Snap
  • Zwanger

Kerst en zwangerschap

De eerste keer zwanger tijdens de kerst. Vorig jaar net 1 maand bevallen.Wat zijn de verschillen en voordelen?

Nu bijna 20 weken zwanger van ons meisje. Wat een bewogen kerstdagen waren dit! Hormonen oftewel hormonsters! Pfff. Ik had nooit verwacht dat ik zo emotioneel zou zijn en worden. Zou het door de zwangerschap komen? Het ene moment lekker vrolijk en nog geen 2 tellen daarna kookt mijn bloed.

Dit is de eerste kerst dat ik zwanger ben. Vorig jaar ook niet aan de wijn of iets vanwege de borstvoeding. Niet dat ik het mis maar het is toch een ongezellig gevoel. Ik drink eigenlijk nooit, alleen als ik zin heb. Nu had ik dus erg veel zin in een lekker prosecco'tje. Bah, wat kun je het dan missen. Ik lijk wel een alcoholist. (lees: ik heb al meer dan 2 jr geen druppel gehad ;))

We hebben gezellig gegourmet en spelletjes met de familie gedaan. Erg gezellig allemaal. Natuurlijk konden de kadotjes niet ontbreken. Zoonlief was nog herstellende van een flinke griep. Hij vond de kadotjes wel goed maar eigenlijk was 1 ook genoeg geweest. Hij was en is nog zo snel moe. Echt sneu om te zien dat hij wel wil maar zijn lichaam gewoon niet mee werkt.

Even terugblikkend op vorig jaar: Heerlijk genieten met zijn drieen van een heerlijk ontbijt. Een lief klein hummeltje in de armen. Genieten van hem als hij lekker lag te slapen in zijn bedje.

Nu een dreumes die geen 30 min stil kan zit. Heerlijk wil kleuren op papier en de tafel, zichzelf onder kleurt met een pen en die opeens in huilen uitbarst.

Wat een veelbewogen jaar en wat een jaar gaat nog komen. Gelukkig zijn dan de hormonsters weg(hopelijk!) en kunnen we de aankomende kerst genieten met zijn vieren!