Profile icon Profiel News icon Posts (7)
Blog image
  • Kind

Haren wassen: het huis is te klein!

Mijn kind wil ECHT ECHT ECHT geen haren (laten)wassen. Ik ben ten einde raad! Hij heeft bijna een dreadlock in zijn haar, zo nodig is het... Maar het lukt no way!

Sinds ongeveer een jaar gaat het al lastig bij mijn zoon om zijn haren te wassen (hij is 3,5 jaar). Het begon met wat tegen spurtelen en al snel werd dat heftiger en heftiger. De laatste paar maanden raakt hij al in paniek als we de badkamer ingaan. Tanden poetsen doen we al beneden om het zoveel als mogelijk te vermeiden.

Artikel lezen
63 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

PANIEK! M'n kind kwijt in de dierentuin

Mijn grootste angst: Sam die wegloopt omdat hij (te) nieuwsgierig is. En ja hoor, dit werd realiteit.

We gingen gezellig een dagje naar de dierentuin met mijn vriend, en Sam kon natuurlijk niet ontbreken. Het jochie wordt met de dag eigenwijzer en niet te vergeten: nieuwsgieriger. Hij is altijd uit op avontuur, dus een dagje dierentuin vindt ie helemaal geweldig natuurlijk. Dit eindigde iets minder "geweldig" dan we hadden gedacht.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

5x favoriete activiteiten met mijn zoontje

Sam en ik hebben veel quality time samen. Het hele weekend zit volgepropt met leuke dingen doen met elkaar.

Mijn vriend gaat regelmatig mee, maar meestal zijn Sam en ik degene die het het langst volhouden en er ook de meeste plezier uit halen. Mijn vriend werkt full-time door de weeks, dus is hij vaak erg moe en wilt hij lekker uitslapen. Sam en ik? Nah ah, daar doen wij niet aan! Mijn vader ook niet. Die zet zo zijn wekker nog om 5 uur 's ochtends om met zijn favoriete (en enigste) kleinzoon op stap te gaan.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen

Mijn bevalling van een vakantie baby #2

Maar dat eindigde niet in een lekker broodje kaas... Ik voelde nattigheid. Jup. Mijn vliezen, ze waren gebroken.

Ik raakte redelijk in paniek, maar wilde mijn vriend niet te erg laten schrikken aangezien hij achter het stuur zat. Ik zei kalm tegen hem: "ik denk dat we een Frans zoontje gaan krijgen" Hij schrok zich dood en keek me aan alsof ik gek was. "HOE KAN JE ZO KALM ZIJN?" Als ik er nu aan terug denk lach ik me rot. Hij had de meeste stress van ons twee. Ik uiteraard ook, maar ben verrassend kalm gebleven. Dit kwam dan ook wel een beetje omdat ik bang was dat als ik keihard zou gaan schreeuwen of huilen, de baby er uit zou floepen. (Ja, ik ben er van op de hoogte dat dit niet kan). Gelukkig had mijn vriend de heenweg een ziekenhuis langs de snelweg gezien, dus dat was onze eerste optie. Omdat ik toen nog erg kalm was, leek het me wel een handig idee om mijn verloskundige te bellen. Ik had en heb nu nog steeds een hele goede band met haar. Mijn vriend belde tijdens dat hij keihard aan het gassen was, de verzekering. Ik bleef tegen mezelf zeggen: "het komt goed Evelien, no worries, nog heel even en jullie zijn de trotse ouders van ....." OMG, we hebben nog geen naam! Mijn vriend schrok van me en zei "Evelien, dat maakt nu echt even geen fuck uit, laten we eerst ervoor zorgen dat je niet in de auto hoeft te bevallen en m'n bekleding onder het bloed zit". Zelfs onder deze situatie was mijn vriend nog net zo humoristisch als altijd. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image

Mijn zoon bracht ons dichter bij elkaar

Met ons heb ik het over mijn vader. Ik heb eigenlijk nooit een hechte band met mijn ouders gehad. We waren simpel. Iets té simpel.

Dit klinkt een beetje sneu, maar ik heb een heel fijn leven. Ik had alles wat ik nodig had vroeger en ben heel fijn en rustig opgevoed. Met nadruk op rustig. We zijn nooit een heel hecht gezinnetje geweest. Geen kusje voor het slapen gaan, geen "ik hou van je" na het ophangen van een gesprekje via de telefoon, ga zo maar door. Zo waren we gewoon niet, en dat is oké. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen