Profile icon Profiel News icon Posts (7)
Blog image
  • Mama
  • Relatie

Quality time voor papa en mama

Als er eenmaal kinderen zijn vergeten we nog wel eens waar het mee begon. Met papa en mama. Is er nog genoeg tijd voor elkaar?

Voordat we kinderen hadden was het ons vaste jaarlijkse uitje. Lekker een weekendje wellness pakken. Even tijd om te ontspannen na een drukke werkweek en even weer tijd voor elkaar. Even niets anders dan aandacht voor elkaar en onze lichaam die ook zo zijn rust nodig heeft en aandacht verdiend.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Gratis uitje met mijn kleine meisje

De charme van de herfst, vallen van de blaadjes, de geur van de bomen als je door de bossen loopt. Het zoeken van eikeltjes en dennenappels.

Je bent er helemaal klaar voor. We hebben je verteld dat we naar het bos gaan. We gaan eikeltjes en dennenappels zoeken. Enthousiast ren je met je korte beentjes naar de gang om je jas en regenlaarsjes aan te trekken. Je nieuwe regenlaarsjes waar je zo trots op bent. Daar sta je dan met je roze jasje aan, je laarsjes aan je lieve mini voetjes, een staartje op je hoofd en een grote lieve lach op je gezicht.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Peuter pubertijd. Bijna 2 en ik zeg...

Bijna 2, en echt werkelijk waar.. Alles is duidelijk NEE. Voordat ik kinderen had, dacht ik er zo makkelijk over!

Voordat ik moeder was, had ik duidelijk mijn mening klaar. Ik keek naar moeders en hoe zij hun kind opvoeden. Met de ene moeder was ik het eens, een andere moeder haar opvoeding keurde ik af. Je kind niet willen eten? Jammer dan, je krijgt vanzelf wel honger, maar dan ook geen snoep en koek!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

Einde kraamtijd, back in shape

9 maanden lang lijk je alles (behalve wat producten) te mogen en is alles geoorloofd, maar dan na de bevalling...

Het moment dat je een zwangerschapstest doet en positief is... Uiteraard eerst een vreugde dansje, emotioneel en intens gelukkig. Nu zie je nog niks, je voelt nog niks (tenminste ik niet, ik had 2 perfecte zwangerschappen zonder misselijkheid enzo), maar dat gaat snel genoeg veranderen. Er komt een periode dat je afscheid gaat nemen van je eigen kleding en inruilt voor zwangerschapskleding. Er komt een tijd dat je de weegschaal nog meer gaat haten dan je überhaupt al deed. (En geloof me, ik haatte de weegschaal met heel mijn hart!) De weegschaal geeft telkens wat meer in, en dat was voor mij het moment om los te gaan. Weg met het water, maar lekker frisdrank drinken. Weg met het dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit en verantwoorde tussendoortjes. Lekker eten waar je zin in hebt. En je partner vraagt nog voorzichtig; " Liefje zal je dat nou wel doen?" Hoe durft hij dat te vragen?! Ik ben zwanger en heb nu enorm veel trek in die reep chocolade, of pizza of wat dan ook! Ik eet nu voor 2. (Tuurlijk weet ik dat ze daarmee bedoelen; 2x zo gezond, maar dat denk ik even weg. Nu neem ik het er lekker van)

Artikel lezen
1 Reacties tonen