Profile icon Profiel News icon Posts (17)
Blog image
  • Kind

Taalontwikkeling in de natuur. Mama een konijnenhol

Wij gaan vooral de natuur in omdat we het heel erg leuk vinden. Maar wist je dat het ook erg goed is voor de taalontwikkeling van je kind?

Met Luc in de natuur is het altijd een waar avontuur voor zowel Luc als voor mij. Luc verwonderd zich nog altijd om de kleinste dingen die hij vindt en ik verwonder mij altijd over de mooie opmerkingen die hij maakt. Toen we laatst de dierenpaadjes door het bos aan het volgen waren riep Luc: “Mama, mama, kijk een konijnenhol!” Hij verwonderd door het hol en ik verwonderd door zijn benoeming van het hol. Wat gaat het snel met zijn taalontwikkeling.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

De Nationale voorleesdagen! We hebben er een geitje bij

De nationale voorleesdagen zijn in volle gang. Voor ons een reden om nog vaker een boekje te pakken en daarna naar buiten te gaan!

Ieder jaar staat er een boek centraal dit jaar is dat; We hebben er een geitje bij.  Het verhaal speelt zich af op een kinderboerderij. Alle dieren zijn blij want er is een geitje geboren. In het boek kom je verschillende boerderijdieren tegen, die bijna op iedere kinderboerderij te zien zijn. Het is een leuk boek om samen met je peuter te lezen om vervolgens zelf naar een kinderboerderij te gaan.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Een kampvuur met een peuter levensgevaarlijk of leuk?

Twee van onze favoriete activiteiten. Boekjes lezen en buitenspelen. Hierom mijn voornemen voor het nieuwe jaar deze 2 combineren!

Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar, een wekelijkse blog met een buitenspeeltip gekoppeld aan een prentenboek of voorleesboek. Samen met Luc (3 jaar) lezen wij heel veel boekjes. Luc vind het harstikke leuk en het is ook nog eens goed voor zijn ontwikkeling. Daarnaast geven boekjes vaak de aanzet om lekker naar buiten te gaan. Denk eens aan het boek wij gaan op berenjacht. Eerst samen het boekje lezen en dan zelf op berenjacht! Zo zal er wekelijks een boek met buitenspeeltip centraal staan.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Kijk! Daar kruipt een baby door het bos

Mijn baby speelt in het bos, ja ze wordt vies, het is koud en nat en ze wil vanalles in haar mondje stoppen. Maar wat heeft ze plezier!

Eva (9 maanden) gaat al als klein baby’tje mee de natuur in. Daar waar ze eerst vooral nog lekker lag te slapen in de draagdoek kijkt ze nu vooral rond of gaat ze lekker spelen. Nu het nog zo’n lekker weer is hoeft ze ook niet steeds in de draagdoek te blijven maar mag ze er zo nu en dan lekker uit om te spelen met haar broer.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

5 tips om wandelen met je peuter leuk te maken!

Nee ik wil niet lopen! Herken je dat een wandeling maken maar je peuter wil niet? 5 tips om een wandeling voor iedereen leuk te maken!

Misschien ken je het wel, je wilt lekker gaan wandelen in het bos. Volle goede moed ga je naar het bos maar dan komt de peuter die niet wil lopen. Wij hadden dat probleem regelmatig maar hebben kleine trucjes bedacht zodat we het voor iedereen leuk houden.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Peuters in het Wild in de Kou naar buiten

Mama mama, gaan we vandaag weer naar het wild? Luc is altijd weer blij als hij op woensdagochtend mee mag doen met Peuters in het wild!

Eekhoorn Berrie heeft het veelte druk om te spelen met de peuters. Snel nog nootjes zoeken voordat de winter begint. Vol enthousiasme helpen de peuters mee met het zoeken naar nootjes en wat kunnen we er veel vinden. Naast nootjes houdt Berrie ook heel erg van besjes, ook deze kunnen de peuters vinden. Uiteraard mag iedereen Berrie een nootje geven, maar als zijn buikje vol is moeten de nootjes verstopt worden. Samen met de peuters beleeft Berrie de hele ochtend spannende avonturen in de natuur.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding

Koken voor mijn dochter

Eva gaat culinair, aubergine uit de oven, avocado met tomaat en ga zo maar door. De tijd van babyhapjes maken is weer aangebroken.

Eva is nu bijna 7 maanden en we zijn alweer zo'n 2 maanden bezig met groente en fruit hapjes en wat is het weer leuk om voor Eva te koken. Ik ben totaal geen keuken prinses maar na het vinden van de website www.kokenvoormijndochter.nl vind ik het helemaal leuk en vooral hoe ze ervan kan genieten.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

​Vallende blaadjes en kabouterhuisjes!

De Herfst is weer in het land! “Luc de herfst is weer begonnen!” “Maar mama de blaadjes vallen nog niet van de bomen.”

Ik vind de herfst altijd heerlijk, het onstuimige weer, de mooie zonnige herfstdagen en de heerlijke geur die in de lucht hangt. Daarnaast is de herfst heerlijk om er met kinderen het bos in te gaan. Laarzen aan, goede jas aan en naar buiten, en valt er een drup regen vinden wij dat helemaal niet erg we schuilen snel onder een boom of rennen heel hard naar de parkeerplaats.

Artikel lezen
1 Reacties tonen