Snap
  • Baby

Eerste dagen tot een jaar oud alweer!

De laatste blog van mij ging over mijn bevalling. Nu wil ik jullie in sneltreinvaart meenemen naar zijn eerste levensjaar!

De eerste nacht na de geboorte was heftig! Je bent totaal kapot, borstvoeding gaat zo-zo en wat brand de onderkant. Je wilt het liefst een paar dagen slapen en juist niet bewegen. Maar goed daar hield de kleine man zich natuurlijk niet aan. Vooraf wilde ik graag borstvoeding gaan geven, mocht het natuurlijk allemaal goed gaan lopen.

Uiteindelijk is dit ook goed gelukt. De 4e dag na de geboorte was hij meer dan 15% afgevallen en erg geel. Gelukkig geen noodzaak tot opname. De borstvoeding ging lopen! Wat voelde ik een euforie toen ik een paar druppels kolfde na een voeding. De kraamhulp gaf aan dat het nu snel zou gaan. Dit klopte inderdaad. De dag erna kon ik na een voeding al 50cc kolven. Gestopt met kolven om geen overproductie te krijgen.

Nu terugkijkend op de eerste week: wat was het een drukke, hectische en zeer leerzame week! Gelukkig hadden we een heerlijk kraamzorg die ons goed heeft bij gestaan. Gelukkig nog niet te veel bezoek gehad(Tip: verstuur de kaartjes pas na 3-4 dagen). Wat kun je je als new born mama toch gelukkig voelen met zo'n lekker hummeltje!

Na een week of 6 begon ik uit te kijken naar mijn werk. Dit had ik vooraf nooit gedacht. Ik was klaar met het thuiszitten, winkelen, praten over luiers en alleen maar verzorgen. Veel mama's zullen me dit kwalijk nemen dat ik dit zo zeg maar goed dit is mijn gevoel.

Gezellig met de kleine man langs geweest op het werk. Hier ook aangegeven dat ik best 1/2 tot 1 dag weer wilde werken. Het hoefde nog niet meer, maar even uit de sleur thuis. Ook overlegd met de gastouder. Hij moest toch goed wennen voordat we weer een hele week gingen werken.

De gastouder beviel direct. Hij gaat er met plezier naar toe, eet er beter dan thuis door alle afleiding en slapen gaat ook super.

Met een week of 8 na de geboorte zijn we begonnen met babyzwemmen. Wat vond hij dit heerlijk. Hij is nu uitgegroeid tot een echte waterrat die het liefst onder water zit. Zo lekker. Het babyzwemmen die wij doen is niet in een rondje lopen en liedjes zingen. Het is gebaseerd op het zelfredzaam babyzwemmen(https://geborenzwemmers.nl/). Vallen ze op een onbewaakt moment in het water weten ze wat ze moeten doen.

Het draaien van buik naar rug, de eerste hapjes, het kruipen, het gaan staan en nu het gaan lopen. Het is en blijft elke keer een mijlpaal als iets nieuws lukt! Wat kun je dan trots zijn.

De tip die ik heb gebruikt voor het aanleren/proberen van de hapjes is probeer eerst de groente hapjes uit. De fruithapjes gaan eigenlijk altijd wel goed. Wij zijn gestart met broccoli, bloemkool, wortel, boontjes, pastinaak en doperwtjes. Alles vooraf gemaakt, in bakjes in de vriezer. Nu hij hele maaltijden eet krijgt hij of met de pot mee of de potjes van de Hipp. Hier zitten minder e-nummers in dan de Olvarit(wij wonen dichtbij de Duitse grens dus dit is voor ons zo gehaald voor een schappelijke prijs.

De eerste verjaardag hebben we uitgebreid gevierd. Wat is hij verwend! Hij ging zo met zijn gezicht de taart in. Lekker smeren. Wat heeft hij die nacht geslapen! Echt als een roos!

Ik zal kleinere hoogtepunten zeker vergeten zijn om hier te vermelden. Het was zo'n bewogen jaar. Weten jullie alle hoogtepunten nog uit het eerste jaar van je kind?