Snap
  • Mama

3FM Serious request wake-up call

Kijk ook eens naar de armoede in ons eigen land, De cijfers van de voedselbanken die een wachtrij hebben zeggen genoeg

Ieder jaar zie ik dat 3fm zich enorm inzet voor een goed doel. Hier worden miljoenen mee opgehaald en veel goeds gedaan voor de feestdagen.

De bezoekers bij het glazen huis staan dagenlang door weer en wind in de kou feest te vieren en voor de camera's te lachen, dansen en zingen. Waarbij het lijkt alsof het één groot feest is.

De doelen worden ieder jaar met zorg uitgekozen, en ieder jaar gaan er stemmen op over het leed in ons eigen land, wanneer wordt het geen ver van ons bed maar eens dichtbij huis verhaal? Want juist die verhalen zijn de meest verschrikkelijke.

Honderduizenden gezinnen bij de voedselbank en ontelbare gezinnen die er net buiten vallen. Doordat ze bijvoorbeeld 10 euro teveel aan inkomen hebben. In Nederland leven 1.3 miljoen mensen op of onder de armoedegrens.

Denk daar ook eens aan als er weer voor 50 euro een plaatje wordt aangevraagd. Dat is het weekgeld van 1.3 miljoen gezinnen in Nederland.

9 jaar geleden

Wij hebben het ook niet breed en als we een maand veel ongewenste uitgaven hebben dan zijn we ook weer blij dat de maand en het geld gelijk lopen. Toch wil ik wel wat kunnen doen zonder dat het pijn doet. Dat is door het schrijven van de blogs. Zo kan ik toch een beetje helpen en geloof me zodra mamaplaats ook een actie heeft voor nederlandse gezinnen die het slecht of lastig hebben ga ik weer schrijven en misschien wel meer dan 1 per dag.

9 jaar geleden

En zo is het maar net. Maar dit blijkt aan veel mensen te ontgaan. Want ze denken al vaak dat het de schuld is van die mensen zelf, en dat ze maar moeten gaan werken. Zonder dat ze ook maar iets over de personen weten. Het is toch erg dat mensen elkaar moeten helpen via Facebook endergelijk zodat andere mensen kunnen eten. Waar is het kabinet voor, waarom leven wij in een vrij land terwijl we opgeslokt worden door belastinggeld. En fouten die het kabinet maakt om te gaan besparen op de verkeerde dingen... Laat ze maar besparen op hun eigen salaris en hun privé chauffeurs.