Profile icon Profiel News icon Posts (12)
Blog image

Supertrots: "Ik ben 40kg kwijt"

De strijd om obesitas

Ik heb mijn 1e doel bereikt!! En wat ben ik trots mezelf! Vanavond in de telefoon van mijn man op zoek gegaan naar foto's van vorig jaar toen ik op mijn zwaarst woog, want die heb ik niet op mijn eigen telefoon staan die gooide ik er zo snel mogelijk af. Afgelopen tijd zag ik soms wel, soms niet het verschil. Maar als ik de foto's zo zie, zie ik enorm verschil! En dat mag ook!

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Maand 5 na GB

Maand 5 na Gastric Bypass

En dan zitten we ondertussen in maand 5! Tijd vliegt voorbij, en mijn gewicht ook hahahaha. Ondertussen op -34.5kg :D ben zo blij. En vorige week maar aan de volgende fase begonnen, het opruimen van mijn kledingkast, eindresultaat: 2.5 vuilniszak vol met kleding die weg kan.  Het grote shoppen doe ik nog niet, ik koop nu wel het hoognodige zodat ik  er nu ook al leuk uit kan zien. Vorige week mezelf wel getrakteerd op 3 super leuke jurken, waarvan ik bij 1 jurk met tranen in mijn ogen stond omdat ik mezelf zo mooi vond.  En daarbij kom ik op het volgende punt, wat ze ook bij de NOK vertellen is dat het kan zijn dat je geest en lijf nog niet in een lijn staan.  En dat merk ik, met kleren aan zie ik een prachtige vrouw die hard haar best doet en dat het hele traject z'n vruchten afwerpt, gaat de kleding uit dan is dat beeld, poef, weg. Ik zie dan een vrouw in de spiegel met een buik, blubber benen, ondertussen zijn de billen plat geworden en zijn mijn borsten nog meer gaan hangen.  Dus mentaal moet ik daar nog wel even op schakelen en merk ik ook dat het voor mij als een barrière werkt bij intimiteit bij mijn man. Ik voel me nog niet helemaal op mijn gemak, wat toch misschien raar is daar ik eigenlijk geen last van had voor de GB.  

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

nieuwe maag

En toen was het 12 oktober, de dag dat ik een gastric bypass ging krijgen. Ik moest me om 06.30 melden in het ziekenhuis, om 08u werd ik al naar de operatiekamer gereden. In tegenstelling met alle voorgaande operaties afgelopen jaren was ik nu niet zenuwachtig, in tegendeel, ik was er klaar voor! Operatie zelf heeft ca ong 30 min geduurd en was ongecompliceerd verlopen.  In de recovery room nog wat verneveling gekregen omdat ik wat licht benauwd was na het verwijderen van de beademing. Eenmaal terug op kamer voelde ik me al vrij snel erg misselijk worden, en begonnen ik met bloed overgeven. In 1e instantie zei men dat dit kan en mag maar dat dit snel over zou gaan. Helaas bleef het bloedspugen aanhouden, waardoor ik in de middag een stolling middel via infuus toegediend kreeg om de bloeding te stoppen en wat een dagopname werd, werd een opname in het ziekenhuis. Het bloeden hield gelukkig op, echter bleef ik ontzettend misselijk, via het infuus kreeg ik pijnstilling en iets tegen de misselijkheid. Die nacht slecht geslapen, misselijkheid bleef en soms nog wat lichtelijk bloed opgegeven. De volgende ochtend begon de andere ellende, het bloed kwam nu niet meer via de maag omhoog, maar via mijn darmen eruit; melena. En mensen, dat stinkt!! Meine güte, die stank was enorm. En zolang ik nog melena had, mocht ik nog niet naar huis. Dit heeft zelf ook nog de hele dag geduurd voordat dat er ook allemaal uit was. Gelukkig werd in de loop van de avond rustiger in mijn lijf, en na de 4e bloedtest bleef ook mijn HB eindelijk stabiel, als dit morgen ook zo bleef en de melena ook weg bleef/minder werd dan zou ik de volgende dag naar huis mogen.  

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image

einde voortraject

En zo zijn de 6 weken van de het voortraject voorbij gevlogen. Het was erg intensief, na iedere bijeenkomst moest ik echt in de middag mijn rust moment pakken. Mentaal heeft het mij meer aangegrepen dan ik dacht. Je gaat door het stof, bij jezelf, je omgeving, je verleden, etc. Alles wat ook maar van invloed is of heeft gehad op je overgewicht of wat het nu in stand houdt.1.5 week geleden kreeg ik het telefoontje, 12 oktober sta ik gepland voor de gastric bypass. Voorwaarde; 2 weken voor de OK moet je beginnen met vetvrije dieet oftewel een crash dieet.  Waarom? Volgens hun wordt door vetvrij eten je lever kleiner, hierdoor kunnen ze beter bij je maag. Vetvrije dieet houdt kortgezegd in, geen vetten/vlees/koolhydraten/suikers. Ik eet alleen nog soep/rauwe of gestoomde groente/soepjes, 1 stuk fruit per dag en 3x per dag shakes. Daarbij gebruik ik wel al de multivitaminen die ik levenslang moet gaan gebruiken vanwege de gastric bypass. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

start traject voor gastricbypass

En ik dacht dat de uitslag nog even op zich liet wachten....1 week na de intake (4 juli) kreeg ik al het telefoontje dat ik mag gaan beginnen met het traject voor een gastric bypass! Waarschijnlijk gaat dit half oktober plaats vinden. Eerst gaat er nog een voortraject van 6 weken aan vooraf, en daarna ergens in die 3 weken wordt je geopereerd. In het voortraject van 6 weken moet ik wekelijk naar de NOK, waar ik begeleiding ga krijgen van een persoonlijke mentor, diëtiste, psycholoog en beweging deskundige. Dit voortraject is ook in groepsverband, zodat je er ook niet alleen voor staat, tenslotte zitten we er allemaal voor 1 ding: Een gezonder lichaam!

Artikel lezen
5 Reacties tonen