Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Goede vrijdag?? Echt niet!!

Medio februari waren we over the moon met een positieve zwangerschapstest!! En toen we een aantal weken daarna een mooi kloppend hartje zagen op de 8-weken echo konden we ons geluk helemaal niet op!! Wat een prachtig beeld weer, en we konden er een beetje ontspannender in staan.

Afgelopen vrijdag, op goede vrijdag kregen we een extra echo om de termijn te bepalen (bij een ander centrum) en wat bleek, dat er helemaal geen kindje te vinden was.... Wel een dooierzak en een vruchtzak, verder helemaal niets!! Op de vraag hoe dit kan, dat er een vruchtje van acht weken met kloppend hartje te zien is en dan twee weken later helemaal niets meer kregen we een vaag antwoord, 'het zal wel verschrompeld zijn'.

Daar kunnen we helemaal niets mee! Eigenlijk twijfelde de dame of wij wel de waarheid spraken met teksten als 'dat moet ik dan maar aannemen' ed. Dus heel troostend was ze niet. Wij liepen als verdoofd naar buiten, as dinsdag contact opnemen met de verloskundige om te horen wat er gaat gebeuren.

De paasdagen zijn we als een soort verdoofd doorgekomen, met alle zwangerschapsverschijnselen daar nog bij. Nog steeds vol ongeloof en vooral onbegrip hopen we dat we deze week snel een nieuwe echo kunnen laten maken, bij het ziekenhuis waar ook de eerste is gemaakt en dan hopen we dat we een betere uitleg krijgen en alles langzaamaan een plekje kunnen geven en verder kunnen gaan.

Wat wel heeeeeel fijn is is dat we een prachtige, vrolijke dochter hebben rondhobbelen die ons soms even doet vergeten waar we middenin zitten ;-)

10 jaar geleden

Wat vreemd ook dat ze het jullie niet kunnen uitleggen. Ik zou ook willen weten hoe en wat. Heel veel sterkte!

10 jaar geleden

Wat ontzettend naar.. veel sterkte!

10 jaar geleden

Dank jullie voor je reacties, het helpt een beetje medeleven!! Inmiddels zijn we gisteren weer voor een echo geweest in het ziekenhuis en een hele lieve verloskundige en daarna nog een hele aardige gyneacoloog hebben ons alles uitgelegd en uiteindelijk een vruchtje gevonden wat waarschijnlijk de dag na de eerste echo gestopt is met groeien. Het blijft heel verdrietig en vervelend, maar de duidelijkheid is wel heel fijn!! Nu afwachten wat er gaat gebeuren....

10 jaar geleden

Wat lijkt dat vreselijk, heel veel sterkte! Wat een raar mens ook van de echo, net of je daarover zou liegen!