Profile icon Profiel News icon Posts (53)
Blog image
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Soms erger ik me echt aan andere kinderen..

Een leuke afsluiting van ons weekendje weg, we gaan even langs de binnenspeeltuin.

Om ons heerlijke weekendje af te sluiten, besloten we naar een binnenspeeltuin te gaan. Dit doen we eigenlijk net wat te weinig en de kinderen genieten er elke keer weer volop van.
Eenmaal binnen waren er 2 meisjes heel gelukkig en begonnen al meteen met spelen. Hun schoenen waren net op tijd uit, zo hevig waren ze. Ik ging de oudste achterna en vriendlief ging bij het peuter gedeelte zitten. Soms zochten we elkaar op en toen de jongste de peuter hoek beu was, begon ze het ook daar buiten te verkennen. 

Vriendlief ging even wat te drinken halen voor ons en ik ging even aan onze tafel zitten. De 2 meisjes waren op de trampolines en ik zat er dicht bij. Ineens komen er 2 jongens (jaar of 8) de trampoline opgestormd en beginnen expres hard te springen bij onze jongste (1,5 jaar). Ze valt elke keer hard neer en ze stoppen gewoon niet. Binnen no time stond ik er bij en een oma naast me keek me ook al aan van; waar slaat het op!?
Ik vroeg de jongens om even rustig aan te doen. Ze zeiden dat ze er af moesten, want ze wilde kunstjes doen. De oudste was al naar de kant gekomen en ging rustig in een hoekje bij mij zitten. De jongste lukte het niet, omdat de jongetjes gewoon verder gingen. De jongste begon te huilen, waarop ik even flink mijn mond open trok. Een vrouw achter me was me aan het aangapen, maar bleef rustig op haar stoel zitten. De jongens lachte er gewoon mee en ik heb snel mijn kinderen mee gepakt.

We gingen eten en vriendlief had ik het verhaal ook al even meegedeeld. Ik wijs ze aan en zie ze tot mijn verbazing bij de vrouw die me aan stond te gapen zitten. Ik vind het dan persoonlijk onbegrijpelijk dat je de kindjes dan niet even terecht wijst!

Even laten gingen de kindjes naast ons in het peuter gedeelte spelen. Wij waren nog even aan het eten en hadden zicht op de kindjes. We zien dat de jongens ook besluiten het peuter gedeelte binnen te treden en ze beginnen met plastic blokken in het rond te gooien, kinderen te trappen en te slaan. Ouders rukken massaal uit om hun eigen kind in bescherming te nemen. En wat doet de moeder van die 2 draken; helemaal NIKS! Ik kan veel hebben, maar vond deze kinderen toch echt ronduit onbeschoft. Een opvoeding ligt bij de ouders en als mijn kinderen iets doen wat niet kan, of wat een risico kan vormen, dan zal ik ze daar altijd op wijzen. Als mijn kinderen zo met andere kinderen om zouden gaan, ik zou het echt niet accepteren. Ik vroeg me hier een beetje af waar de opvoeding gebleven was.. Heb sterk de behoefte gehad om haar even aan te spreken op het gedrag van deze 2 kinderen, maar had al snel het gevoel dat er toch weinig mee gedaan zou worden. 

Artikel lezen
25 Reacties tonen
Blog image

Hoe ging ons weekendje weg!? :)

Afgelopen weekend zijn we er even lekker uit geweest samen, HEERLIJK! :) Iedereen is weer even opgeladen.

Vorig jaar moesten we 3 uurtjes rijden naar ons vakantie adres toe. De jongste heeft ook die 3 uur heen en een week later de 3 uur terug aan 1 stuk gehuild. Wat we ook deden, we zijn vaak gestopt om haar pamper te verschonen/eten te geven/drinken te geven.
Deze zomer gaan we naar Frankrijk en gaan we 8 - 9 uur rijden. Maar dan wel verdeeld over 2 dagen hoor! We waren bang voor hetzelfde effect als vorig jaar. We konden met het weekendje weg al eens proberen toch? Dit zou 1,5 uur rijden zijn en dan ook nog eens lekker 1 uur extra door alle files op de weg. Dat was gelukkig het enige minpunt, want de kindjes hebben lekker gespeeld en de oudste heeft zich wat vermaakt met tv'tje kijken. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Laat die vakantie maar komen!

Wat zijn jullie vakantieplannen? Bij ons gaat de eerste al van start komend weekend, ik kijk er al naar uit!

Vanaf half November was het drukte op het bedrijf. Gelukkig is die eerder afgelopen dan de afgelopen jaren. Dat roept om tijd voor ons lieve gezinnetje! Komende vrijdag vertrekken we voor een lang weekendje weg, we gaan lekker met de kindjes zwemmen, spelen en gek doen bij de Eemhof. 

Artikel lezen
8 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Relatie

Kindjes uit logeren en mama om 7 uur wakker..

Door een feestje en de kids uit logeren, hadden we nog eens een uitslaap ochtendje! Of toch niet!?

De kinderen gaan hier normaal gezien niet zo snel weg, zo af en toe maken we gewoon graag tijd voor elkaar vrij. Maar meestal in combinatie met een feestje of met een bevriend stel op stap. Zo ook afgelopen zaterdag, de kindjes zouden naar mijn zus gaan. Ze zouden daar mee eten en daardoor besloten wij ook lekker uit eten te gaan, om zo onze 'vrije' tijd goed te benutten. Natuurlijk zonder toetje, want dat zou teveel van het goede zijn tijdens mijn dieet.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Hoe leer ik mijn dochter dit moeilijke thema?

Mijn oudste dochter is echt een sociaal en vrolijk kind. Er is alleen iets waar ik me soms een beetje zorgen over maak.

Ze is namelijk té sociaal. Waar ze ook heen gaat, ze heeft altijd wel praat met iemand. Ze is nog geen 4 jaar oud, maar is een wijze tante en kan het goed uitleggen. Ze heeft altijd haar woordje klaar en met haar rode krulletjes, krijgt ze ook nog eens alles voor elkaar. Net als haar zusje trouwens.

Artikel lezen
10 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

Mijn eerste weegmoment, spannend!!

My travel to health, mijn vorige blogs gingen er over. Inmiddels ben ik alweer een dikke week verder, hoe gaat het met me!?

Vorige week maandag begon ik via het boek killerbody aan een dieet. Ik had me goed voorbereid en heb me flink ingelezen. Ik werd lid van een facebookgroep en we besloten dan maar gelijk met een 12 mensen een app-groepje te maken. Een app-groepje waarin we elkaar door de lastige momenten kunnen helpen, we elkaar advies geven en waar we elkaar goede moed toespreken. Erg spannend, aangezien we allemaal onbekenden zijn van elkaar.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

My Travel To Health! Killerdieet

Dat is de naam voor mijn weg naar een gezonder leven, my travel to health! Hoe vergaat het mij nu ik met een dieet bezig ben?

Ik ben natuurlijk nog maar op mijn 3e dag, dus echt een volhouder ben ik nog niet. Maar ik moet eerlijk zeggen, ik voel me super goed en als ik dit dieet niet vol zou houden, dan zou geen enkel me nog lukken. Het probleem bij mijn vorige diëten was de motivatie om het samen te doen en vooral; ik had steeds honger. Nu zit ik na elke maaltijd bomvol, ik vind het geweldig hoe zo duidelijk beschreven staat wat ik moet/mag eten. En ik heb nog geen hongermoment gehad.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Relatie

En stiekem ben ik zo blij met de middagdutjes!

Vandaag hebben we eigenlijk een ontzettend drukke dag, gelukkig heb ik nog een middagslaper..

En daarbij moet ik zeggen dat ik de gelukkig nog meen ook.. Bij de 1e vond ik het aanpassen, die dutjes en onze plannen. Maar nu vind ik het stiekem wel heerlijk, het is ook makkelijker geworden om door te geven dat we later komen. Ik weet dat sommige er niet zo tegen kunnen, maar dat pak ik er gewoon lekker bij. Liever zo dan dat ik er straks met een oververmoeid kind sta, die ik geen enkele richting op krijg. 

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

My travel to health!

Mijn weg naar gezondheid en afvallen is nog niet gestaakt hoor, ik ben gewoon even op zoek naar een beter alternatief!

En beter nog; die heb ik gevonden ook! Ik weet namelijk precies hoe ik af moet vallen hoor, weet precies wat ik daarvoor moet doen of laten, maar jeetje.. wat moeilijk! Zodra vrijdag aan komt waaien, ben ik helemaal in mijn weekend modus. Helemaal niks gepland, maar dat eten zal toch moeten gebeuren. Prak ik iets in elkaar met veel groente, maar wel met pasta, dan blijf ik opscheppen tot ik niet meer kan. Het snacken!? Ik weet dat ik het makkelijk kan laten, maar het is allemaal zo verleidelijk. Daarom besloot ik dat er een 'heftigere' ommedraai moest komen. Ik moest iets als in de trant van een eetschema hebben. Waar mijn porties aangegeven zijn en waarvan ik weet; meer mag niet.

Artikel lezen
5 Reacties tonen