Profile icon Profiel News icon Posts (11)
Blog image
  • Kind

Playmobil 123 of little people

We hebben twee dozen playmobil 123 staan maar deze staan te verstoffen. Zou little people beter in de smaak vallen? Of toch iets anders?

Ik heb een zoon van 2 jaar en een zoon van 5 maanden. Bij de geboorte van mijn oudste zoon hebben we playmobil 123 gekregen.  Om precies te zijn twee dozen vol met voertuigen, dieren, poppetjes, speeltuin enz. Ik zet ze regelmatig beneden maar er wordt eigenlijk niet naar om gekeken. Op het kdv speelt mijn oudste zoon blijkbaar wel veel met little people. Ik zou denken dat dat toch ongeveer hetzelfde concept is. Nu is dat een andere omgeving dus wellicht heeft dat er mee te maken. Aangezien de Sint binnenkort weer komt en de opa's en oma's al beginnen te vragen naar de verlanglijstjes, vraag ik mij af wat ik daar nou op moet zetten. Baby speelgoed hebben we meer dan genoeg, dus wil voor mijn jongste zoontje iets voor een wat later stadium. Vanaf welke leeftijd kunnen ze met little people spelen? Zou dat iets zijn? De boerderij of zo? Mijn oudste zoon wil graag een garage. Nu zie ik verschillende van little people. Een redelijk gewone, maar ook een hoge met wheelies. Weet iemand of daar ook gewone auto's op kunnen? Die wheelies lijken me vrij klein. Iemand een tip voor een leuke garage?

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Verzorgingsproducten voor baby met een gevoelige huid

Wie kan mij helpen? Ik twijfel erg over de keuze van de verzorgingsproducten.

Nog een paar weekjes en dan wordt mijn tweede kindje geboren. Nu ben ik aan het uitzoeken welke verzorgingsproducten ik ga gebruiken. Mijn zoontje van 1,5 jaar heeft een gevoelige eczeem huid en daarom gebruik ik voor hem Dermolin douch- en bad en Dermolin shampoo. Crème voor na het bad heb ik op recept van de kinderarts. Kleding was ik met Neutral. Billendoekjes van Kruitvat eigen merk en dan de parfum en alcohol vrije variant. Samengevat zijn alle producten parfum vrij en dergelijke. Neutral wasmiddel en de billendoekjes ga ik automatisch ook voor mijn tweede gebruiken, maar juist de producten tijdens het badderen en na het badderen twijfel ik over. Heeft iemand ervaring met Dermolin bij pasgeboren baby's? Ik kan namelijk niet vinden of je dat mag gebruiken. Al kan ik niet bedenken waarom dat niet zou mogen. Of zal ik toch de Neutral baby lijn gaan gebruiken? Of nog iets anders? Iemand tips? 

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Babyspullen

Help! Broekjes voor dunne baby?

Ik ben ik op zoek naar merken/modellen broekjes die wat smaller zijn. Wie kan mij helpen?

Even een vraag aan jullie. Ik zal vast niet de enige zijn met dit probleem. Mijn zoontje is net 1 jaar en is smal van postuur. Voor zijn bovenlijf heeft hij maat 86 shirts nodig. Die moeten dan wel smal vallen. Dit geeft nog niet zo veel problemen. Alleen een mooi zittend broekje kopen, valt niet mee. Hij heeft nu meestal broekjes maat 74 aan, maar die worden nu echt te kort. Van boven passen ze nog prima en staan ze vaak nog op de meest strakke stand (dat het er ook nog mooi uit ziet). Van een aantal merken wordt maar 80 te kort, maar is 86 echt te breed. Bijvoorbeeld een broekje van Noppies. Zelfde broek maat 86 op marktplaats gekocht. Zag er echt niet uit! Gelukkig is het nu mooi weer en bij korte broeken zie je niet snel dat ze te kort zijn. Nu ben ik dus op zoek naar merken/modellen broekjes die wat smaller zijn. Wie kan mij helpen? Ik heb op aanraden van een verkoopster een stretch spijkerbroekje van tumble&dry gekocht. Zit super! Valt dit merk altijd smal? Verder zijn alle tips welkom. Ook voor shirts.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Gezond

koemelkallergie laat ontdekt?

Mijn zoon wordt bijna 1 jaar. Vermoedelijk heeft hij koemelkallergie. Nu bezig met een eliminatietest .

Op internet kun je veel verhalen lezen over jonge baby's met koemelkallergie. Krampjes, veel huilen, fles weigeren, enzovoort. Mijn zoontje kreeg de eerste 3 maanden borstvoeding, wat ik langzaam heb omgebouwd naar een flesje met nutrilon h.a. Dat ging prima. Hij at goed, sliep goed, ontwikkelde goed en was een tevreden baby. Met 4 maanden gestart met bijvoeding. Toen mijn zoontje 5 maanden was ben ik op advies van het consultatiebureau nutrilon h.a. om gaan bouwen naar standaard. Hij kreeg toen na een paar dagen een heftige buikgriep met hoge koorts. Het heerste op het kinderdagverblijf, dus volgens de huisarts geen tekenen dat het van de voeding kwam. Een darminfectie dus. Na twee weken knapte mijn zoontje een beetje op, waarna hij weer heel erg verkouden werd en vervolgens een ander griepje kreeg. Toen hij 7 maanden was heeft hij twee keer een week in het ziekenhuis gelegen met een infectie. Domme pech volgens de kinderarts. Nogmaals gevraagd of mijn zoontje een overgevoeligheid voor melk zou kunnen hebben. Maar daar leek het niet op. Hij mocht een aantal weken niet naar het kinderdagverblijf omdat hij moest aansterken. Dat ging redelijk. Nog wel een paar dagen flinke koorts gehad, maar verder ging het wel. Bij 10 maanden kreeg mijn zoontje een pseudokroep aanval en bleek hij ook een oorontsteking te hebben. De benauwdheid ging maar niet over, wat zich vooral uitte in blijven hoesten. Hiervoor kreeg hij twee soorten putjes. Hij had ook al een hele tijd eczeem waarvoor hij hormoonzalf kreeg. Als ik smeerde trok het weg, maar als ik stopte kwam het weer hevig terug. Nu is mijn zoontje 11,5 maand en zijn we door de huisarts doorgestuurd naar de kinderarts op verdenking van astma. Na ruim een uur bij de kinderarts binnen te zijn geweest en de hele medische geschiedenis te hebben besproken, komt de kinderarts tot de conclusie dat het toch een koemelkallergie moet zijn. Vele maagdarmkanaal- en luchtweginfecties, benauwdheid en eczeem zijn ook duidelijke tekenen van een koemelkallergie. Het patroon van de signalen is dus belangrijk, niet alleen de huidige conditie van het kindje. Mijn zoontje is namelijk, als hij niet ziek is, hartstikke vrolijk en ondernemend. Ik hoop vurig dat mijn zoontje inderdaad een koemelkallergie heeft,  want dan kunnen we er wat aan doen. Een onderbuikgevoel hebben dat je kindje iets heeft en niet kunnen ontdekken wat het is, is slopend. Nu laten we alle koemelk weg uit zijn voeding. Dan merk je pas in hoeveel producten koemelk zit verwerkt. Hij krijgt nu nutrilon pepti en we hebben de supermarkt uitgekamd naar vervangende producten. Hopelijk zien we binnenkort effect van zijn dieet. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding
  • post_short

Rapley methode

Op een later stadium starten met de Rapley methode mogelijk?

mijn zoontje is nu zo'n 6,5e maand oud. Hij krijgt gepureerde fruit en avondeten. Echter de laatste 2 weken wil hij geen avondeten meer. Hij vindt het erg interessant om een stukje brood of komkommer uit het vuistje te eten. Zou ik nu nog met de rapley methode kunnen beginnen? Hoe pak ik dat aan? Vast bedankt voor de reacties!

Artikel lezen
8 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding
  • post

Eerste hapje - deel 2

Na twee weken oefenen......

We zijn nu 2 weken verder en meneertje geniet met volle teugen van zijn groentehapje! Hij wordt er helemaal enthousiast van als hij in zijn wipper gezet wordt en een slapper om krijgt. Hij trappelt met zijn beentjes en als de lepel in beeld komt, dan doen zijn armpjes ook mee. Dat laatste maakt het nog wel eens lastig om zonder dat alles onder zit, de lepel in het mondje te krijgen. Ach ja, het grootste gedeelte van de wipper afgedekt met een hydrofiele luier en genoeg slabbers in huis. Meestal vergeet ik ze klaar te leggen, maar toetendoekjes zijn ook erg handig. Vooral om het nekje te boenen.

Artikel lezen
5 Reacties tonen