Profile icon Profiel News icon Posts (11)
Blog image
  • Zwanger

2016 een geleefd jaar

Na de jaarwisseling vol goede moed van start en opnieuw proberen om zwanger te raken want nu "mag" het

Iedere vrouw die zwanger probeert te worden kent het wel, bijhouden wanneer de vruchtbare periode is en daar hebben ze voor chaoten zoals ik een handige app voor. De maanden gaan voorbij en toch wil het niet lukken, en daar kwam ineens het bericht dat het met oma nog veel slechter ging. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Een jaar na de miskraam

Vreselijk om een miskraam te hebben gehad, terwijl niemand in onze omgeving ervan af wist dat we gestopt waren met de pil.

Vooral als er in je omgeving een babyboom gaande is, de een na de ander is zwanger of net bevallen, waaronder zelfs een gezamenlijke vriendin die achteraf op exact hetzelfde moment zwanger bleek te zijn. Inmiddels bevallen van een kerngezonde meid, zouden wij ook een meisje hebben gekregen als ik geen miskraam had gehad?

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

3FM Serious request wake-up call

Kijk ook eens naar de armoede in ons eigen land, De cijfers van de voedselbanken die een wachtrij hebben zeggen genoeg

Ieder jaar zie ik dat 3fm zich enorm inzet voor een goed doel. Hier worden miljoenen mee opgehaald en veel goeds gedaan voor de feestdagen.

De bezoekers bij het glazen huis staan dagenlang door weer en wind in de kou feest te vieren en voor de camera's te lachen, dansen en zingen. Waarbij het lijkt alsof het één groot feest is.

De doelen worden ieder jaar met zorg uitgekozen, en ieder jaar gaan er stemmen op over het leed in ons eigen land, wanneer wordt het geen ver van ons bed maar eens dichtbij huis verhaal? Want juist die verhalen zijn de meest verschrikkelijke.

Honderduizenden gezinnen bij de voedselbank en ontelbare gezinnen die er net buiten vallen. Doordat ze bijvoorbeeld 10 euro teveel aan inkomen hebben. In Nederland leven 1.3 miljoen mensen op of onder de armoedegrens.

Denk daar ook eens aan als er weer voor 50 euro een plaatje wordt aangevraagd. Dat is het weekgeld van 1.3 miljoen gezinnen in Nederland.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Klein roze wolkje met een donderwolk in zicht

Vandaag is het precies 2 weken geleden dat ik begon te bloeden na mijn menstruatie

Vanmiddag ben ik bij de gynaecoloog geweest voor een inwendige echo, ze kon geen vruchtje vinden en het enige wat ze zag was een klein bloedpropje bij mijn eierstok. 
Nu waren er 3 opties, al een miskraam gehad, nu een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of te vroeg na de bevruchting. Dit was alleen uit te sluiten via een bloedtest, 

Artikel lezen
1 Reacties tonen