Snap
  • Baby
  • Gezond

koemelkallergie laat ontdekt?

Mijn zoon wordt bijna 1 jaar. Vermoedelijk heeft hij koemelkallergie. Nu bezig met een eliminatietest .

Op internet kun je veel verhalen lezen over jonge baby's met koemelkallergie. Krampjes, veel huilen, fles weigeren, enzovoort. Mijn zoontje kreeg de eerste 3 maanden borstvoeding, wat ik langzaam heb omgebouwd naar een flesje met nutrilon h.a. Dat ging prima. Hij at goed, sliep goed, ontwikkelde goed en was een tevreden baby. Met 4 maanden gestart met bijvoeding. Toen mijn zoontje 5 maanden was ben ik op advies van het consultatiebureau nutrilon h.a. om gaan bouwen naar standaard. Hij kreeg toen na een paar dagen een heftige buikgriep met hoge koorts. Het heerste op het kinderdagverblijf, dus volgens de huisarts geen tekenen dat het van de voeding kwam. Een darminfectie dus. Na twee weken knapte mijn zoontje een beetje op, waarna hij weer heel erg verkouden werd en vervolgens een ander griepje kreeg. Toen hij 7 maanden was heeft hij twee keer een week in het ziekenhuis gelegen met een infectie. Domme pech volgens de kinderarts. Nogmaals gevraagd of mijn zoontje een overgevoeligheid voor melk zou kunnen hebben. Maar daar leek het niet op. Hij mocht een aantal weken niet naar het kinderdagverblijf omdat hij moest aansterken. Dat ging redelijk. Nog wel een paar dagen flinke koorts gehad, maar verder ging het wel. Bij 10 maanden kreeg mijn zoontje een pseudokroep aanval en bleek hij ook een oorontsteking te hebben. De benauwdheid ging maar niet over, wat zich vooral uitte in blijven hoesten. Hiervoor kreeg hij twee soorten putjes. Hij had ook al een hele tijd eczeem waarvoor hij hormoonzalf kreeg. Als ik smeerde trok het weg, maar als ik stopte kwam het weer hevig terug. Nu is mijn zoontje 11,5 maand en zijn we door de huisarts doorgestuurd naar de kinderarts op verdenking van astma. Na ruim een uur bij de kinderarts binnen te zijn geweest en de hele medische geschiedenis te hebben besproken, komt de kinderarts tot de conclusie dat het toch een koemelkallergie moet zijn. Vele maagdarmkanaal- en luchtweginfecties, benauwdheid en eczeem zijn ook duidelijke tekenen van een koemelkallergie. Het patroon van de signalen is dus belangrijk, niet alleen de huidige conditie van het kindje. Mijn zoontje is namelijk, als hij niet ziek is, hartstikke vrolijk en ondernemend. Ik hoop vurig dat mijn zoontje inderdaad een koemelkallergie heeft,  want dan kunnen we er wat aan doen. Een onderbuikgevoel hebben dat je kindje iets heeft en niet kunnen ontdekken wat het is, is slopend. Nu laten we alle koemelk weg uit zijn voeding. Dan merk je pas in hoeveel producten koemelk zit verwerkt. Hij krijgt nu nutrilon pepti en we hebben de supermarkt uitgekamd naar vervangende producten. Hopelijk zien we binnenkort effect van zijn dieet. 

9 jaar geleden

Bedankt voor het medeleven. We hebben nu gelukkig een hele fijne kinderarts, maar ik zal die andere geneeswijze in mijn achterhoofd houden. Even een update..... Sinds het koemelkvrije dieet hebben we zowel hoogte als dieptepunten gekend. We zien duidelijk resultaat. Ons zoontje krijgt eindelijk een mooi kleurtje op zijn gezicht en dat is echt niet van de zon. Ook poept hij nou iets wat op een drolletje lijkt in plaats van continu diaree of dun. Zijn eczeem is beduidend minder en ook met zijn luchtwegen gaat het goed. Maar hij heeft sinds begin juli ook al 3 keer een virusinfectie gehad met flinke koorts e.d. Met als dieptepunt weer naar het ziekenhuis en 3 uur op de eerste hulp doorbrengen. Gelukkig viel het mee en was het dus 'maar' een virus. Volgende week op controle bij de kinderarts. Ik ben benieuwd wat daar uit komt.

9 jaar geleden

Oh jee, dit is een bekend verhaal. Onze eerste dochter heeft ook een koemelkallergie en ze deed het op zich goed de eerste weken maar het huilen en de kraampjes werden steeds ondraaglijker. Wij zijn uiteindelijk bij een arts in Zeist terecht gekomen (www.aycronto.nl). Daar zijn geen lange wachttijden en de uitslag heb je meteen op zak. Hij gaat niet te werk via de westerse geneeswijze maar meer die van het oosten. En daar staan ze bekend om het aanpakken van het probleem ipv het probleem bestrijden met bijv hormoonzalf of iets dergelijks. Nu zijn we sinds een paar dagen weer trotse ouders mogen worden van een mooie dochter en zodra het kan ga ik met haar naar deze dokter. Het blijft nu spannend om te kijken hoe zij op de normale reageert. Maar we weten waar we zijn moeten dus bij klachten ga ik er niet lang mee rondlopen. Succes met je zoontje! Onze dochter is vier jaar en ze doet t super zonder de koemelk!

9 jaar geleden

Hallo aartbeitje, wat een heftig verhaal :(. Ik kan me voorstellen dat als je telkens die testen ondergaat, en je niet weet wat er aan de hand is dat je helemaal gesloopt bent. Je bent dan ook zo bezorgd en kan de uitslag bijna niet aan. Wel 'goed' om te horen dat het nu duidelijk is zodat jullie er wat aan kunnen doen. Heel veel sterkte!