want als dat echt minder wordt, vind ik het wel een reden om naar de dokter te gaan.