Profile icon Profiel News icon Posts (3)
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond

Zwanger worden = Geduld, Zwanger zijn = Geduld

Als ik terugdenk aan mijn zwangerschap, dan denk ik vooral terug aan hoeveel geduld ik steeds moest hebben.

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, was ik door het dolle heen! Het had best een hele poos geduurd voordat het dan eindelijk zover was. Geduld is een schone zaak. Voor iemand zo ongeduldig als ik best een opgave. Ook tijdens de zwangerschap moet je weer veel geduld hebben. Eerst wachten tot je een test kunt doen, vervolgens geduldig wachten op de eerste echo en dan nog weer wachten tot je het grote nieuws met iedereen mag delen. Na het delen wacht je op de (voor mij spannende) 20 weken-echo en dan ben je dus pas op de helft van de zwangerschap. Na de 20 weken echo komen ongeveer de eerste schopjes en dan begint ook de nieuwsgierigheid toe te nemen. Hoe zal mijn kindje eruit zien? Hoe zal ik zijn als moeder? Je begint vaak aan de babykamer en moet vervolgens heel veel geduld hebben voordat je jouw kindje in dit kamertje zult zien. Dan begint je zwangerschapsverlof. Heerlijk vrij van je werk. En opnieuw moet je weer ontzettend veel geduld hebben. Misschien dat het laatste stukje wel het meest lastig was. Meerdere keren per dag is er echt een momentje van contact en wat was ik er ontzettend klaar voor om mama te worden van dit bijzondere mensje in mijn buik. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Nieuwe mama issues; huilen, huilen, huilen

Het is 3:00u ’s nachts als ik me realiseer dat ik alweer 6 weken moeder ben.

Het feit dat ik hier om 3:00u ’s nachts even uitgebreid bij stil kan staan zegt alles over deze eerste weken. Ik staar voor me uit en kijk naar mijn kop thee. Een aantal minuten geleden heb ik besloten om maar een grote mok thee te nemen. Naar verwachting zit ik hier voorlopig nog wel even in het donker op de bank. Alleen het licht van de laptop verlicht de kamer een beetje. Op het moment dat ik hier zo zit merk ik hoe ik de stilte mis. Op mijn schoot een onrustige baby die last heeft van krampjes. Het ergste huilen is weer even voorbij. Het is fijn om even te kunnen zitten. De lieve kleine baby op mijn schoot lijkt te vechten tegen de slaap. Helaas heeft de slaap het vannacht nog niet van hem gewonnen. Even denk ik terug aan toen ik nog zwanger was. Wat keek ik uit naar het moment om dit kleine mannetje te ontmoeten.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond

NIPT voor elke zwangere vrouw...

Vanaf vandaag, 1 april 2017, kan iedere zwangere vrouw in Nederland vragen om de NIP- test. Wat is dit precies? Waarom wel/niet laten doen?

De afkorting NIPT staat voor Niet- Invasieve Prenatale Test. Je kunt zo een aantal genetische afwijkingen op een veilige manier laten testen tijdens de zwangerschap. Tot voor kort kon dit in Nederland alleen met de combinatietest. De combinatietest geeft een kansberekening. De NIP test is een bloedonderzoek. Het test hoeveel van de chromosomen 13, 18 en 21 er in het DNA van je baby zitten. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.