Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Verzorgingsproducten voor baby met een gevoelige huid

Wie kan mij helpen? Ik twijfel erg over de keuze van de verzorgingsproducten.

Nog een paar weekjes en dan wordt mijn tweede kindje geboren. Nu ben ik aan het uitzoeken welke verzorgingsproducten ik ga gebruiken. Mijn zoontje van 1,5 jaar heeft een gevoelige eczeem huid en daarom gebruik ik voor hem Dermolin douch- en bad en Dermolin shampoo. Crème voor na het bad heb ik op recept van de kinderarts. Kleding was ik met Neutral. Billendoekjes van Kruitvat eigen merk en dan de parfum en alcohol vrije variant. Samengevat zijn alle producten parfum vrij en dergelijke. Neutral wasmiddel en de billendoekjes ga ik automatisch ook voor mijn tweede gebruiken, maar juist de producten tijdens het badderen en na het badderen twijfel ik over. Heeft iemand ervaring met Dermolin bij pasgeboren baby's? Ik kan namelijk niet vinden of je dat mag gebruiken. Al kan ik niet bedenken waarom dat niet zou mogen. Of zal ik toch de Neutral baby lijn gaan gebruiken? Of nog iets anders? Iemand tips? 

Hey Wat vervelend he de eczeem huidjes mijn meisje word in juni 2 en heeft er ook enorm veel last van van kleins of aan. Ik heb zoveel gebrobeerd ik gebruik nu louis widmer silver als crème en de badproducten ook van Louis Widmer wij vinden het erg fijn in schrijf er in mijn blog uitgebreid over. Over dermolin weet ik eerlijk gezegd niet veel dus daar kan ik je niks over vertellen. Ik heb me over Louis Widmer uitgebreid laten informeren bij een DIO Drogisterij. succes !! Groetjes een andere mama van een kindje met een gevoelige huid Ik heb ook vanaf de geboorte de was gedaan met neutrale wasmiddel en met zoveel dingen rekening gehouden. Pas geleden kreeg ik een goede tip over een vrouw hier in de buurt in limburg die kan kijken waar ze niet tegen kunnen ook dat beschrijf ik uitgebreid in mijn blog.

8 jaar geleden

Bedankt! Ik zal contact opnemen. Zoals geschreven, werken de producten voor in bad als een tierelier voor mijn zoon van 1,5 jaar. Eczeem blijft weg, geen vreemde uitslag na het badderen en zijn huidje is niet droog. Zelf gebruik ik de producten ook ivm een zeer gevoelige huid. Om ellende bij de kleine uk te voorkomen zou ik graag ook deze producten gebruiken. Bovendien heb ik ze dus al in huis.....

8 jaar geleden

Neem inderdaad even contact op met ons (Dermolin) via info@dermolin.nl Cosmetica waar huidverzorging onder valt moet veilig zijn voor iedereen, ook voor kinderen. (bron NCV). De veiligheidsbeoordeling dient als basis voor het veilig gebruik van producten, ook voor producten die door kinderen gebruikt kunnen worden. Voor kinderen onder de 3 jaar worden vaak extra testen gedaan i.v.m. de zone onder de luiers. Die zit toch wat meer afgesloten natuurlijk. Verder verschillen producten voor kinderen vaak door andere (aansprekende) verpakkingen met stripfiguren of specifieke geurtjes die kinderen of ouders aanspreken. Voor Dermolin geldt dat echter niet, omdat alle producten parfumvrij zijn.

9 jaar geleden

De producten van weleda zijn ook erg prettig. Zacht voor de huid geen onnatuurlijk of slechte producten er in. Weleda calendula waslotion en shampoo heet het