Profile icon Profiel News icon Posts (5)
Blog image
  • Zwanger

Kerst en zwangerschap

De eerste keer zwanger tijdens de kerst. Vorig jaar net 1 maand bevallen.Wat zijn de verschillen en voordelen?

Nu bijna 20 weken zwanger van ons meisje. Wat een bewogen kerstdagen waren dit! Hormonen oftewel hormonsters! Pfff. Ik had nooit verwacht dat ik zo emotioneel zou zijn en worden. Zou het door de zwangerschap komen? Het ene moment lekker vrolijk en nog geen 2 tellen daarna kookt mijn bloed.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Eerste dagen tot een jaar oud alweer!

De laatste blog van mij ging over mijn bevalling. Nu wil ik jullie in sneltreinvaart meenemen naar zijn eerste levensjaar!

De eerste nacht na de geboorte was heftig! Je bent totaal kapot, borstvoeding gaat zo-zo en wat brand de onderkant. Je wilt het liefst een paar dagen slapen en juist niet bewegen. Maar goed daar hield de kleine man zich natuurlijk niet aan. Vooraf wilde ik graag borstvoeding gaan geven, mocht het natuurlijk allemaal goed gaan lopen.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen

Mijn bevalling, niet lezen als je nog moet bevallen ;)

Als je nog moet bevallen, lees dit dan vooral niet. Niet dat dit de meest schokkende bevalling was maar erg prettig was het zeker niet!

Mijn bevalling werd ingeleid bij een zwangerschap van 40 + 2 weken. Ik heb een heerlijke en eerlijke verloskundige die mijn eigen vermoedens bevestigde; ik houd dit niet nog een week vol. Mijn bloeddruk begon te stijgen en ze heeft me voor een check-up naar het ziekenhuis gestuurd. Daar aangekomen moest ik bloedprikken, urine inleveren en een CTG laten maken.

Artikel lezen
14 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond

Mijn eerste zwangerschap in vergelijking met de tweede

Twee zwangerschappen en twee totaal verschillende zwangerschappen. Zou dit kunnen betekenen dat de tweede een meisje wordt?!

Mijn eerste zwangerschap was gedeeltelijk gepland. Als je je spiraaltje eruit laat halen en verder geen anticonceptie gebruikt is het natuurlijk wel wachten op een zwangerschap. 1x nog een menstruatie gehad en toen bleef deze uit. Toch raar. Ik weet het nog goed. We gingen op vakantie naar Marokko. Daarvoor had ik mijn menstruatie moeten krijgen. Deze kreeg ik niet. Op vakantie vaak misselijk wakker geworden, natuurlijk niet denken aan een zwangerschap. Het lag aan het eten van de avond ervoor en het late ontbijten in de ochtend.

Artikel lezen
9 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Laten we ons eerst maar even voorstellen

Mijn eerste blog! Altijd spannend! Zijn jullie niet te kritisch? Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Ik ben nooit een goede schrijver geweest. Toch maar een account aangemaakt om te gaan schrijven. Nu bij mijn tweede zwangerschap merk ik dat er in mijn omgeving weinig mensen zijn waarbij ik mijn hart kan luchten of adviezen kan vragen. Ook begrijpelijk. Zo vaak komt het (in mijn omgeving dan ;)) niet voor dat je binnen het jaar zwanger bent van de 2e.

Artikel lezen
2 Reacties tonen