8 jaar geleden

hahahaha door het katteluikje naar buiten ontsnappen voor de snoepjes uit de tuin. Wij hebben ook aardbeien in de tuin. Goed die hebben uitlopers tot erg ver maar dat is in te perken. Ook hier hebben we pompoenen en ik probeer maïs uit. Die heeft geen steun nodig. Tomaten ben ik bezig om DE plek te vinden waar ze het mooiste rood worden zonder al te veel schade. Een japansewijnbes maakt veel nieuwe scheuten en kan erg groot worden. Het lijkt een beetje op een framboos en is erg lekker. Ook ik wil een appel en perenboom planten en misschien nog wat anders erbij. Maar even zien wanneer onze beurs het toe laat want ruimte hebben we zat. Een moes/snoep tuin is zo goed voor kinderen want zo leren ze dat het eten niet zomaar uit de winkel komt maar dat het moet groeien. Onze zoon (2 jaar) wil nog wel eens een groene tomaat pakken maar tot nu toe heeft hij er maar 1 in zijn mond gestoken en die heb ik eruit gewerkt. Ook ruiken aan planten is lekker. Citroentijm ruimt lekker net als de tomatenplant.

8 jaar geleden

Mijn ouders hebben ook een moestuin. De komkommer plant en de paprika plant deden het goed dit jaar. Ook bramen en frambozen waren weer heerlijk. De courgette plant heeft wel goed gebloeid maar geen courgettes helaas. Aubergines deden het wel goed. Het waren wel mini aubergines en komkommers. Maar uit eigen tuin smaakt het toch altijd iets lekkerder op één of andere manier. Véél plezier met het verdere tuinieren.

8 jaar geleden

Ha Nicky, Leuk hè als ze alles zien groeien en daarna er lekker van kunnen smullen! Wanneer er veel courgettes aan zit kan je er misschien een paar weghalen zodat de andere beter kunnen groeien. Wij hadden steeds 2 of 3 courgettes tegelijkertijd aan de plant (en ze blijven nog komen). Aardbeien gaan wij volgend jaar zeker proberen en toch ook eens kijken naar die boompjes is wel heel leuk!

8 jaar geleden

Wij hebben ok een groentetuintje! Echt heel leuk voor kids! Onze meid (nu 3 jaar) vind het echt geweldig! We hebben een appelboompje, kersenboompje en pruimenboompje. Het was ons eerste jaar, maar we hebben best al wat pruimen gehad! Waren heerlijk (lees binnen no time had ze ze allemaal op) De kers en appel waren dit jaar nog niet zo heel erg groot en dus ook maar 1 appel en 1 kers. Hopelijk volgend jaar meer (de boompje zijn ongeveer 1.20m en worden niet groot) Daarnaast hebben we nog courgette (helaas maar hele kleintjes en worden ze niet echt rijp.... geen idee hoe dit beter kan lukken, heb je misschien tips? We hebben een komkommerplant die het super doet en verschillende cherrytomaat planten die het echt heel goed doet! Ook hebben we een pompoenstruik, maar ook deze geeft maar kleine pompoentjes helaas. Qua fruit hebben we framboos, bramen en aarbei, allemaal doen deze het goed! Ook hebben we nog een rode bessen struik en een kiwiplant, hier hebben we dit jaar helaas nog geen oogst van. Misschien zit er 1 bij die je ook wat vind voor bij jullie ;)