Snap
  • kinderziekten
  • Zwanger
  • gevaarlijk
  • angst
  • zwangerschap

Opgelet! "Ik wist niet dat dit zo gevaarlijk was"

"Ik hoor van veel moeders dat ze dit niet wisten. Daarom deel ik het"

Ik ben inmiddels bijna 20 weken zwanger van ons vierde kindje. Vorige week kwamen we erachter dat mijn oudste zoon de vijfde kinderziekte heeft...Nooit geweten dat dit zo gevaarlijk kon zijn voor een ongeboren baby.

Met spoed moest ik naar de verloskundige omdat ik de vijfde ziekte als kind niet heb gehad. Heb je dit niet gehad betekend het dat de baby niet beschermt is tegen deze ziekte.

Ik moest direct door naar het ziekenhuis waar ik bloed heb moeten prikken op antistoffen. Je kan namelijk de ziekte als kind hebben gehad met milde klachten.

De verloskundige dacht daardoor dat ik wel antistoffen zou hebben.

Toch kwam er uit het bloed dat ik de vijfde ziekte inderdaad niet heb gehad en dus geen antistoffen heb.. Dat betekend onder de 20 weken zwangerschap dat dit gevaarlijk kan zijn voor de baby..

Ik ging google en je ziet alleen maar nare berichten...
Je leest alleen maar ellende.. We zitten enorm in angst...

Volgende week moet ik nogmaals bloedprikken op de antistoffen ben ik dan alsnog negatief is er niks aan de hand.. En ben ik dus niet besmet geraakt..

Maar word ik nu positief getest betekend dit dat mijn zoontje me besmet heeft en dat dit consequenties kan hebben voor de baby...En word ik doorgestuurd voor onderzoeken.
Wij zitten al een week in angst en nu nog ruim een week..

Ik hoor van veel moeders terug dat ze niet wisten dat de vijfde ziekte gevaarlijk kon zijn in de zwangerschap waardoor ik mijn verhaal wil delen! Wees er AUB alert op! 

Heb jij zoiets ooit meegemaakt?

Leestip: Ongewenst kinderloos tijdens Moederdag

11 maanden geleden

Hier vermoeden ze dat ik ook besmet ben geraakt met de 5de kinderziekte. Nooit symptomen gehad. Op de 20-weken hebben ze een bloeding vastgesteld in de kleine hersenen van ons mannetje. Wij zitten nog steeds in onzekerheid. Ondertussen lig ik ook in het ziekenhuis met gebroken vliezen. Heel veel sterkte gewenst 🍀

11 maanden geleden

Hier vermoeden ze dat ik ook besmet ben geraakt met de 5de kinderziekte. Nooit symptomen gehad. Op de 20-weken

1 jaar geleden

Hier helaas ook besmet geraakt met de vijfde kinderziekte (vermoeden ze). Mijn dochter heeft nooit geen symptomen gehad.

1 jaar geleden

Ik heb ook de 5de kinderziekte gehad ergens in mijn zwangerschap. Het is ontdekt geweest op 31weken. Mijn baby vertoonde tekenen van bloedarmoede maar heeft het zelf onder controle kunnen houden. Na intensieve opvolging hebben ze mij ingeleid op 36weken & alles was goed eens hij geboren was. Heel veel moed nog tijdens je zwangerschap, ik weet hoe moeilijk de onzekerheid is.