Snap
  • Mama
  • Gezond

Einde kraamtijd, back in shape

9 maanden lang lijk je alles (behalve wat producten) te mogen en is alles geoorloofd, maar dan na de bevalling...

Het moment dat je een zwangerschapstest doet en positief is... Uiteraard eerst een vreugde dansje, emotioneel en intens gelukkig. Nu zie je nog niks, je voelt nog niks (tenminste ik niet, ik had 2 perfecte zwangerschappen zonder misselijkheid enzo), maar dat gaat snel genoeg veranderen. Er komt een periode dat je afscheid gaat nemen van je eigen kleding en inruilt voor zwangerschapskleding. Er komt een tijd dat je de weegschaal nog meer gaat haten dan je überhaupt al deed. (En geloof me, ik haatte de weegschaal met heel mijn hart!) De weegschaal geeft telkens wat meer in, en dat was voor mij het moment om los te gaan. Weg met het water, maar lekker frisdrank drinken. Weg met het dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit en verantwoorde tussendoortjes. Lekker eten waar je zin in hebt. En je partner vraagt nog voorzichtig; " Liefje zal je dat nou wel doen?" Hoe durft hij dat te vragen?! Ik ben zwanger en heb nu enorm veel trek in die reep chocolade, of pizza of wat dan ook! Ik eet nu voor 2. (Tuurlijk weet ik dat ze daarmee bedoelen; 2x zo gezond, maar dat denk ik even weg. Nu neem ik het er lekker van)

9 Maanden later, met een conditie van 0.0 en 20 kg zwaarder, word onze prachtige dochter geboren. In de kraamweek eten we lekker met het kraambezoek mee. Lekker cake met slagroom en muisjes.... Nu mag het nog. Ik zit nog in mijn kraamweek.

Maar dan... Kraamweek is weer voorbij, normale leven gaat weer beginnen en je ziet de mensen naar je kijken; "die was toch al bevallen?! Is ze nou nog zwanger of gewoon dik?" Uit beleefdheid zeggen ze je niet dat je er nog maar dik uitziet, maar vragen ze voorzichtig " En veel aangekomen tijdens je zwangerschap?" 

11 maanden later, nog 6 kg te gaan voordat m'n zwangerschapskilo's eraf zijn, ontdek ik dat ik weer zwanger ben. Daar gaan we weer met het vreugde dansje, en de emoties. En eten voor 2. Maar dit keer wel 2x zo gezond en niet 2x zoveel. Resultaat; 12 kg aangekomen in mijn zwangerschap.

In de kraamtijd geen cake meer maar beschuit met muisjes, en niet elke keer mee doen. Water drinken ipv frisdrank, gezond eten en weer beginnen met bewegen; squats, push-ups, sit-ups en wandelen. Weightwatchers weer maar opgestart. Onze kleine man is nu 2 maanden, en ik ben die 12 kg kwijt + nog 2 kg van de zwangerschapskilo's van de eerste.

Ik heb nog steeds geen mooi figuur en ben veel te zwaar, de mensen zie je nog steeds kijken; " is ze nou alweer zwanger?" 

" nee mensen, ik ben aan het ontzwangeren, dit kost tijd. Ik heb het er in 9 maanden aangegeten, dus is er niet gelijk weer vanaf".

Nu zit ik weer m'n blog te schrijven met naast me een liter fles water, lekker hoor! (Uch uch). Afvallen in de zomer is toch wel wat makkelijker! Voordeel van bloggen... Geen mogelijkheid om te snoepen!

7 jaar geleden

Ik ken het gevoel. In mijn eerste zwangerschat 30 kg erbij. Na 9 maanden alles eraf en 2 kg extra. Ontdekken dat ik weer zwanger ben , 20 kg bij komen en nu nagedacht 8 jaar eindelijk weer bijna terug bij mijn originele gewicht dankzij een fantastische personal trainer. Hij leert me een voedingspatroon aan waar je best weleens mag snoepen, maar dat je intake en output gelijk moet zijn. En voor de output zorgt hij ook heel goed. Veel inwendig vloeken maar ook zo lekker als je enorm zweet en klaar bent ????