Snap

Kijk! Daar kruipt een baby door het bos

Mijn baby speelt in het bos, ja ze wordt vies, het is koud en nat en ze wil vanalles in haar mondje stoppen. Maar wat heeft ze plezier!

Eva (9 maanden) gaat al als klein baby’tje mee de natuur in. Daar waar ze eerst vooral nog lekker lag te slapen in de draagdoek kijkt ze nu vooral rond of gaat ze lekker spelen. Nu het nog zo’n lekker weer is hoeft ze ook niet steeds in de draagdoek te blijven maar mag ze er zo nu en dan lekker uit om te spelen met haar broer.

Nu denk je vast maar hoe dan? Het is buiten toch te koud, de grond is nat, ze wordt helemaal vies of ze stopt alles in haar mond. Als je hieraan denkt klopt het helemaal. Het is koud, de grond is nat, ze wordt vies en er gaat inderdaad van alles richting haar mondje. Maar als je onderstaande foto ziet zijn dat toch maar bijzaken?

Het plezier dat Eva heeft weegt vele malen zwaarder dan een vies pak. Op de kou valt te kleden en van een beetje zand in de mond gaat een baby echt niet dood! Daarnaast staan de ontwikkeling van zintuigen bij baby’s centraal en die kun je erg goed prikkelen in de natuur.

Wil jij ook lekker met je baby in de natuur spelen hier zijn 5 tips hoe je zorgeloos met je baby in de natuur kunt spelen!

Kleding

Net als in mijn blog over wandelen met een peuter staat ook hier de kleding weer centraal. Zorg voor een lekker warm berenpakje of skipakje. Eva heeft een berenpakje met flapjes voor over haar handjes. Dit is ideaal aangezien ze zo niks in haar mondje kan stoppen met haar handjes maar wel lekker over de bosgrond kan kruipen. Heb je een pakje zonder flapjes geef je baby dan handschoentje aan.Draagzak of draagdoek

Toen Luc nog baby was namen wij de wagen mee, maar wat hebben soms lopen klooien met die wagen. Over plassen gedragen, over bruggetjes gereden die net te smal waren en over omgevallen bomen heen. Eva gaat nu altijd mee in de draagdoek of zak, zo kan ze vanuit een veilige positie dichtbij mama of papa alles om haar heen bekijken. En lopen wij niet zo te klooien met de kinderwagen. Daarnaast komt de draagzak ook van pas bij de volgende tips.
Voelen en kijken

Ga eens heel dicht bij een boom staan en kijk er samen met je baby naar. Je kunt de boom  “aaien” samen met je baby. Je baby zal de verschillende texturen van de boom voelen. En misschien loopt er wel een spinnetje over de boom wijs deze aan voor je baby! Wat ook erg leuk is om te doen is het voelen aan mos of rotsen.
Kriebelen maar!

Dit is onze favoriet, pluk wat gras of zoek een veertje. Dan is het heel simpel, kriebel je baby over de handjes en wangetjes. Wij hadden een zeer blije baby. Dit is erg leuk als je baby nog heel klein is. Wanneer je baby wat ouder is geef hem dan zelf wat gras, blaadjes of stokjes in de handjes zodat hij zelf de verschillende texturen kan voelen.Op ontdekking

Tot nu toe tips waarbij je baby niet vies hoeft te worden. Maar de op ontdekking tip is toch ook wel erg leuk voor je baby. Deze is leuk vanaf dat je baby kan tijgeren en zelf de wereld om zich gaat ontdekken. Zoek een plekje in het bos uit waar je bij voorkeur verschillende ondergronden hebt, zoals mos, gras of zand. Zet je baby op de grond en laat hem/haar zelf op onderzoek uitgaan. Houd je baby goed in de gaten maar laat hem wel zelf alles ontdekken. Wanneer je baby iets in zijn mondje wilt stoppen moet je dit natuurlijk eruit halen. Maar ben je iets te laat is dit echt geen probleem, een beetje zand kan echt geen kwaad!

Ik ben benieuwd naar jullie natuurervaringen met je baby!

7 jaar geleden

Wauw prachtig dat jij dit doet voor je kind!

7 jaar geleden

wat een super fotos! Wij zijn nog wat te overbeschermend om dit te proberen, maar het ziet er zeker leuk uit! Wat een natuurliefhebbertje zal het worden!