Profile icon Profiel News icon Posts (6)
Blog image
  • Baby
  • Gezond

Een koortsstuip, wat eng!!

Ze werd wakker en had het koud, op de warmste dag van het jaar!! Ze voelde enorm heet en had dus hoge koorts, de 40 graden voorbij...

onze oudste dochter, van 3,5 had op de peuterspeelzaal haar eindfeest voor de zomervakantie gehad toen ze voor het eerst sinds tijden weer tussen de middag ging slapen. Ze werd wakker en had het koud, op de warmste dag van het jaar!! Ze voelde enorm heet en had dus hoge koorts, de 40 graden voorbij.... Na twee dagen was het helemaal over gelukkig. Toen we op zondagavond onze jongste van zeven maanden naar bed brachten voelde ze ietsje warmer aan, maar zeker niet om je zorgen over te maken. Toen ik tegen twaalf uur  in de slaapkamer kwam hoorde ik een raar geluid, net zoiets als een kat die klappertandend naar een vogel kijkt, en keek in de wieg. Daar lag ze helemaal schokkend, met armen en benen!! Ik schrok me kapot, ik heb haar opgepakt en mee naar beneden genomen. In de armen van haar vader was het schokken voorbij, maar daarna werd het nog enger.. Haar ogen waren open, maar ze was als een slappe pop en reageerde op niets. Inmiddels belde ik de hap, die mij ook niet echt geruststelden. 

Artikel lezen
13 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Mama bakt een taart

Op een verjaardagsfeestje hoort een taart! Die maak ik zelf wel even hahaha....

Toen ons meisje vorig jaar haar eerste verjaardag vierde, hadden wij onze nichtjes te logeren die nogal creatief en vooral handig zijn... Zij hebben zich toen ontfermd over de verjaardagstaart en hoe!! Een prachtig roze paars kasteel incl prinses. Dit jaar hadden de meiden het te druk met een aankomende toetsenweek en konden maar een dagje komen.

Artikel lezen
21 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond
  • post

Vol goede moed het nieuwe jaar in!

Graag willen wij een tweede kindje, de weg ernaar toe is weer een hobbelweg...

Nadat wij na negen jaar ons best doen, samen met vele artsen, een prachtige dochter kregen waren wij volledig 'over the moon'. En dat zijn wij met ons prachtige meisje nog steeds!! Zo, dat wij besloten om ons best te doen voor een tweede wondertje... Nu we weten waar het probleem lag is dat gelukkig een iets minder ingewikkeld proces.

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Voeding
  • post

Vers eten voor je kindje duur?

de discussie over potjes tegen vers eten.

de discussie over potjes tegen vers eten. Ik heb de afgelopen week een hele discussie gehad met een vriendin die zegt dat ze de potjes in de winkel voor haar zoontje zo belachelijk duur vindt... mijn standpunt was, en is, kook dan lekker vers eten! Dat is a, veel gezonder b, er zit veel meer smaak aan zodat de smaakontwikkeling beter ontwikkeld wordt en c, het is echt veel goedkoper dan de potjes uit de winkel. Haar kinderen lusten geen vers eten werpt ze op, inmiddels bijna vier en twee jaar oud. Dus punt b is bewezen bij deze zei ik, er is geen smaak ontwikkeld doordat ze vanaf vier maanden aan de potjes zitten ;-). Dezelfde dag kocht ik voor 19 cent een flinke zak sperciebonen, 2 aardappelen erbij en een beetje gehakt van ons erdoor. Een totaal van nog geen 60 cent en mijn dochter kan er twee dagen flink van eten!! Je moet gewoon de aanbiedingen kopen, dan eten ze altijd vers en gevarieerd is mijn mening. Het allermakkelijkst is natuurlijk om ze lekker met de pot mee te laten eten, dan wennen ze helemaal snel aan allerlei smaken als ui, kruiden, knoflook, feta en noem het maar op! Tuurlijk eet ons meisje ook wel eens een potje, maar dit is wat mij betreft gelukkig een uitzondering op de regel van vers eten! Wat vinden jullie van vers eten versus potjes?

Artikel lezen
2 Reacties tonen