Snap
  • moederdag
  • onvervuldekinderwens
  • wensmama
  • alszwangerwordennietvanzelfsprekendis

Ongewenst kinderloos tijdens Moederdag

Voor de derde keer op rij, maar toch voelt het dit jaar anders

Twee kleine schattige voetjes gestempeld in de vorm van een hartje, ernaast een stralende foto van het kind . Beiden als bloemen geknutseld en in een mopje klei gezet. 'Samen met papa goed verstoppen, dan mag je het volgende week geven aan mama'. Iets wat ik afgelopen week wel 30 keer heb gezegd. Hoe ironisch, ondanks onze onvervulde kinderwens werk ik met heel veel liefde en plezier nog steeds in de kinderopvang. En dat is echt zo, want ik zou mijn werk voor geen goud willen missen.

Volgende week is het zover, dan is het Moederdag. Een dag waar ik dit jaar best tegenop zie. Afgelopen jaren vierden we deze dag ook zonder kinderen, en brachten we de dag door met onze eigen mama's. Moederdag is al twee keer eerder voorbij gekomen sinds wij actief bezig zijn met onze kinderwens, maar toch voelt het dit jaar anders. Het is dit jaar de eerste keer sinds wij weten dat een spontane zwangerschap er bij ons hoogstwaarschijnlijk niet van gaat komen. Met spontaan bedoel ik dan zonder het ziekenhuis, zonder de hormooninjecties en zonder puncties. Je weet wat ik bedoel. 

Overal zie en hoor je deze tijd reclames voorbij komen met kado's voor de liefste mama's. Winkels hebben complete schappen ingericht en ook mijn inbox ontploft. Overal bloemen, chocola, kaarten en parfums. Je kan het zo gek niet bedenken. En het raakt me, ik heb er moeite mee. Niet om alles waarmee geadverteerd wordt, dat kan me gestolen worden. Maar dit keer is de angst of ik zelf ooit Moederdag kan en mag vieren met een kindje van onszelf sterk aanwezig. Het doet me pijn. Ik ben boos en verdrietig. Tranen komen op de meest gekke momenten. De rollercoaster waarin ik zat leek een tijdje rustig maar deze week gaat het er weer wat wilder aan toe. 

Komende week staat er een online masterclass in mijn agenda: ‘Moederdag zonder kinderen’ door Eva van The Breeze. Zij neemt je mee in hoe je deze dag kan vieren in drie stappen, ook als je zelf ( nog ) geen moeder bent. Ik hoop hier de nodige tips uit te halen en heb besloten de rest van de week op me af te laten komen. Ik kijk wat goed voelt, en ga doen waar ik me goed bij voel. De rest komt daarna wel weer. 

Voor alle mama’s die Moederdag met hun kinderen vieren, maar ook voor alle mama’s die hun kindje verloren zijn, pleegmama’s, adoptiemama’s, single mama’s, stief- of bonusmama’s, de wensmama’s zoals mezelf, en alle mama’s die ik nog niet genoemd heb; een fijne Moederdag 


-


Laten we vandaag even denken,

tijdens dit mooie moederfeest,

en wat extra liefde schenken,

aan wie graag mama was geweest.

~ Martin Gijzemijter


Leestip: "Ik had maandenlang bloedverlies na de bevalling"

Nathalie van Buul's avatar
1 jaar geleden

Wat verdrietig zo dapper dat je dit deelt en hoop echt dat je wens 'n keer uit komt

Momo's avatar
1 jaar geleden

Wat lief, dankjewel! ❤️

's avatar
1 jaar geleden

Heel herkenbaar! Het helpt om te delen. Ik weet hoe je je voelt, er zijn heel wat wensmoeder Moederdag en voorbij gegaan! Ik hoop dat je het ook op een andere manier mag ervaren! Heel veel sterkte

's avatar
1 jaar geleden

Zo herkenbaar. Ik ben ook heel lang wensmoeder geweest en weet wat je voelt

's avatar
1 jaar geleden

Jouw gevoel is zo herkenbaar, heel dapper dat je dit deelt! Wij

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Momo?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.