Profile icon Profiel News icon Posts (5)
Blog image
  • Zwanger

K*tperiode: endometriose

Ik was 13 jaar toen ik voor het eerst hevige menstruatiepijnen kreeg. Niet een heel leuk onderwerp maar wel een onderdeel van mijn leven.

Elke maand – tijdens mijn menstruatie - doorsta ik een helse week en ben ik niet te genieten. Ik heb continu ontzettend veel buik-, hoofd- en rugpijn. De pijn is soms zo erg dat het doorstraalt naar mijn benen. Het is wel eens voorgekomen dat ik flauw ben gevallen, ik zweet aanvallen krijg en amper kan lopen. Het allerliefst blijf ik op die momenten de hele dag in bed liggen, maar inmiddels kan ik ermee omgaan. Zolang ik genoeg pijnstillers op zak heb, kan ik inmiddels goed functioneren. Van buitenaf zie je niet wat voor een pijn ik doorsta. Vaak vond ik mezelf ook een aansteller, elke vrouw menstrueert het hoort er het nou eenmaal bij.

Artikel lezen
11 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Onze weg naar een gezin

We waren beide 24 toen we besloten onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Op dat moment hadden we een relatie van 2 jaar.

Niet bijster lang maar voor ons lang genoeg om zeker van onze zaak te zijn: wij willen graag een kindje samen. Daarnaast is een kindje om twee redenen niet vanzelfsprekend in onze situatie 1) we zijn lesbisch en 2) de wensmoeder - Francoise - heeft endometriose. We wilde liever te vroeg aan een kindje beginnen, dan te laat.

Artikel lezen
0 Reacties tonen