Profile icon Profiel News icon Posts (24)
Blog image
  • Nieuws
  • Zwanger

Eindelijk weer terug!

22 maart 2017 schreef ik voor het laatst een blog op deze site. Niet omdat ik dat wilde maar ik kon het niet meer opbrengen...

Het is weer een tijdje geleden dat ik mijn gevoelens en gedachten met jullie deelde. De afgelopen jaren waren turbulent, verdrietig, pijnlijk en soms een beetje depressief. Vooral het laatste jaar was erg zwaar. Ik heb veel steun gehad aan het schrijven tot er een breekpunt kwam en ik de woorden niet meer op papier of op het beeldscherm kon zien. De depressie was terug. Om het verder zakken in die diepe gitzwarte put te voorkomen, moest ik stoppen. Ik moest me proberen op andere dingen in het leven te focussen, hoe moeilijk dit ook was. 

Artikel lezen
10 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Een pin van een gynaecologe... SERIEUS!

Afgelopen zondag, weer de zoveelste inwendige echo. Op zondag? Ja op zondag. De cyclus gaat gewoon door. Behalve de gynaecologe...

De gynaecologe van afgelopen zondag, stond in de ''weekendstand'' volgens mij. Wat een pin van een wijf, kan ik wel stellen. Voor de zoveelste keer leg je jezelf helemaal bloot, letterlijk en figuurlijk. En dan wordt er zo met je om gegaan. Met ''zo'' bedoel ik dan; koud, zakelijk, afstandelijk en bot. Daar zit je in deze situatie toch niet op te wachten. Iedere keer wanneer je in die stoel ligt,  met je benen wijd en de eendenbek binnen handbereik hoop je. Je hoopt op ontwikkeling en positief nieuws. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

Pylorushypertrofie, wat een ellende!

Sinds kort ben ik tante geworden, van een mooi klein ventje. Nu ligt hij in het ziekenhuis. Pylorus! Wat is het eigenlijk?

Vorige week was ik jarig. Ik werd 29 jaar. Altijd al de droom gehad om op deze leeftijd al moeder te mogen zijn. Helaas is dit nog niet gelukt en mag dit nu nog niet baten. Toch probeer ik te genieten van alle baby`s om me heen, hoe moeilijk en confronterend dit vaak ook is. Mij lukt het niet en bij sommige mensen is het pats boem binnen no time raak! Erg frustrerend en ''boosmakend''. Weet niet of ''boosmakend'' een woord is, maar voor mij nu wel. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Een ei is geen ei, twee ei is een half ei ...

Een rijp ei is is nog geen garantie voor een tweede. Wat een strijd! Een eisprong is alles behalve vanzelfsprekend!

Ruim een week heb ik mezelf niet veel op Social media begeven, ook niet op Mamaplaats. Ik was erg afwezig en in mezelf. Het is weer een hele strijd voor een ei! Gisteren wilde ik na het ziekenhuisbezoek eigenlijk graag mijn ervaringen en frustraties delen, maar ik was gewoon even erg moe van alles. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Sekse bepalen!? Idioot of redelijk?

Tegenwoordig kun je door middel van kleine aanpassingen in je leefstijl het lot een beetje sturen. Hieronder een aantal tips.

Persoonlijk gezien zal ik al blij zijn als ik ooit moeder mag worden. Door mijn PCOS zal dit misschien nog een lange tijd niet gaan gebeuren en een heel proces worden. Toch zijn er echt mannen en vrouwen die duidelijk hun voorkeur aangeven welk sekse hun baby zou moeten hebben. Ik vind dit erg bizar. Een kind neem je niet, maar krijg je. Straks krijgen we nog in een verre toekomst een computer waar je de kenmerken in kan vullen, waaraan je baby moet voldoen. Bruine haren, blauwe ogen, slank, absoluut geen rood haar, kleine neus, geen sproeten etc. Je drukt op enter en daar rolt een baby uit. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig. Alsof je zoiets programmeert! Waar is het verrassingseffect gebleven en de dankbaarheid. Je mag al blij zijn om kinderen te mogen krijgen. Met nadruk op MOGEN!

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Confronterend! Alles en iedereen vermijden!

Vele teleurstellingen verder en nog geen steek verder. Overal om je heen zie je baby`s of hoor je iets over en van baby`s. Zeer zwaar!

Na de vorige teleurstelling van het pogen om nu wel het eitje te laten bevruchten, moeten we ons gauw weer omschakelen. Hoe moeilijk dit ook is... het liefst kruip je in je eigen bubbel en zit je de hele dag te janken als een klein kind op de bank, onder een fleece kleedje. Toch weet je, we moeten verder. We moeten weer vooruit kijken. 

Artikel lezen
5 Reacties tonen