Snap
  • Mama

3FM Serious request kijk eens naar eigen land

Zoals vele anderen met mij ben ik erg tegen het kindermisbruik, zowel lichamelijk als geestelijk

Maar feit blijft dat er jaarlijks ook binnen Nederland vele kinderen misbruikt en geestelijk of lichamelijk mishandeld worden. Iedereen roept altijd dat er wat aan gedaan moet worden, maar de grens tussen opvoedkundige tik of mishandeling is erg klein. 

Daarnaast is het niet niks om iemand te beschuldigen van misbruik zonder duidelijk bewijs. Daarom komen er zoveel mensen mee weg. Per jaar worden er 350.000 kinderen mishandeld, dit zijn 2-3 kinderen per klas, en is alleen nog het topje van de ijsberg!!! Naar schatting zijn er nog eens 300.000 waarvan er geen melding is. 

Even een aantal feiten op een rijtje. 

  • Een derde van de mishandelingen betreft geweld, bij ruim de helft gaat het om fysieke en/of emotionele verwaarlozing.
  • Verwaarlozing van kinderen is minstens zo beschadigend als lichamelijke mishandeling en seksueel misbruik.
  • 80% van de slachtoffers van pedofielen worden misbruikt door daders uit de dagelijkse omgeving, veelal het gezin.
  • Tussen 5 en 10% van de meisjes wordt in hun jeugd verkracht. Bij jongens is dat 1 tot 5%.
  • Kindermishandeling leidt op latere leeftijd onder andere tot mentale problemen, drugs- en alcoholmisbruik, risicovol seksueel gedrag, zwaarlijvigheid en crimineel gedrag.
  • Het aantal afnemers van kinderporno is in 13 jaar gestegen met 1500%.
  • Steeds meer kinderen en jongeren in Nederland kampen met grote gedragsproblemen.
    1 op de 20 kinderen bijvoorbeeld snijdt zichzelf.
  • In ons land doet ieder half uur een scholier een poging tot zelfdoding.

Zelf kunnen we weinig doen tegen het misbruik, behalve signaleren en melden bij het AMK, Maar er is meer wat we kunnen doen.

Zelf rijd ik voor BACA Bikers Against Child Abuse en ben hier dan ook erg mee betrokken.

Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.) bestaat met de bedoeling een veiliger omgeving te realiseren voor misbruikte en mishandelde kinderen. Wij bestaan uit een grote groep bikers die kinderen de kracht wil geven niet bang te zijn voor de wereld waarin ze leven. Wij staan klaar om onze beschadigde vrienden te ondersteunen door ze betrekken bij een bestaande verenigde wereldwijde organisatie. Wij werken samen met lokale en landelijke groepen en instanties die al kinderen beschermen. Wij willen duidelijk laten weten aan ieder die betrokken is bij een misbruikt of mishandeld kind, dat dit kind tot onze organisatie behoort en dat wij bereid zijn om fysieke en morele steun te geven door het kind op te nemen in onze organisatie. Wij staan klaar om deze kinderen te beschermen tegen verder misbruik of mishandeling. Wij veroordelen elk gebruik van geweld en intimidatie in elke vorm en tegen ieder persoon. Maar als de omstandigheden zich voordoen dat wij de enige hindernis zijn die verhindert dat verder geweld gebruikt wordt tegen een kind, dan zijn wij ieder persoonlijk bereid deze hindernis te zijn. Neem de tijd en kijk rond op onze website voor alle informatie.

http://dutch.bacaworld.org/

9 jaar geleden

Mooi initiatief! Maar voor nu houd ik het lekker bij de Mamaplaats blogactie :)

9 jaar geleden

Ik begrijp jouw punt ook, maar toch vind ik het ook goed van serious request dat ze andere landen willen helpen. Ik ga dan ook zeker doneren, misschien ook met het schrijven van een blogje op mmp. Misschien dat er volgende jaren een keer iets voor NL zelf wordt gedaan? Zou heel mooi zijn.