Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Profile icon Profiel News icon Posts (8)
Blog image

Met pensioen

In de lente ben ik gestopt met werken en 100 % afgekeurd, mijn oudste zei tegen zijn vriendje: Mijn moeder is nu met pensioen..Dat klinkt wel mooi, alsof ik toch verdiend thuis zit...

Af en toen voel ik me bijna schuldig dat ik niet werk...als ik luister naar de felle dames in de politiek:" Vrouwen zorg voor jezelf en doe iets met je studie etc..." of als ik een tijdschrift opensla  en lees over de perfecte vrouwen die een fulltime topbaan , 4 kinderen en een super sociaal leven hebben. Oja en nog een succesvolle man!

Artikel lezen
10 Reacties tonen
Blog image

Wij gaan (weer) naar school!

Ik kon zondagnacht niet slapen. De hele nacht was ik aan het bedenken wat ik komende week allemaal ging en kon doen..helemaal ongestoord, want de meivakantie zit er weer op, terug naar de structuur van het naar school gaan.. Het was voor mij voor het eerst 2 hele weken de kinderen om me heen, omdat Olivier ook net 4 is geworden en dus niet meer naar de Kies uitgelichte fotokinderopvang gaat. We hebben veel gezellige dingen gedaan en gelukkig ook nog mooi weer gehad, maar ik ben ook blij dat het er weer op zit. Ook Olivier gaat nu naar school, hij vindt het gelukkig leuk en deze mama is blij met de nieuw vergaarde uurtjes vrijheid.. Oke vanmorgen moest ik bijslapen, omdat ik dus de hele nacht had liggen draaien en denken, hihi. Toch voel ik me een beetje een vreemde eend in de bijt, vooral als ik reacties van andere moeders hoor van wie de jongste ook naar school gaat..helemaal sentimenteel omdat ze geen ukkepuk meer om zich heen hebben. Is het vreemd dat ik blij ben dat ik weer structureel tijd voor mezelf heb? Dat ik blij ben dat de vakantie over is? En dat ik toch ook altijd heel vrolijk mijn kinderen weer binnenhaal als ze uit school komen!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

De quiz..

De cito-toets in groep 8 wordt inmiddels een veelbesproken en beladen toets. Toen ik ooit...zucht...de toets moest doen, had ik nog geen last van zenuwen, je deed het gewoon en dat was dat. Nu wordt er in de media al druk over gerept en vragen middelbare scholen minimumscores, alsof de mening van de leerkracht er niet meer toe doet.

Artikel lezen
0 Reacties tonen